GENEL - 08 Kasım 2017 Çarşamba 12:56

Elazığ’da "Yaylaların Berberi" Projesi

A
A
A
Elazığ’da "Yaylaların Berberi" Projesi

Elazığ’da, "Yaylaların Berberi" projesi kapsamında 257 çiftçiye verilen eğitim tamamlandı.

Elazığ’da, "Yaylaların Berberi" projesi kapsamında 257 çiftçiye verilen eğitim tamamlandı.


Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, "Yaylaların Berberi Projesi" kapanış programı düzenlendi. 257 çiftçiye 56 saat eğitim verilen, proje kapsamında 3 adet jeneratör, 12 adet koyun kırkım makinesi ve yedek bıçakları hibe edildi. Son olarak çiftçilere koyun kırkma dersi verilmesiyle tamamlanan programda kursiyerlere sertifika verdi.


257 tane üreticinin proje kapsamında 56 saat kurs aldığını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, “Üreticilerimize projemizin sertifikalarını teslim edeceğiz. Koyunculuk zor bir zanaattır. Biz bu zor zanaatı kolaylaştırmak için verdiğimiz kırkım makinelerinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu projeyi yapıp koyuncularımıza kendi haline bırakmayacağız. Önümüzdeki sezonlarda Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü kaynaklı, ya da farklı katkılarla üreticilerimize işlerini daha da kolaylaştırmak için çalışma içinde olacağız” dedi.


Programa, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık ve kursiyerler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir