ASAYİŞ - 24 Ekim 2017 Salı 13:08

MHP Elazığ İl Başkanı Demir’in usulsüz dinlenilmesi davası

A
A
A
MHP Elazığ İl Başkanı Demir’in usulsüz dinlenilmesi davası

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Oğuzhan Demir’le birlikte bir çok kişiyi usulsüzce dinleyen ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında mesleklerinden ihraç edilen istihbaratçı eski polislerin yargılanması bugün başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Oğuzhan Demir’le birlikte bir çok kişiyi usulsüzce dinleyen ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında mesleklerinden ihraç edilen istihbaratçı eski polislerin yargılanması bugün başladı.


MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir ve beraberindeki 10 kişinin 2010, 2011, 2012 yıllarında usulsüzce dinlenmesiyle ilgili duruşma bugün 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu 6 sanık SEGBİS’le, katılırken, 3 tutuksuz sanık ise davada yer aldı.


Haklarında ’Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği, İftira, Kişisel verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek’ suçlarından dava açılan sanıklardan sadece meslekten ihraç edilen dönemin İstihbarat Şube Müdürü Y.Ş. ifade verdi.


Gönderdikleri sistemde Ergenekondan başka seçenek olmadığını iddia eden Y.Ş, "Biz oraya mecburen onu yazıyoruz ama onlar Ergenekondan yargılanmıyor sadece bağlantısı olup olmadıklarını araştırıyoruz" dedi.


Mahkeme eksikliklerin giderilmesi ve sanıkların iddianameyi okuması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.



MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir de dinlenmesi ile ilgili açıklama yaptı


Usulsüzce dinlendiğini belirten MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, “İlk dinlendiğim zamanlarda ülkü ocakları başkan yardımcısıydım. Daha sonraki dönemlerde MHP İl Başkanlığı yaptığım dönemlerde kanuna aykırı, izinsiz ve usulsüz olarak telefonlarım dinlenmişti. 2014 yılında da ulusal basına da bu konu düşmüştü. 2014 yılı içerisinde Mart veya Nisan aylarında geçmiş dönemde İçişlerinde Bakanlığından Müfettiş Abdulkadir Topçu, hükümet konağına bizi davet etti. Görüşmemiz dinlenme ile alakalıydı. Biz gidene kadar hangi konu ile alakalı dinlendiğimizi bilmiyorduk” dedi.


2014 yılında basından telefonlarının dinlendiğini öğrendiğini aktaran Başkan Demir, “İçişlerinde Bakanlığından Müfettişin bize vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda aynı dönemde görev yaptığımız bazı arkadaşlarımızla terör örgütü üyesi olmak sıfatıyla bizi dinlemişler. Hakkımızda dosyalar hazırlanmıştı. Bizi Ergenekon, Balyoz ve Türk İntikam Tugayı’nın üyesi, sorumlusu, yöneticisi olma ile alakalı dinlemişler. 7 Şubat MİT krizi sonrası bu dinlemeler biraz hafifletilmiş. Hükümetten, MİT üzerinden dinlemelere yönelik takibatı başlayınca bizim üzerimizdeki baskı azalmış. 17-25 Aralık operasyonundan sonrada iktidarın dinleyenlere yönelik takibatı başlayınca bunlar gün ışığına çıktı” diye konuştu.


Türkiye Cumhuriyeti’nde genelkurmay başkanlığı, ordu komutanlığı yapmış üst düzey bürokratların Ergenekon terör örgütü soruşturmasında suçsuz yere 2, 3,4 yıl cezaevi yattığını dile getiren Demir, “Muhtemelen bize de yapılmak istenen öyle bir operasyondu. Biz ucuz atlatmışız. Bugünde 2014 yılında Türkiye’de safların net olmadığı dönemde biz FETÖ’nün Türkiye’nin başına bir bela olacağını söylemiş siyasi bir partinin il başkanı olarak şikayette bulunmuştuk. Bugünde yapmış olduğumuz şikayetin Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşması olacak Bizim hükümetten talebimiz FETÖ’ye yönelik mücadelenin en üst seviyede yapılması, bu işe bulaşmış kimler var ise hak ettiği cezaya çarptırılmasıdır. Yüce adalete güveniyoruz. O konuda güvencemiz sonsuzdur” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir