GENEL - 27 Eylül 2017 Çarşamba 13:24

Esnafın rekabeti öğrenciye yaradı

A
A
A
Esnafın rekabeti öğrenciye yaradı

Elazığ’da ikinci el eşya ve spotçuluk yapan esnafların rekabeti öğrenciye yaradı.

Elazığ’da ikinci el eşya ve spotçuluk yapan esnafların rekabeti öğrenciye yaradı.


Fırat Üniversitesinde 44 binden 747 öğrencinin ders başı yapması ile birlikte esnafların arasında rekabet oluştu. İkinci el ve spot eşya satan esnafların arasındaki oluşan rekabet ise öğrencilerin yüzünü güldürdü. İş yerlerinde ‘Zararına satış yapıyoruz, şok şok’ diye fiyat listelerini asan esnaflar 350 TL’ye sattıkları bazayı 230 TL’ye, 100 TL’ye sattıkları kanepeleri 50 TL’ye, 300 TL’ye sattıkları çamaşır makinelerini 150 TL’ye fiyatlardan satıyor.


Üniversite mahallesinde 2. el ürün satan esnaflardan biri olan Cemil Turan, “Ürünlerimizde kampanya başlattık. Bazı ürünlerimizi zararına satıyoruz. Esnaf arkadaşlarımızla yaptığımız rekabetten dolayı öğrencilere faydalı olmaya başladık. Ürünlerimizde zararına sattığımız için bitmek üzere. Daha önce bir baza yatağımızı 300, 350 TL’ye satıyorduk şuanda ise 230 TL’ye zararına satıyoruz. Bu öğrenciler için daha faydalı oldu. 100 TL’ye sattığımız kanepeyi ise 50 TL’ye, 300 TL’ye sattığımız çamaşır makinesini 150 ile 200 TL arasında satıyoruz. Bunun sebebi esnaf arkadaşlarımızla yaptığımız rekabetten dolayıdır. Bu rekabet sezon boyunca devam edecek. Öğrencilerin faydalanması da bizim için daha iyi olacaktır” dedi.



"Rekabet üniversite öğrencilerine yaradı"


Şuanda işlerinin yoğun olduğu bir dönem olduğunu aktaran esnaf Ali Efe Umut ise, “Geçen yıla oranla bu yıl ürün bulmakta zorluk çekiyoruz. Öğrencilerde bizde zor durumdayız. Bu arada esnaf arkadaşlarımızla aramızda bir rekabet var. Bu rekabette üniversite öğrencilerine yaradı. Bu işin sonu ne olur bilemiyorum ama biz zarar görüyoruz. Eski esnafların elinde daha önce almış oldukları üniversite öğrencilerine yarayan ürünler var. Onlar bizim alış fiyatlarımızın çok çok altında veriyor. Bizim öğrenciye 400 TL’ye dediğimiz ürünü onlar 250 TL diyor. Bundan bizde ister istemez zarar görüyoruz. Zararda yapmış olsak bizde rekabet olması adına ürünü 230’a, 220’ye satıyoruz. Buda öğrenci arkadaşlarımıza yaradı” ifadelerini kullandı.



"Rekabet bize yaradı"


Eve çıktığını dile getiren FÜ Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Yunus Emre Güzel, “Ev eşyası arıyordum. İkinci el eşya satanlara ilk geldiğimde yataklar 300 TL’ydi. Birkaç gün bekleyip araştırdım. Daha sonra ikinci elcilere bir geldim yataklar 230 TL’ye kadar düşmüş. 2 bin TL’ye düzeceğim evi bin TL’ye, bin 500 TL’ye düzeceğim. Bizim için çok iyi oldu. Öğrencilerin eve geçme dönemi. Daha önce eşya alan oldu, almayanda oldu ama almayanlar için çok iyi oldu. Rekabet bize yaradı” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.