POLİTİKA - 16 Kasım 2017 Perşembe 10:44

Milletvekili Açıkkapı;"2003-2016 arası 269 bin 596 yeni derslik yapıldı"

A
A
A
Milletvekili Açıkkapı;"2003-2016 arası 269 bin 596 yeni derslik yapıldı"

2018 yılında bütçenin yüzde 18’inin milli eğitime ayrılmasının, eğitime verilen önemi gösterdiğini aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, 2003-2016 yılları arasında 269 bin 596 yeni derslik inşa edildiğini söyledi.

2018 yılında bütçenin yüzde 18’inin milli eğitime ayrılmasının, eğitime verilen önemi gösterdiğini aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, 2003-2016 yılları arasında 269 bin 596 yeni derslik inşa edildiğini söyledi.


AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Milli Eğitim Bakanlığı 2018 bütçe görüşmelerinde değerlendirmelerde bulundu.


"Hükümet programında çok isabetli bir şekilde vurgulandığı gibi Türkiye’nin gerçek gücü, gerçek üstünlüğü, genç ve dinamik nüfusumuzdur" diyerek sözlerine başlayan Milletvekili Açıkkapı,"Sahip olduğumuz en büyük sermaye gençlerimizdir, çocuklarımızdır, evlatlarımızdır. Bu gerçeğin ışığında hareket eden hükümetlerimiz eğitimde fırsat eşitliğinde ve eğitim imkanlarına erişim konusunda çok önemli mesafeler katetmiştir. Okullaşma oranı ve fiziki şartların iyileştirilmesinde, milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş gençlerin yetiştirilmesinde cumhuriyet tarihinin en büyük atılım ve çalışmaları sergilenmektedir. 134 milyar 727 milyonluk bütçenin 2018 bütçesinin yüzde 18’ine tekabül edecek olması milli eğitime verilen önemin göstergesidir. 15 yıl önce bu bütçeler hayal dahi edilemezdi. Böyle olduğu içindir ki 2003-2016 yılları arasında 269 bin 596 yeni derslik inşa edilmiştir. İnşallah bu çalışma ve gayretlerimizle bütün eğitim kurumlarında tekli eğitim yapılacak, 2023 itibariyle ikili eğitim yapan kurum kalmayacak, gayretlerimiz devam edecektir" şeklinde ifade etti.



"2023 hedefimiz var"


Konuşmasını sürdüren Açıkkapı," 2002-2003 eğitim öğretim yılında ilköğretimde 36, ortaöğretimde 31, genel ortaöğretimde 34, mesleki ve teknik ortaöğretimde 27 olan derslik başına düşen öğrenci sayısı 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilköğretimde 24, ortaöğretimde 22, genel ortaöğretimde 22, mesleki ve teknik ortaöğretimde 23’dür. 2023 hedefimiz var ve derslik başına düşen öğrenci sayısı ilkokulda 20, ortaöğretimde 20 kişi olacak şekilde düzenlenecektir. Derslik başına düşen öğrenci sayısı bu şekilde 20 hedefine ulaşacaktır. Bu hedefe ulaşmak içinse Hükümetimizin yoğun bir gayretle çalıştığını görüyoruz. Yine, bütçe kaynaklarını arttırdığımız içindir ki 584 bin 288 öğretmen istihdamı sağladık ve atanan her 3 öğretmenden 2’si hükümetlerimiz döneminde atanmıştır. Elbette milletimizi geleceğe taşıyacak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak eğitim temel dayanağımızdır ve eğitimle birlikte topyekün kalkınmanın mümkün olduğunu biliyoruz. Milletimizi geleceğe taşımak gibi büyük bir hedefi bulunan vizyonumuz sayesinde sadece fiziki koşulları iyileştirmenin yeterli olmayacağının da bilincindeyiz. Elbette gençlerimiz yarınlarımızdır, geleceğimizdir. Öyleyse onları köklerine bağlı, geleceği kuşatıp kucaklayacak, geleceği anlayıp kavrayacak bilgi, beceri ve donanımla yetiştirmek gibi bir sorumluluğumuz var, gayretimiz var. Gençlerimizin hayata hazırlanması, onlara meslek, aş ve iş imkanlarının sağlanması da öncelikli hedeflerimizden bir tanesidir"dedi.



"Milletvekilleri olarak çözüm arayışlarına destek olmak durumundayız"


Eğitimin geleceğe yapılan en önemli yatırım olduğunu vurgulayan Açıkkapı," İnsanımızın yaşam kalitesini yükselten, ülkemizin insan kaynağını çağdaş dünyayla rekabet edebilir donanıma kavuşturan ve hayat boyu süren bir süreç olarak görüyoruz. Hükümetlerimiz de bu bilinçle çalışıyor ve temel altyapı ve erişim sorunlarını önemli ölçüde çözüme kavuşturma gayretini sergiliyor. Cumhurbaşkanımızın da zaman zaman ifade ettiği gibi çok özverili ve yoğun çabalara rağmen eksiklik ve aksaklıklarla da karşılaşmış olmamız doğaldır. Bu eksiklik ve aksaklıkların çözümü noktasında milletvekilleri olarak çözüm arayışlarına destek olmak durumundayız. Eğitim politikalarının milletimizin arzu ve istekleri doğrultusunda başarıya ulaşması, toplumsal değerlerimizin daha fazla özümsenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için atılacak her türlü adımda Hükümetimize tam destek olmayı vazife sayacağız. Önümüzdeki dönemde başta eğitimin kalitesini yükseltmek üzere, çok daha fazla atılımların gerçekleşeceğine olan inancımız sarsılmaz bir şekilde tamdır. Bakanlığımızın 2017-2018 eğitim ve öğretim yılına mesleki ve teknik eğitim alanında uygulamaya konulan birçok yenilikle başlamış olmasının önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Ülkemizde birçok işletme sahibi sektörlerinde ihtiyaç duydukları personele ulaşımda zorluklar yaşarken birçok genç kardeşimiz de mesleki yeterlilik veya zanaatkarlıktan yoksun oldukları için iş bulamama endişesi yaşamaktadırlar. Ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması için sektörün taleplerini dikkate alan Milli Eğitim Bakanlığımızın sektörle olan iş birliğini öngören yeni mesleki ve teknik eğitim modelini hayata geçirmiş olması da takdir edilmelidir. Bakanlığımızın önemli ve dikkat çeken bir çalışması da esnaf ve sanatkarlarımızın mesleki devamlılıklarının temini noktasındaki çalışmasıdır. Esnaf ve sanatkarlarımızın istihdam edebilecekleri çıraklara erişimlerini kolaylaştıran, çırakların da kendi bilgi ve birikimlerini arttırabilecekleri, meslek edinmelerini sağlayacak bir iş bulabilmeleri için çıraklık eğitiminin zorunlu hale getirilmiş olması hayati önem arz etmektedir. Bunun için bakanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Ayrıca, çırak öğrencilerimizin mezun oldukları takdirde ustalık ve iş yeri açma belgesi alacak olmaları, çırak öğrencilerimizin istekleri halinde fark derslerini tamamlayarak meslek lisesi diploması alıyor olmaları ve üniversite sınavına girebiliyor olmaları da çok önemli bir husustur ve takdir edilecek bir çalışmadır. Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar içerisinde dikkat çeken ve takdir edilmesi gereken bir çalışma olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum" diye konuştu.



Açıkkapı, Elazığ için Bakan Yılmaz’dan 3 istekte bulundu


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan destek isteyen Açıkkapı," 1933 yılında halkevi olarak inşa edilen hizmet binamız, öğretmenevimizden bahsediyorum, 1952 yılından 1972 yılına kadar kız öğretmen okulu olarak, 1972 yılından 1982 yılına kadar da eğitim enstitüsü ve lise olarak kullanılmıştır. 1983 yılında 27 yatak kapasitesiyle öğretmenevi olarak açılışı yapılmıştır. Malatya, Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerinden sürekli gelen giden tüm kamu görevlileri tarafından konaklama ünitesi başta olmak üzere yoğun olarak tercih edilmektedir. Kurumda son iki yıldır devam eden yenileme ve iyileştirme çabalarına rağmen, binamızın çok eski ve küçük olması sebebiyle birçok eksikliği bulunmaktadır. Şuan dahi yapılacak tadilatın 5 milyon TL civarında olması öngörülmektedir. Mevcut hizmet binamızın sosyal tesis olarak inşa edilmemiş olması, eski bir yapı, küçük ve yetersizliğinden dolayı defalarca tadilat yapılmış, ancak istenilen memnuniyet bir türlü sağlanamamıştır. Yeni ve ihtiyaçları karşılayan bir öğretmenevine ihtiyaç duymaktayız. Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz. Ayrıca, daha önce hükümet konağı içerisinde yer alan Milli Eğitim Müdürlüğü binamız hükümet konağımız yıkıldıktan ve yenisi içerisinde de yer almadığından şu an yeterli bulmadığımız bir binada hizmet görmektedir. Yeni bir İl Milli Eğitim Müdürlüğü binamıza da ihtiyaç vardır. Yine, bölgenin huzur ve refah şehri, güven şehri, Fırat Üniversitemizin akademik zenginliği ve fiziki altyapı yeterliliği olduğunu düşündüğümüz şehrimize, Elazığımıza ayrıca bir Açık Öğretim Fakültesi talebimiz vardır. Bu konuda da zatı alilerinizin desteklerini bekliyoruz. Bu, Elazığ için oldukça önem arz eden bir konudur" diyerek sözlerini tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Canik’te 23 Nisan Coşkusu Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, çocuklara bayram hediyesi verdi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, çocukların ve vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik etti. İlçede çocuklarla birlikte otobüs turu gerçekleştiren Başkan İbrahim Sandıkçı, çocuklara birbirinden güzel hediyeler verdi. Canik’te düzenlenen otobüs turunda çocuklarla birlikte vatandaşları selamlayan Başkan İbrahim Sandıkçı, çocukların bayram sevincine ortak oldu. Bayram sevinçle kutlandı Canik Belediyesi’nin gerçekleştirdiği programlarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçede coşku ve sevinçle kutlandı. Canik’te balkonlara Türk bayrağı asan vatandaşlar, otobüs turu gerçekleştiren çocuklarla birlikte 23 Nisan marşlarına eşlik etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çocuklara armağan edilen ilk ve tek evrensel bayram olma özelliğine sahip olduğunu ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarımızın bayram sevincine ortak olduk. Çocuklarımız bilgileri ve yetenekleriyle toplumumuzu daha güçlü hale getirecekler. Bilim, sanat ve teknoloji başta olmak üzere, ülkemizi her alanda daha ileriye taşıyacaklar. Bizler çocuklarımızla ve gençlerimizle olan gönül bağımızla örnek nesiller yetiştirmeye, onlar için yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu.
Antalya Türk Yıldızları’nın nefes kesen gösterisi on binlerce vatandaşı sahillere doldurdu Türk Yıldızları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Antalya’da gösteri gerçekleştirdi. On binlerce insan dünyaca ünlü sahile akın ederken, tim nefes kesen akrobatik hareketler sergiledi. Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, 23 Nisan’a özel Antalya semalarında gösteri gerçekleştirdi. Konyaaltı Sahili ve varyant seyir terasına saatler öncesi gelen vatandaşlar alanı hızla doldurdu. On binlerce Antalyalı ve yabancı turistin heyecanla beklediği gösteri saat 16.00’da başladı. Bir anda Akdeniz açıklarından sahil kısmına gelen Türk Yıldızları, sahildeki vatandaşları coşturdu. Nefes kesen akrobatik hareketler sergileyen timinn o anlarını vatandaşlar ve yabancı turistler cep telefonlarıyla kaydetti. Yaklaşık yarım saat süren gösteriyi sahildeki kalabalığa giremeyen vatandaşlar evlerinin balkon ve pencerelerinden de takip etti. “Göğsümüz kabardı” Gösterinin kendini çok heyecanlandırdığını belirten İdris Orçan, “Çok güzeldi, göğsümüz kabardı. Biz izlerken korktuk, çarpışacaklar sandık. Milli bir gurur” dedi. “Ne mutlu Türk’üm diyene’ dedirttiler” Sabri Titiz ise “Ailemle takip ettik, Samsun’da da takip ediyorduk. Bugün burada izledik. Her zaman ki gibi göğsümüz kabardı, onlarla gurur duyuyorum. Yaptıkları o hareket bana nir sahne oyunu gibi geliyor. Her seferinde maşallah diyorum. Rabbim onları kazadan beladan korusun. Dünyanın en güzide gösteri timidir. ‘Ne mutlu Türküm diyene’ dedirdiler. Çok güzel bir kalabalık var. Atmosfer çok iyiydi” dedi
Muğla Başkan Mandalinci, Makam koltuğunu temsili olarak devretti Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık koltuğunu ortaokul öğrencisi Yiğit Erdoğan’a devretti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta okullar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanırken 23 Nisan’la özdeşleşen çocuklara koltuk devir teslimi, Bodrum Belediyesinde de gerçekleşti. Başkan Mandalinci koltuğunu ortaokul öğrencisi Yiğit Erdoğan’a devretti. 23 Nisan kutlamaları kapsamında gerçekleşen devir teslim törenine Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, altıncı sınıf öğrencisi Yiğit Erdoğan ile basın mensupları katıldı. Törende açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Atatürk’ün Türkiye ve dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tüm belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarında Cumhuriyetin geleceği çocuklara bu duygunun yaşatıldığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, “Bugün ne mutlu ki bu duyguyu Yiğit kardeşime yaşatmak, Bodrum Belediye Başkanı olarak bana nasip oldu. Bugün Bodrum Belediye Başkanı Yiğit başkanımız” dedi. Başkanlık koltuğunu kendisine bırakan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye teşekkür eden ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Yiğit Erdoğan, “Dünyadaki tüm çocukların savaştan uzak, barış içinde, kardeşçe yaşadığı bir dünya istiyorum. Ben de Bodrum Belediye Başkanı olarak tüm çocukları mutlu etmek için çalışacağım” dedi. Yiğit Erdoğan konuşmasının devamında çocukların hem eğlenip hem yeteneklerini keşfedebileceği eğlence atölyeleri, sportif faaliyet alanları, bilimsel araştırma merkezleri gibi yerler açıp bu alanlarda çocukların daha çok bilgiye ulaşmasını diledi. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre ve deniz bırakmak için gerekli tedbirleri alacağını, daha yeşil bir doğa için ağaçlandırma projelerine önem vereceğini de sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Yiğit Erdoğan’ı tebrik ederken, “Bugünün minikleri, yarınımızın geleceği ve Cumhuriyetimizin temel taşı, teminatıdır. Onların iyi eğitim alması, temiz çevreyle birlikte bu yaşamı sürdürmesi, onlara eğitimde, kültürde, bilim ve sanatta fırsat eşitliğinin sağlanması bizim yarınlarımızın daha aydınlık, güven dolu olmasını sağlayacak. Ben başkanıma düşünceleri için çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Küçükken 23 Nisan’da kendisinin de başkanlık koltuğuna oturduğunu belirten Başkan Tamer Mandalinci, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ben çok hevesli bir şekilde ikinci sınıftayken oturmuştum o koltuğa. Aradan çok zaman geçti ve Bodrum Belediye Başkanı olarak bugün, Bodrumlulara hizmet etmekten büyük şeref ve onur duyuyorum.” Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, başkanlık koltuğunu devralan Yiğit Erdoğan’a teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.