YEREL HABERLER - 24 Temmuz 2017 Pazartesi 10:42

2017 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

A
A
A
2017 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

2017 yılı 3.

2017 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın başkanlığında yapıldı.


Gerçekleştirilen toplantıda, yatırımcı kuruluşların il genelinde yürüttükleri çalışmalar ele alınarak, ilgili kurum temsilcileri tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.


Erzincan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Başöğretmen Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Vekili Fatih Acar, ilçe kaymakamları, yatırımcı kuruluş müdürleri ve bazı bölge müdürleri katıldı.


Toplantı öncesi açılış konuşmasını yaparak, il genelindeki projelere ilişkin genel değerlendirmede bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ilimizde yerel yönetimler hariç 304 projenin uygulanmakta olduğunu söyledi.


Vali Ali Arslantaş konuşmasının devamında; "Kamu kurum ve kuruluşları olarak vatandaş odaklı yönetim anlayışı içerisinde, vatandaşlarımızın önerilerini de göz önün de bulundurarak zaman kaybına yol açmadan, sorunları mahallinde çözmek suretiyle kamu hizmetlerinin verimliliğini artırmak istiyoruz. Bu amaçla her ay muhtarlar, halk ve güvenlik toplantıları, altı ayda bir ekonomik toplantılar ve yılda dört kez İl Koordinasyon Kurulu toplantıları düzenlenmektedir.


Bu toplantılarda yatırım ve kamu hizmetlerinin yürütülmesinde ortaya çıkan sorunlara çözüm bulunmasını sağlamak yanında; ilimizin kalkınması, yatırım, istihdam konuları görüşülmekte ve gerekli kararlar alınmaktadır.


İlimizde kısa olan inşaat mevsiminin en iyi şekilde değerlendirmek ve sezonun ortalarına yaklaştığımız bu günlerde, daha çok gayret göstermek suretiyle yatırımları planlanan sürede tamamlamak istiyoruz.


2017 yılında; İlimizde yerel yönetimler hariç 304 proje uygulanmaktadır. Bu projelerin bedelleri toplamı 3,9 milyar TL, önceki yıllar harcaması 1,5 milyar TL, 2017 yılı ödeneği 338 milyon TL, 115,6 milyon TL harcanarak yüzde 34 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.


2017 yılı yatırım ödeneklerinin sektörlere göre dağılımı ise şu şekildedir. Eğitim 87,9 milyon TL, Konut 77,9 milyon TL, Tarım 64 milyon TL, Ulaştırma 33,9 milyon TL, Genel İdare 28,5 milyon TL, Altyapı 18,5 TL, Orman 12 milyon TL, Enerji 7,5 TL, Sağlık 7 milyon TL’dir.


Ayrıca 2017 yılında İl Özel İdaresi ve KÖYDES programından, 395 adet proje için 37 milyon TL ödenek ayrılmış olup, 25,2 milyon TL harcanarak yüzde 68 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.


2017 yılı yatırımlarını önemli projelere göre değerlendirdiğimizde Karayollarında; Çevre Yolu Çağlayan kavşağındaki çalışmaların 2017 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. Refahiye-Erzincan 60 km bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır. 2017 yılında eksik kalan işlerde çalışılmaktadır. Kemaliye-Dutluca Ayrımı- 8. Bölge (Elazığ) Hududu Yolunun (22 km) proje bedeli 590 milyon TL olup, Genel Müdürlük ihale sürecindedir. Refahiye-İliç yolunda Sünebeli tüneli ve bağlantı yollarında çalışmalara başlanmıştır.


Eğitim Sektöründe, Erzincan Üniversitesi yatırımları hızla devam etmektedir. 500 öğrenci kapasiteli 2. yükseköğrenim yurdu geçici kabul aşamasındadır. Üzümlü 16 Derslikli İmam Hatip Lisesinin ihalesi yapılmıştır. Otlukbeli 16 derslik Anadolu Lisesinin yaklaşık maliyeti hazırlanmaktadır. Çayırlı Öğretmenevi, Bayırbağ İmam Hatip Lisesi ile Çayırlı, Otlukbeli ve Çadırkaya’ da 7’şer Daireli Öğretmen Lojmanlarnını arsa işlemleri devam etmektedir.


Gençlik ve Spor Sektöründe, 3000 Kişilik Spor Salonunun geçici kabulü yapılmıştır. Eksiklikler tamamlanacaktır. Üzümlü Gençlik Merkezi yüzde 83 seviyesinde devam etmektedir. Demirkent Çok Amaçlı Spor Salonunun yüzde 30 seviyesinde devam etmektedir. Sağlık Sektöründe, 250 Yataklı Hastane İnşaatının proje bedeli 83,7 milyon TL olup, temel seviyesinde çalışmalar devam etmektedir. Tarım Sektöründe Çayırlı Turnaçayırı Barajı yapımı devam etmektedir. Erzincan Tercan ve Çayırlı ovalarında 126 köyümüzde arazi toplulaştırma projesinin ihale işlemleri devam etmektedir. Tarıma dayalı besicilik ve seracılık organize sanayi bölgeleri kuruluş işlemleri devam etmektedir. TOKİ yatırımlarının bedeli 1 milyar TL’ye konut sayısı 10.630 adede ulaşmıştır. İl Özel İdaresi ve KÖYDES programında bulunan toplam 395 projeden; 90 adedi bitirilmiş, 260 adedi devam etmekte, 28 proje ise ihale aşamasındır. Yatırımcı kuruluşların yöneticileri tarafından, devam eden yatırımların uygulanma durumları ve koordinasyonu gerektiren konularda kurul üyelerine bilgi verilecektir. Tüm kuruluşların yöneticilerine ve personeline teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik, Çerçioğlu’nu makamında ağırladı Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ağırladı. Hayırlı olsun ziyaretine geldiğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Nazilli Belediyesi’ne kapılarımız sonuna kadar açık. Ertuğrul Tetik ister Aydın Büyükşehir Belediyesi yapar” dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 30 yıl sonra belediyeyi CHP’ye kazandıran Dr. Ertuğrul Tetik’i makamında hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Çerçioğlu ve Tetik’in yanı sıra CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Nazilli İlçe Başkanı Aslı Ökmen, belediye başkan yardımcıları, büyükşehir daire başkanları hazır bulundu. Başkan Çerçioğlu Nazilli Belediyesi önünde çiçekle karşılandı. Daha sonra herkesi selamlayan Çerçioğlu, Belediye girişinde Zabıta Mangası tarafından karşılandı. “Nazilli’ye güzel hizmetler yapacağız” Nazilli’ye hizmet etmekten onur ve gurur duyacağını ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “İlk olarak ziyaretlere geçen hafta Efeler, bugün önce Kuyucak ve şimdide Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’i ziyaret ettik. Başkanımızı resmi olarak il başkanımızla beraber hayırlı olsun dedik kutladık. Tabi ki daha önce beleye başkanlarımızla oturduk. Neler yapabilirizi, nasıl yol haritası izleyeceğimizi konuştuk. Çerçeveyi çizdik, ilerleyen zamanlarda içini doldurmaya başlayacağız. Ben çok değerli belediye başkanımla Nazilli’ye hizmet etmekten onur ve gurur duyacağım. Tabi benim Nazilli çok önemli. Zaten önceden de oldukça büyük hizmetlerde bulunduk. Ama Ertuğrul başkanımla beraber eminim daha güzel hizmetler yapacağız. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Nazilli Belediyesi’nin yanındayız. Çalışmalarımız son hızıyla devam edecek. Nazilli Belediyesi’ne kadar kapılarımız sonuna kadar açık. Ertuğrul Tetik ister Aydın Büyükşehir Belediyesi yapar. Bundan sonra çok iş yapacağız” dedi. “Arkamızdaki en büyük güç Özlem başkanımız” Çerçioğlu’nun ilk günden çok destek verdiğini dile getiren Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, “Başkanım bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Buraya gelmekle bize şeref verdi. Bütün seçim süresince de söyledim; hakikaten arkanızda Aydın Büyükşehir Belediyesi Özlem Çerçioğlu gibi bir başkan olunca son derece insan rahat ediyor. İnanın önümüzdeki dönem hizmetlerimizi çok iyi yapacağız. En büyük güvencemizde Özlem Çerçioğlu olacak. Çünkü gerçekten bize çok destek veriyor. Seçimi kazandık ilk günlerden desteklerine başladı. 5 sene boyunca bu devam edecek. Göreceksiniz ki 5 sene sonra Nazilli’yi tanıyamayacaksınız. Yönetimi tanıyamayacaksınız. Halkın yönetimde olduğu sosyal bir belediye olacak. Şunu da herkes bilsin arkamızdaki en büyük güçte Özlem başkanımız olacak” ifadelerine yer verdi. Ziyaretin sonunda Başkan Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’e Büyükşehir tarafından yetiştirilen zeytin ağaçlarından elde edilen bir şişe zeytinyağı ve lokum hediye etti.
Konya Minibüsün devrilerek sürücüsünün altında kaldığı kaza anı kamerada Konya’da U dönüşü yapmak isteyen minibüs sürücünün hayatını kaybettiği kaza anına ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Kaza, 22 Nisan’da saat 17.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Konya Isparta-Karayolu Akyokuş mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, merkez istikametinden Beyşehir ilçesi istikametine seyir halinde olan Yakup Bütün idaresindeki 42 VP 898 plakalı minibüs, merkez istikametine U dönüşü yaptığı sırada Mustafa H. idaresindeki 64 FS 591 plakalı otomobilin çarpması sonucu yan yattı. İhbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, minibüsün altında kalan sürücü Yakup Bütün’ün hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta yolcu olarak bulunan E.H. ve minibüste bulunan A.Y. yaralandı. Yaralılar yapılan ilk müdahalenin ardından kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada hayatını kaybeden Yakup Bütün’ün cenazesi ailesine teslim edilmesinin ardından merkez Selçuklu ilçesi Tepekent Mahallesi’nde defnedildi. Kaza anı kamerada Kaza anına ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, minibüsün sağ şeritte yavaşladığı, birkaç araç geçtikten sonra U dönüşü yapmak için manevra yaptığı, bu sırada arkadan gelen otomobilin minibüse çarptığı, savrulan minibüsün devrildiği anlar görülüyor.