GENEL - 14 Şubat 2018 Çarşamba 18:18

Elazığ’da 137 infaz koruma memuru yemin etti

A
A
A
Elazığ’da 137 infaz koruma memuru yemin etti

Elazığ’da eğitimini tamamlayan 137 infaz koruma memuru yemin ederek göreve başladı.

Elazığ’da eğitimini tamamlayan 137 infaz koruma memuru yemin ederek göreve başladı.


Elazığ’da eğitim sürelerini başarı ile tamamlayan infaz koruma memurları için yemin töreni düzenlendi. Elazığ T tipi Cezaevi’nde düzenlenen törende, eğitimini tamamlayan 137 infaz koruma memuru yemin ederek göreve başladı.


Elazığ T tipinde bin 300 mahkum barındırıldığını belirten Başsavcı Habib Korkmaz, “137 infaz koruma memurumuz için yemin töreni düzenlendi. Kurumumuzda toplam 283 personelimiz bulunmakta ve bunlardan 247 adedi infaz koruma memurudur. Fizik dünyasında suçun işlenmeye başlamasıyla bir yargılama süreci var. Bu süreç mahkemenin adil bir karar vermesine kadar devam etmektedir. Cezanın kesinleşmesiyle beraber bir infaz süreci başlıyor. Burada yapılacak işlemlerde en az mahkemelerin vereceği kararlar kadar toplum vicdanında adil bir karşılık bulmak zorunda. Yani bizler infaz personeli ve infaz kurumları olarak aynen mahkemelerimizin gösterdiği adalet, hakkaniyet, eşitlik kurallarına burada da riayet etmek durumundayız” dedi.


Yemin töreninin ardından protokol üyeleri cezaevinde kalan mahkumların yaptığı ürünlerin sergisini gezdi.


Programa, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Başsavcı Habib Korkmaz ve infaz koruma memurları katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir