GENEL - 08 Eylül 2017 Cuma 16:14

Elazığ’da ‘8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü’ etkinliği

A
A
A
Elazığ’da ‘8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü’ etkinliği

Elazığ’da ‘8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü’ kapsamında, okuma yazma öğrenen çocuklara kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Elazığ’da ‘8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü’ kapsamında, okuma yazma öğrenen çocuklara kırtasiye malzemesi dağıtıldı.


8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Hicret Mahallesi Sosyal Tesisinde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, İş-Kur tarafından düzenlen kurslarla okuma yazma öğrenen 70 Suriyeli ve Iraklı çocuğa kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Ayrıca, İl Halk Kütüphanesi tarafından sosyal tesis içerisinde bulunan kütüphaneye 300 adet kitap tahsis edildi.


Dünyada okuma yazma bilmeyen insan sayısının 700 milyona yaklaştığını belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “ Türkiye’de yine 6 yaş ve üstü okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 3,78’ lerde olduğunu görüyoruz. Bizler başta ilimiz olmak üzere ülkemizde okuma yazma bilmeyen bir tek kardeşimizin kalmaması yönünde çalışmak zorundayız. Bu konuda özellikle Milli Eğitim ve Kültür Turizm Bakanlığı ile yetkililere çok önemli görevler düşmektedir. Bizlerde siyasetçiler olarak bu konuda yapılabilecek ne varsa kurum müdürleriyle yapacağız” dedi.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ ise, “Bu programdaki temel amacımız, okuma yazma alanında görmüş olduğumuz eksikleri gidermektir. Bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili atılacak adımların üzerinde durmamız gerektiğine inanıyoruz. Okuma yazma konusunda cesaret ve azimleriyle bu kurslarda örnek teşkil eden annelerimiz ve çocuklarımız bizim için çok önemli. Onları her alanda ve platformda desteklemek gerekiyor. Çocuklarımızın yarınlara umutla bakabilmesi için onların her alanda desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Okuma yazma her insanın temel hakkıdır” diye konuştu.


Etkinliğe, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Pirinçci, Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, ve okuma yazma öğrenen çocuklar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Osmaniye’de Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları başladı Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap müsabakaları, 12 takımın katılımıyla Osmaniye’de başladı. Osmaniye İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü hokey sahasında gerçekleştirilen müsabakalarda, 2 grupta 12 takım 8-12 Mayıs’ta Osmaniye ve Kırklareli’nde yapılacak play-off turuna katılmak için mücadele ediyor. Türkiye’nin ilk hokey sahasının yapıldığı Osmaniye’de olmaktan mutlu olduklarını söyleyen Türkiye Hokey Federasyonu Başkanvekili Bayram Yüksel, "Süper Lig 1. etap müsabakaları 12 takımla 17-21 Nisan arasında Osmaniye’de başladı. Kızlar Alanya’da, erkekler burada play-off ve play-out çıkacak takımlar belli olacak. 8-12 Mayıs arasında hem Osmaniye’de ve Kırklareli’nde ayrıca bunun ikinci müsabakaları oynanacak. Aynı zamanda milli takımda seçme kriterleri de burada belli oluyor. Sporcular burada izleniyor. Osmaniye’de olmaktan federasyon olarak memnunuz, Türkiye’de ilk hokey sahamız Osmaniye’de yapıldı. Yıllarca buraya gidip geliyoruz, salon müsabakası da yapıyoruz, açık alan yapıyoruz. Osmaniye bizden, biz Osmaniye’den çok memnunuz. Bundan sonra da devam edecek" dedi. Genç bir takıma sahip olduklarını söyleyen Osmaniye Alfa Spor Kulübü antrenörü Bekir Topaloğlu ise, "Bu branşa çocukluğumda sporcu olarak başladım, şimdi antrenör olarak devam ediyorum. Kendi grubumuzdaki 2 maçımızı tamamladık. Önümüzdeki 3 maçımıza bakacağız. İlk önce hedefimiz play-off da yer almak. Sonraki hedefimiz olarak da ilk 3’de dereceye girebilmek için mücadele edeceğiz. Genç bir takımız çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah başarılı olacağımızı ümit ediyorum" dedi.