- 22 Ocak 2018 Pazartesi 11:51

O evden dram çıkmıştı, devlet sahip çıktı aile, evlerine kavuştu

A
A
A
O evden dram çıkmıştı, devlet sahip çıktı aile, evlerine kavuştu

Elazığ’da kalorifer kazanının patlaması sonucu evsiz kalan 8 kişilik aile, belediye ve valilik desteğiyle yenilenen evlerine kavuştu.

Elazığ’da kalorifer kazanının patlaması sonucu evsiz kalan 8 kişilik aile, belediye ve valilik desteğiyle yenilenen evlerine kavuştu.


Olay, 9 Kasım 2016 tarihinde Akçakiraz beldesi Yeşilyurt Mahallesi Belediye Caddesinde Seydi Akar’a ait müstakil evde meydana geldi. Evin bahçesinde bulunan kat kaloriferi kazanı patladı. Patlamanın etkisiyle evin bir bölümü yıkıldı, yangın çıktı. Ev kullanılmaz hale gelirken, patlama sırasında Akar’ın, evde bulunan felçli annesi Emine (78) ve babası Mehmet Akar (87) ise aile bireyleri ile komşular tarafından son anda kurtarıldı.


Olayın ardından 2 engelli yaşlı, 4 çocuk olmak üzere toplam 8 kişilik ailenin evsiz kaldığı, İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "Yangından dram çıktı" haberiyle gündeme getirildi. Bunun üzerine duruma kayıtsız kalmayan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Vali Çetin Oktay Kaldırım aileye yardım eli uzattı. 2 ay komşularında ve akrabalarında kalan aile, belediye ve valilik tarafından yenilenen evlerine kavuştu.


9 Kasım’da bir felaket yaşadıklarını ve 2 ay yakınlarında kaldıklarını aktaran Seydi Akar, “En başta Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz olmak üzere belediye ve valilik sayesinde evimize taşındık. Eşin dostun yardımları ile bu güne geldik. Annemi babamı büyük ablama bırakmıştım. Bende kim kapısını açtı ise orada kalmıştım. Kapısını açandan da Allah razı olsun. Havalar soğuk olsaydı daha kötü olurdu. Havalar iyi gitti daha kısa sürede yapıldı" dedi.


Evlerine girdiklerini ve mutlu olduklarını dile getiren Fethiye Akar ise, “Yangın düşmanımıza bile nasip olmasın. Bize oldu. Devletimize ve milletimize olmasın. Biz evimize girdik ya, o yeter bize.Çok yardımcı oldular. Belediye Başkanımız ve valimizden Allah razı olsun. Annem ve babam yatalak oldukları için yangın zamanı eşimi babasını ben, kaynanamı ise komşumuz çıkardı. Yangından önce annem gezebiliyordu. Az da olsa hafızası yerinde idi. Şimdi o da gitti. Günü gününe belli olmuyor. Yürümesi bile durdu. Her ikisinin de her ihtiyacını ben karşılıyorum. Bu günümüze hamt olsun. Evimize geçtik rahat yaşamımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.