ASAYİŞ - 19 Eylül 2017 Salı 18:31

FETÖ’nün sözde imamından çıktı: "Yarın operasyon var"

A
A
A
FETÖ’nün sözde imamından çıktı: "Yarın operasyon var"

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün sözde Elazığ il imamı Mehmet Durakoğlu’nun da aralarında bulunduğu 44 şüphelinin yargılanmasına başlandı.

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün sözde Elazığ il imamı Mehmet Durakoğlu’nun da aralarında bulunduğu 44 şüphelinin yargılanmasına başlandı. Zanlı Durakoğlu’nun sadece eşim ve çocuklarımla görüştüm dediği "ByLock ve Kakao" görüşmelerinde polisin düzenlediği operasyonlar ilgili görüşmeler yaptığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında konuştuğu ortaya çıktı.


15 Temmuz FETÖ/PDY’nin hain darbe girişimi nedeniyle Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmalar kapsamında örgütün yöneticisi ve bunlara bağlı üyelerin bulunduğu 44 kişi hakkındaki çatı iddianamesi hazırlanmasının ardından açılan dava 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. 483 sayfa iddianame hazırlanan davada örgütün sözde il imamı Mehmet Durakoğlu ile birlikte 10 şüpheli terör örgütü yöneticisi olmak, 34 şüpheli ise örgüt üyesi olmak suçundan yargılanıyor.


Elazığ 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutukla sanıklar ile avukatları katıldı. Şehir dışındaki cezaevinde kalan bazı tutuklular ise duruşmaya SEGBİS ile bağlandı. Sanıkların bir kısmının dinlenmesinin ardından sözde il imamı Mehmet Durakoğlu’na geçildi.


Zanlı Durakoğlu ifadesinde, "Ben düğün salonlarında, öğretmen evlerinde sohbet veriyordum. 15 Temmuz’u yapanları milletime ve devletime ihanet olarak görüyorum" dedi.


Mahkeme heyetinin ‘Darbeyi kim yaptı’ sorusuna karşılık cevap veren sanık Durakoğlu, “Allah korkusundan uzak olanlar yaptı” diye cevap verdi. Savunmasına devam eden Durakoğlu, "Çocuklarımla konuşmak için bir kaç defa ’ByLock’ kullandım. ByLock programını ticaret yapanlarda görüyordum. ByLock kullandığımı kabul ediyorum. ByLock programını hanımıma başkası getirdi.15 Temmuz’dan sonra Kakao programı kullandım. Hanım ve çocuklarla sesli görüştüm. Kullandığım programlar mektup zarfı şeklindeydi” diye konuştu.



“Erdoğan’ı değiştireceğiz” demiş


Hakim, Durakoğlu’na 17/25 Aralık sürecinde FETÖ’den ayrılacaklara ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı değiştireceğiz’ diye söyleyip söylemediğini sordu. Bunun üzerine sanık, “Hatırlamıyorum. Ben il imamı değilim. İl imamı diye bir şey yok. Ben kimseden talimat almadım talimat vermedim. Cemaat gönül işidir” diye cevap verdi.



Örgütün elebaşına hoca efendi dedi, mahkeme heyeti tepki gösterdi


Yurt dışı gezileri hakkındaki soruya da cevap veren Durakoğlu, “Bazıları ticaret, bazıları gezi için ABD, Suriye, Irak, Hindistan, Azerbaycan, Tanzanya’ya gittim. Oralardaki müesseseleri ziyaret ettim. ABD’ye gitmek için 3 sene bekledim. Fetullah Gülen’den 3 sefer ziyaret randevusu aldım. Sıra gelmediğinden randevularım iptal oldu. 3’üncüsünde O.Ş. ile ABD’ye gittim hoca efendiyi (FETÖ Lideri Fetullah Gülen) göremedim” diye konuştu.


Bunun üzerine hakim, “Sen hala hoca efendi diyorsun” diyerek tepki gösterdiği zanlı Durakoğlu, “Hoca efendi diyorum, bu süreçten sonra daha fazla seviyorum. İnkar mı edeceğim. Yok yok mu diyeceğim. Hoca efendinin arkasından giderim” diyerek cevap verdi.



ByLock ve Kakao konuşmalarında operasyon bilgisi çıktı


Daha sonra duruşmada mahkeme heyeti, zanlının sadece çocuklarımla ve eşimle konuştuğum dediği “ByLock ve Kakao" mesajlarından örnekler verdi. Durakoğlu’nun Bylock ve Kakao’da geçen mesajları şöyle:


“Durakoğlu: 45 gün sonra fiziki takip sona erecek


Durakoğlu: Elazığ’da bir şerefsiz itirafçı var tespit etmeye çalışıyoruz


Durakoğlu eşine: Yarın operasyon var


Durakoğlu’nun eşi: Bizim halimiz ne olacak


Durakoğlu: Güzel olacak


Ergün kod adlı M.E. zanlı Durakoğlu’na: Yarın operasyon var mı?


Durakoğlu: Yarın operasyon olabilir, evlere de olabilir, Elazığ’da gaybubet (Saklanma, gizlenme) yapamıyorum


M.A., Durakoğlu’na: Telefonun İstanbul’da sinyal vermiş. Başka makineye ByLock yüklet


Durakoğlu: Konya’da kırdım orada sinyal vermiştir. Yanımda tablet var


Durakoğlu: Y. çıldırmış


S.A. ve O.A., Durakoğlu’na: Yarın operasyon var . Liste bilmiyoruz


Durakoğlu: Haberim var. Muş’a da sıçrayabilir


Durakoğlu’na: Abi beddua edin eli ayağı tutulsun


Durakoğlu: Okuyup bağlıyorum.”



Mesajları hakimden dinleyen sanık, ByLock ve Kakao görüşmelerinin normal olduğunu, kendisine göre bir sorun olmadığını "Okuyup sidiğini bağlarım" ifadesini espri olarak söylediğini iddia etti.


Sanık avukatının savunmasının ardından duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaş’ın konuğu MKE Ankaragücü Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında yarın MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. Teknik Direktör Fernando Santos ile yollarını ayıran siyah-beyazlılarda takımın başında Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe olacak. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, yarın 20.00’de Tüpraş Stadyumu’nda MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Geride kalan 32 haftada 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 yenilgi alan siyah-beyazlılar, 48 puanla 4. sırada bulunuyor. Konuk ekip ise 8 galibiyet, 13 beraberlik, 11 mağlubiyetle topladığı 37 puanla 13. sırada yer alıyor. Takım Serdar Topraktepe’ye emanet Geçtiğimiz hafta iç sahada alınan 1-1’lik Samsunspor beraberliğinin ardından Beşiktaş’ta Portekizli teknik adam Fernando Santos’la yollar ayrılmıştı. Bu ayrılığın ardından Ankaragücü maçında siyah-beyazlı takım, Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe’ye emanet olacak. Kartal, bu sezon 3 müsabakaya yine Topraktepe yönetiminde çıkmış ve 1 mağlubiyet, 2 galibiyet elde etmişti. 5 maçtır galibiyete hasret Siyah-beyazlılar, ligde 5 maçtır 3 puana hasret durumda. Söz konusu süreçte sırasıyla Galatasaray’a 1-0, Gaziantep FK’ya 2-0 ve Antalyaspor’a 2-1 kaybeden Beşiktaş, Başakşehir ile Samsunspor’la da 1-1 berabere kaldı. Kara Kartal, son galibiyetini 27. haftada İstanbulspor’a karşı 2-0’lık skorla almıştı. Sakatların son durumu Siyah-beyazlı takımda Semih Kılıçsoy ve Mert Günok sakatlıklarından dolayı MKE Ankaragücü’ne karşı forma giyemeyecek. Bir süredir sakatlıkları sebebiyle Salih Uçan, Onur Bulut, Tayfur Bingöl ve Arthur Masuaku’nun durumları ise son kontrollerin ardından belli olacak. 4 oyuncu sınırda Beşiktaş’ta 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Jonas Svensson, Daniel Amartey, Semih Kılıçsoy ve Demir Ege Tıknaz, yarın kart görmeleri halinde bir sonraki hafta deplasmanda oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşecek.