YEREL HABERLER - 14 Şubat 2017 Salı 12:01

Eğitim Bir-Sen 25 yaşında

A
A
A
Eğitim Bir-Sen 25 yaşında

Eğitim Bir-Sen’in hak, adalet, barış, emek ve özgürlük mücadelesinde 25 yılı geride bıraktığını belirten Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olduklarını söyledi.
Mehmet Akif İnan’ın bir grup eğitimci ile 14 Şubat 1992 tarihinde kurduğu Eğitim Bir-Sen’in 25’inci yaşı Elazığ’da kutlandı. Sendikanın kuruluş yıl dönümü nedeniyle üyelerin de katılımıyla öğretmenevinde program düzenlendi. Eğitim Bir-Sen’in 2011 yılında çıkarılan 4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları kanununun ardından hak ve özgürlük faaliyetlerine hız vererek dalga dalga büyüdüğünü ifade eden Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, şunları kaydetti:
“2011 yılında genel yetkili sendika, mayıs ayında ise 400 bine aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olmuştur. Eğitim-Bir-Sen’in tarihi bir dönem sayılacak çeyrek yüzyıllık mücadele geçmişi Türkiye’nin karanlıklardan aydınlığa, darbe dönemlerinden demokrasiye, geri kalmışlıktan ilerlemeye öncülük etmiştir. Ülkemizin yaşadığı siyasal ve toplumsal dalgalanmalar karşısında ilkeli, tutarlı, kararlı, özünü hiç kaybetmeden vatanın menfaatini her zaman önceleyen bir mücadelenin destanıdır. Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim Bir-Sen’in mutlaka teri, payı ve imzası vardır.”
Program, eski yönetim kurulu üyelerine plaket verilmesi ve sinevizyon gösterisi ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir