GENEL - 17 Ağustos 2018 Cuma 17:53

Elazığ Belediyesi, bayram öncesi hazırlıkları tamamladı

A
A
A
Elazığ Belediyesi, bayram öncesi hazırlıkları tamamladı

Elazığ Belediyesi Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını tamamladı.

Elazığ Belediyesi Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını tamamladı.


Elazığ Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hazırlıkların tamamladığını bildirdi. Bu kapsamda belediye sınırları içinde kurban satışı ve kesim yapılacak noktalar belirlenerek, hazır hale getirildi. Kurban kesim noktalarında vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri hijyenik ortamlar hazırlanırken, kurban satıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda da gerekli düzenlemeler yapıldı.


Belediyeden yapılan açıklamada, “Çalışmalar kapsamında kurban satış ve kesim noktalarında gerçekleştirilen zemin çalışması, alt yapının hazırlanması, kesim askı demirlerinin yerleştirilmesi, lavaboların hazırlanması, aydınlatma çalışmaları, kurban satış ve kesim noktalarına su tesisatı çekilmesi gibi çalışmalar tamamlandı. Bayram süresince kurban satış ve kesim noktalarında vatandaşlara su ikramında bulunulacak. Vatandaşların kurban kesim noktalarında sıkıntı yaşamamaları adına ekiplerimiz tarafından konteyner, çöp poşeti gibi malzemelerin temini gerçekleştirilecek, kesim yerlerinde geçici lavabo bulundurulacak. Elazığ Belediyesi klasik bir bayram görüntüsü olan kaçak kurbanlıkların yakalanması için vatandaşa destek sağlayacak. Elazığ Belediyesi bünyesinde oluşturulan kurban yakalama timi, 153 Beyaz Masa’yı aramaları halinde olay yerine intikal ederek vatandaşa hizmet verecek” denildi.


Kurban Bayramı boyunca otobüs seferlerinin ücretsiz olacağı aktarılan açıklamada, Ayrıca arefe günü de Harput, Asri ve Gülmez mezarlıklarına ulaşım hizmeti ücretsiz sunulacak. Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından halk sağlığının korunması amacı doğrultusunda bayram öncesi şekerleme, pasta, kadayıf ve tatlı üretimi yapan imalathaneler ile satış noktalarına yönelik bir dizi denetim gerçekleştirildi. Ekipler ayrıca bayram süresince herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için özellikle kurban satış ve kesim noktalarında denetimlerini aralıksız sürdürecek. Halk sağlığının korunması ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla belirlenen noktalar haricinde kurban kesimine izin vermeyecek. Bir yandan şehrin cadde ve sokaklarındaki yol ve kaldırımlarda yenileme-bakım ve onarım çalışması geçirirken, bir yandan da rutin temizlik hizmetleri haricinde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirildi. Park ve bahçeler başta olmak üzere yeşil alanlarda gerçekleştirilen çevre düzenleme ve temizlik çalışmalarının yanı sıra camiler ile Harput’ta bulunan türbeler de temizlik çalışmaları ile bayrama hazırlandı. Öte yandan 110 itfaiye, 185 su arıza, 153 Beyaz Masa, ücretsiz cenaze hizmetleri gibi birimler, nöbetçi ekipleriyle bayram süresince 24 saat aralıksız olarak vatandaşa hizmet sunacak. Elazığ Belediyesi kartlı su sayacı aboneleri için de on günlük tatil süresince hizmet sunacak. Yılın 365 günü ihtiyaç sahibi vatandaşlar için umudun öteki adı olan Hayır Çarşısı, bu bayramda da yüzleri güldürmeye, bayramı bayram gibi yaşatmaya vesile olacak. Hayır Çarşısı Kurban Bağış Kampanyası doğrultusunda, dileyen vatandaşlar kestikleri kurban etlerini bağışlayacaklar, dileyenler de kurbanlıklarını kesim için canlı bağışlayabilecekler. Hayır Çarşısına kurban eti ve küçükbaş kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşların 153 Beyaz Masa hattı ile irtibat sağlamaları halinde, ekipler tarafından bağışları toplanacak” ifadelerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi. Çevre ve doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden, geri dönüşüm ve ‘Sıfır Atık’ projeleriyle Altıeylül Belediyesi, 2023 yılında da çevreci belediyeler arasında öncü rolünü korudu. Yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları sayesinde 60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar da bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Başkan Hasan Avcı: “Filomuzu güçlendirdik” Başkan Hasan Avcı; konuyla ilgili şunları ifade etti: “Altıeylülümüzü sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde geniş bir tabana yayıldı. En büyük hedefimiz temiz doğa, mutlu bir gelecek. Bu hedefimize, çevre sağlığına hassasiyet ve duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Altıeylül Belediyesi daha temiz ve atıkların kaynağından ayrıştırılması hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda kullanılmak üzere 2 adet Evsel Katı Atık Toplama Aracı ve 2 adet geri dönüştürülebilir atıkları toplama aracı ile filosunu güçlendirdi” dedi. “ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz” Başkanı Hasan Avcı Müdürlüğümüz ve Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz bünyesine kattığımız araçlarımızla filomuzu daha da güçlendirerek ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. Sıfır atık için 2 adet, katı atık toplama için de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet yeni aracımızı filomuza kazandırmış olduk. Altıeylülümüz için şehrimiz için durmadan, yorulmadan ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi. -Başkan Avcı: “Her alanda hizmetlerimizi artıracağız” Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez ve kırsal mahallelerimize 16 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığını ifade eden Başkan Avcı, “60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Ayrıca 115 adet tek biriktirme kumbarası ile 100 ton tekstil atığı, 12 farklı noktada bitkisel atık yağma makineleri ile 2 bin 500 litre bitkisel atık ve bin kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Altıeylül ilçemizin daha sağlıklı ve daha yaşanabilir yer olması amacıyla çevreye sosyal projelere ve her alanda hizmetlerini arttırarak sürdüreceğiz”