YEREL HABERLER - 09 Aralık 2016 Cuma 15:40

Elazığ’da öğrencilere kırtasiye ve kıyafet yardımı yapıldı

A
A
A
Elazığ’da öğrencilere kırtasiye ve kıyafet yardımı yapıldı

Elazığ’da Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği tarafından ilkokul öğrencilerine kırtasiye ve kıyafet yardımı yapıldı.
Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği, her sene yapmış olduğu “Bir Çocukta Sen Giydir” kampanyasında topladığı kıyafet ve kırtasiye yardımlarını çocuklarla buluşturdu. Toplanan yardımlar düzenlenen törenle Yazıkonak İlköğretim Okulun’daki öğrencilere dağıtıldı. Güzel bir organizasyon olduğunu belirten Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz, “Bu organizasyonlar belediyemizce de yürütülmektedir. Yazıkonak Elazığ’ımızın en büyük beldesi ve sürekli göç alan bir bölgesidir. Kırsal kesimden gelip beldemize yerleşen insanlara devletin şefkatli elini uzatmak birinci vazifemizdir. Ben bu okulun ilk mezunlarındanım. Bu programın okulumuzda gerçekleştirilmesi büyük bir gurur kaynağıdır” dedi.
Yok olmaya yüz tutmuş bir adetin geleneklerini sürdürdüklerini vurgulayan Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit, “Çünkü Türkiye 2023 hedeflerinde büyümeye adım atarken paylaşma, kaynaşma ve batıdan gelip doğuda ki kardeşinin ellerindeki o soğukluğu ısıtan bir kültürü yeniden canlandıracağız. Yazıkonak bizim için önemli bir beldedir. Elazığ’ımızın büyümeye açık olan beldelerimizden bir tanesidir. Biz burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.