ASAYİŞ - 19 Şubat 2017 Pazar 14:49

Elazığ’da koyun çalan hırsızlar yakalandı

A
A
A
Elazığ’da koyun çalan hırsızlar yakalandı

Elazığ’da bir köyden 40 koyun çalan hırsızlar yakalandı.
Olay, geçtiğimiz hafta merkeze bağlı Esentepe köyünde meydana geldi. Köyde Hacı Aybar’a ait ağılda bulunan 40 koyun kimliği belirsiz hırsızlar tarafından çalındı. Aybar, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Ekipler, çalınan koyunların bulunması için çalışma başlattı. Çalışmada köye gelen bir kamyonet tespit edildi. Kamyonetin gittiği güzergahı tespit eden ekipler, şüphelilerin Diyarbakır’da olduğunu belirledi. Bunun üzerine Elazığ ve Diyarbakır jandarma ekipleri ortak operasyonla 4 şüpheliyi çalıntı koyunlarla birlikte yakaladı.
Yakalanan şüpheliler Elazığ İl Jandarma Komutanlığına getirildi. Nitelikli hırsızlık suçundan ifadeleri alınan şüpheliler adliyeye sevk edilecek.
Koyunlar ise sahibine teslim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.