SPOR - 23 Temmuz 2018 Pazartesi 13:58

Elaziz Belediyespor sezon öncesi güç depoluyor

A
A
A
Elaziz Belediyespor sezon öncesi güç depoluyor

Elaziz Belediyespor, yeni sezon öncesi ilk etap kamp çalışmalarını Elazığspor Tesisleri’nde yaptığı antrenmanlarla sürdürüyor.

Elaziz Belediyespor, yeni sezon öncesi ilk etap kamp çalışmalarını Elazığspor Tesisleri’nde yaptığı antrenmanlarla sürdürüyor.


Yeni sezonda TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele edecek olan Elaziz Belediyespor, hazırlıklarını günde çift antrenmanla sürdürüyor. Teknik Direktör Alaattin Tutaş ve yardımcıları refakatinde Elazığspor Tesisleri’nde çalışan kırmızı-lacivertliler, idmanları yoğun bir tempo ile geçiriyor. Antrenman öncesi Elaziz Belediyespor Teknik Direktörü Alaattin Tutaş, Gölcükspor’dan yeni transferi Cenk Cengiz ve Erzin Belediyespor’dan transfer edilen forvet Samet Taşbasın mensuplarına açıklamalarda bulundu.



“3-4 transfer daha düşünüyoruz”


Yaklaşık bir hafta önce yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını belirten Teknik Direktör Alaattin Tutaş, “Allah nasip ederse 3 Ağustos’a kadar buradayız. 3 günlük iznin ardından 6 Ağustos’ta Afyon’a gideceğiz. 1. etap kampında sadece altyapımızı, denemeye gelen futbolcuları görmek ve yeni transferleri kaynaştırmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Bu arada altyapımızdan iki ismi bünyemize kazandırdık. Kaleci Hüseyin ve Türker. Çünkü altyapıya önem verdiğimiz zaman daha iyi olacak. Onlar adına da mutluluk duyuyorum. Transferde karakterli futbolcuları aldık. Antrenmanın bazı bölümlerinde sessizlik hakim oluyor. İşitme Engelliler Futbol Takımı’na mı geldik diyorum bazen. Yani o derece disiplinli çalışıyorlar. Transferlerden memnunum. 3-4 transfer daha düşünüyoruz, henüz eksik mevkilerimiz var. Belediyespor’u taşıyacak futbolcuların peşindeyiz. Önümüzdeki hafta inşallah o transferleri de bitireceğiz. Afyon’a kampına gittiğimiz de takımımız hazır olacak. Geçen sezon yakalanan başarının daha da üstüne çıkmak istiyoruz. İnşallah da o başarıyı yakalarız” dedi.



“Diğer takımların ne yaptığını düşünmüyoruz”


Yeni sezona Kemerspor 2003 maçıyla başlayacaklarını hatırlatan Tutaş, “Biz geçen sezon geldiğimizde de söylemiştik. Maçları kazanalım, hedefi biz belirleyelim. Bu ligi biz istediğimiz şekilde yönlendirelim. Biz diğer takımların ne yaptıklarını düşünmüyoruz. Sadece kendi takımımızın alacağı sonuçları düşünüyoruz. İnşallah uyum yakaladığımız zaman geçen seneki Elaziz Belediyespor’un üstüne koymak istiyoruz. Maçlar başlasın hedefimiz belli olacaktır” şeklinde konuştu.



“Belediyespor’un nasıl bir takım olduğunu herkes görecek”


TFF 3. Lig 2. Grup’taki fikstürlerini de değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı, “Bütün takımlarla oynayacağız. İlk maç veya son maç olması önemli değil. İyi veya kötü takım da yok. Sahaya çıkıp mücadele ettiğin zaman şampiyonluğun en büyük adayları senin yanında sönük kalıyor. Fikstür avantajı ya da dezavantajı gibi bir şey düşünmüyorum ben. İlk Kemerspor 2003 maçıyla başlayıp ondan sonraki süreçte Belediyespor’un nasıl bir takım olduğunu, yenilse dahi mücadele ederek yenildiğini herkes görecek” ifadelerini kullandı.



Cenk Cengiz: “Tekrar Elazığ’da olmaktan mutluyum”


Gölcükspor’dan transfer edilen başarılı orta saha Cenk Cengiz ise kamp çalışmaları ve takımın durumuyla ilgili şunları söyledi:


“Çalışmalar oldukça iyi gidiyor. Benim için de tekrar Elazığ’a dönmem gayet iyi. Çok severek oynadığım bir şehirdi. Geçen sene ortada bir başarı var. Biz de o başarının üstüne çıkmak istiyoruz. İnşallah sezon sonunda istediğimiz yerde oluruz. Şu anda her şey iyi. Kulüp müdürümüz Metehan Kaçar ile konuştuk. Ben de çok sıcak bakıyordum tekrardan gelmeye. Alaattin hocamız da vesile oldu. Metehan ağabeyle, Alaattin hocanın olması benim için önemli bir etkendi. O yüzden ilk tercihim burasıydı. Daha iyi çalışıp, daha iyi yerlerde olacağız. 2. grup gayet zorlu olacak. Dişli takımlar var. Bu ligde önemli olan aile ortamı. Burada da zaten fazlasıyla var. Sahada bizim gerekenleri yapmamız lazım. Takım halinde koşup mücadele etmemiz lazım. Gerisi kolay” diye konuştu.



Samet Taş: “Gol atmak ketçap sıkmaya benzer”


Erzin Belediyespor’dan transfer edilen forvet Samet Taş da, “Gayet güzel geçiyor çalışmalar. Beklediğimden çok daha sıcak bir ortam buldum burada. Hocalarımız, kulüp çalışanlarımız gayet iyi. Bu birliktelik bizi başarıya götürecek. Ben buraya gelmeden biliyordum zaten Elazığ’ı. Kulübü de tanıyordum. Alaattin hocayı duymuştum. Mete ağabeyin de babacan biri olduğunu gördüm. Geldiğime de çok memnunum. Hep beraber güzel başarılar elde edip kulübe yakışan şekilde sonuçlar alırız inşallah. Benim gol yollarındaki ilk hedefim gol. İlk golü attıktan sonra büyüklerimizin dediği gibi ‘gol atmak, ketçap sıkmaya benzer. Sıktıkça, sıkasın gelir.’ İnşallah ilk golü bulduktan sonra hedef kendi kendini belli eder” açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.