ASAYİŞ - 09 Aralık 2016 Cuma 12:05

Polislerin uyanıklığı, cinayet itirafını belgeledi

A
A
A
Polislerin uyanıklığı, cinayet itirafını belgeledi

Elazığ’da arkadaşını öldüren zanlının, poliste ve mahkemede inkar ettiği cinayeti, cezaevine giderken polislere anlattığı, polislerin de bunu tutanakla mahkemeye ilettiği ortaya çıktı. Katil zanlısı ifadesinde hem cinayeti, hem de cinayetten sonra şüpheleri başka yöne çekmek için bir kadın adına günlük yazıp cesedinin yanına bıraktığını da anlattığı öğrenildi.
Olay, 16 Şubat 2016 tarihinde merkez Sanayi Mahallesi Şamdan Sokak numara 7’deki evin bahçesinde 31 yaşındaki Sinan Fırat’ın cesedinin bulunmasıyla ortaya çıkmıştı. Sırtından 5 kurşunla vurulup, boğazı kesilerek öldürülen Fırat’ın cesedinin yanında kadın çantası ile kadın tarafından yazılmış gibi gösterilen günlük bulunmuştu. Elazığ polisinin yaptığı çalışma sonucu aynı gün cinayet şüphelisi olarak Fırat’ın, arkadaşı olan ve 2 yıldır kredi kartını market için kullanan Hüsamettin A. ile olayı bilerek gizlediği iddia edilen anne M.A. (54) ve babası F.A. da (55) gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Polis, cezaevi yolundaki itirafı tutanakla belgelemiş
Elazığ Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde arkadaş cinayeti davasının duruşması yapıldı. Cinayet şüphelisi Hüsamettin A.’nın cezaevinden Segbis ile görüntülü bağlandığı duruşmaya annesi, babası, maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti sanıkların cinayeti inkar etmesi üzerine, sanık Hüsamettin A.’nın cezaevine giderken cinayeti itiraf ettiği tutanağı tutan polisleri dinledi.
Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği’nde görevli polisler, “Olay nedeniyle tanıdığımız şüpheli, annesi, babası tutuklanınca cezaevine giderken araç içerisinde cinayeti itiraf edeceğini söyledi. Bunun üzerine sanık bize, ‘Sinan Fırat’ı market içinde tabancayla arkasından vurdum, sonra bıçakla boğazını kestim. Kendim şüpheleri başka yöne çekmek için günlük yazarak kadın çantasına koydum. Sonra cesedi ve günlüğün bulunduğu çantayı el arabasıyla iki sokak ileriye götürerek bıraktım. Tabanca ile bıçağı da çöpe attım’ dedi. Biz de bu durumu komiserimize bildirip, tutanak altına aldık ve savcılığa bildirdik” dedi.
Tutanakla itirafın belgelendiği cinayet olayı ile ilgili sanıklar, mahkemede suçlamaları yine kabul etmedi. Maktul yakınları da, her 3 sanığın da kasten planlayarak ve tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti sanık hakkında adli tıp raporu alınması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Beş ülkeden öğretmen ve öğrenciler Kariyer Danışmanlığı projesi için Konya’da buluştu Erasmus+ programı kapsamındaki Kariyer Danışmanlığı isimli proje kapsamında 5 farklı ülkeden 58 öğretmen ve öğrenci Konya’da buluştu. Polonya, Macaristan, Romanya, Slovenya ve Türkiye’den 38 öğrenci ve 20 öğretmen Kariyer Danışmanlığı eğitim faaliyeti çerçevesinde etkinlikler gerçekleştirdi. Etkinliklerde, kariyer seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar, meslek seçimi, geleceğin meslekleri ve iş başvurusunda dikkat edilecek hususlar konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Proje ortaklarından olan Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyaret edilirken, öğrenciler ve öğretmenler derslere katıldı. Ayrıca Ebru ve Naht atölyelerinde etkinlikler gerçekleştirildi. Katılımcılar, Konya kültürü ve tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla Konya’daki Taş Bina, Darü’l-Mülk Sergi Sarayı ve Bedesten gibi önemli yerleri ziyaret etti, ayrıca Mevlana Müzesi ve Kapadokya’yı gezdi. Proje faaliyetlerine katılan Polonya’dan 10. sınıf öğrencisi Hubert Domisiewicz, proje sayesinde ilk kez Türkiye’yi ziyaret etme şansı bulduğunu, meslek seçerken nelere dikkat etmesi gerektiğini öğrendiğini belirtirken, Macaristan’dan gelen Anna Szajer, Konya’da çok güzel 5 gün geçirdiklerini, faydalı etkinliklere katıldıklarını söyledi. Romanya’dan katılan Mario Pesclevei ise proje sayesinde yeni arkadaşlıklar kurduklarını, farklı kültürleri tanıma şansı bulduğunu ve çok faydalı bir eğitim haftası geçirdiklerini ifade etti. Projenin Türkiye yürütücüsü Mehmet Tokgöz ise çok verimli 5 gün geçirdiklerini, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı bulduklarını ve ayrıca Türk kültürünü de yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirtti.