Şanlıurfa ve Adıyaman arasında yaşanan çiğ köfte tartışmasına Elazığ da dahil oldu. Elazığ’daki çiğ köfte ustaları, gerçek çiğ köftenin Elazığlıların olduğunu iddia etti.
Türkiye’nin birçok bölgesinde yapılan çiğ köfteye Şanlıurfa ve Adıyaman’dan sonra Elazığ’da sahip çıkarak tartışmalara dahil oldu. 15 yıldır çiğ köfte ustası olduğunu belirten Cengiz Bozyıl, “Elazığ’ın 2 bin yıllık bir mutfak geleneği var. Adıyaman ve Şanlıurfa çiğ köfte konusunda gereksiz yere tartışmaya giriyor. Gerçek çiğ köfte Elazığlılarındır. Büyük metropol illerde de bizim çiğ köftemiz tanınmıştır. Elazığlıların hazır çiğ köftesi yoktur ve elle yoğruluyor” dedi.
Şanlıurfa ve Adıyaman’ın çiğ köfte tartışmasına gereksiz bir şekilde girdiklerini dile getiren Bozyıl, “Çiğ köfte Elazığ’ındır. Geçmişte de çiğ köfte kültürü bizde çok yaygındı. Çiğ köfte bize atalarımızdan, ustalarımızdan kaldı. Bizde bunu ileriye götürmeye çalışıyoruz. Bizim çiğ köftemiz çok lezzetli Şanlıurfa ve Adıyaman bu gereksiz tartışmaya neden giriyorlar anlamıyorum" ifadelerini kullandı.
Ağabeyi kimi çiğ köfte ustası olan Celal Bozyıl, Adıyaman ve Şanlıurfa’nın çiğ köfte konusunda boşuna tartıştıklarını belirterek, “Çiğ köfte Elazığ’a aittir. Çiğ köfte çok uzun yıllardır Elazığ’da yoğruluyor. Bu tartışma boşuna yapılıyor” diye konuştu.
"Çiğ köfte konusunda rakibimiz yok"
Elazığ’ın 2 bin yıllık bir mutfak kültürünün olduğunu vurgulayan çiğ köfte müşterisi Hüseyin Dinç de, “Çiğ köfte Elazığlıların öz yemeğidir. Adıyaman son zamanlarda Türkiye geneli fabrikasyon işi yaparak ismi duyuldu. Çiğ köfteyi Şanlıurfa’da da tattık. Acı kattıkları için tadı ve kıvamı anlaşılamıyor. Acıdan çiğ köftenin ne olduğu anlaşılmıyor. Elazığ’ın çiğ köftesi eski usul ve elle yapılıyor. Hiçbir şekilde katkı maddesi yok ve fabrikasyon değil. Çiğ köfte konusunda rakibimiz yok. Çiğ köfte dünyada her yerde yapılabilir ama Elazığ’da yenilir. Diğerleri bana göre çakmadır” şeklinde konuştu.