GENEL - 29 Ekim 2017 Pazar 12:43

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzincan’da kutlandı

A
A
A
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzincan’da kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Erzincan’da da yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Erzincan’da da yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Ordu Caddesi üzerinde yapılan törenlerde Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, öğrenci grupları ve halkın bayramını kutladı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından törende konuşan Vali Ali Arslantaş; “Bir asra yaklaşan Cumhuriyet’in ilanının 94. yılını kutluyoruz. Bu anlamlı günün kutlanmasını sağlayan, canı pahasına vatanımızı koruyan başta Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla yad ediyorum. Sizleri saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bugün halkın iradesinin hâkim olduğu, insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle yönetilen güçlü Türkiye’nin doğum günüdür. Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’le başlayan kutlu yürüyüşümüzün yıl dönümü Bugün kederde, sevinçte, acıda ve kıvançta tek yürek olmuş bir milletin kutlu günüdür. Bugün, küllerinden doğan bir milletin diriliş destanının ilk merhalesidir. Cumhuriyet Bayramı, Türk milletinin makûs talihini değiştirerek bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin bir göstergesidir. Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çağdaş dünyada haklı yerini alma kararlılığının yıldönümüdür.


Sevgili Gençler, Büyük toprak ve insan kaybına rağmen o dönemin şartlarında cumhuriyetin kurulması mucizedir. Bin yıllık devlet geleneğimizin doruk noktası olan cumhuriyetimizin dünyada eşi ve benzeri yoktur. Çünkü geçmişte ve günümüzde dünyanın birçok ülkesinde cumhuriyet rejimi askeri cuntalar tarafından kurulmuştur. Biz de ise cumhuriyet, seçilmiş bir meclis tarafından kabul edilmiştir.


Ecdadımız bu aziz milletin geçmişidir. Sizler de bizim geleceğimizsiniz. Yarınlara umutla bakmamızı sağlayan en değerli varlıklarımızsınız.


Sizler, aziz vatanın yücelmesinde eğitimde, bilimde, sanatta ve sporda dünyada söz sahibi olacaksınız. Güçlü Türkiye yolunda aydınlık geleceğimiz olan gençlerimize güveniyoruz. Bizleri çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne sizler taşıyacaksınız.


Özellikle sizler, değerli gençlerimiz, yarının aydınlık Türkiye’sinin ihyası ve inşasında söz sahibi olacaktır. Bu toprakların ruhunu özümsemiş her gencimiz ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için dün olduğu gibi bugün de yarın da durmadan yılmadan, umutsuzluğa kapılmadan çalışacaktır.


Kıymetli Hemşehrilerim, Unutmayalım ki “Cumhura muhalefet hatadan gelir.“ Bizler yöneticiler olarak cumhura yani halka muhalif olmadan, halkımızın refahı, huzuru, güvenliği ve selameti için çalışıyoruz. Büyük Türkiye mefkuremizi zirveye taşımak için çabalıyoruz.


Ekonomide, sağlıkta, eğitimde ve teknolojide düne göre daha iyi noktalara ulaştık. Milletimize hizmet yolunda şehrimizin gelişmesi için, büyümesi ve geleceğe daha umutlu bakması için çalışıyoruz. Bizler şifayı, çareyi dışarıda değil kendi öz kaynaklarımızda, milletimizde arıyoruz. Halkımıza bu bilinçle hizmet ediyoruz.


İstikbalimiz için ikinci bir Kurtuluş Savaşı verdiğimiz bu dönemde terör örgütleriyle işbirlikçi güçlerle mücadelemizi sürdürüyoruz. Ülkemizin gelişmesini, kutlu yürüyüşünü engellemek isteyenlere karşı safımızı daha da sıklaştırıyoruz. Bölgemizin istikrarını bozmaya çalışanlara rağmen ülkemiz her alanda gelişmesini sürdürüyor, bundan sonra da istikrarlı bir şekilde büyümesini devam ettirecektir.


Bu duygu ve düşünceler içinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyorum, dünya durdukça bu bayramların yepyeni meydanlarda, yepyeni ufuklarla ve yepyeni umutlarla sürüp gitmesini temenni ediyorum. Sizleri saygıyla muhabbetle selamlıyorum” dedi.


Askeri ve öğrenci gruplarının tören geçişinin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sona erdi.


Törende yürüyüş yapan askeri birliklerin, tören sonunda ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ diye slogan atmaları töreni izlemeye gelen vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi Avcılar’da süratli şekilde ilerleyen bir araç, önüne çıkan minibüse çarpmamak için manevra yapınca işyerine girdi. Kapı önünde uyuyan sokak kedisi ezilmekten son anda kurtulurken, yaşanan o anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz Salı günü Avcılar Firuzköy Mahallesi’nde yaşandı. Cadde üzerinde süratli şekilde ilerleyen bir araç, önüne çıkan minibüsü görünce panikleyerek direksiyonu kırdı. Panikleyerek aracın hakimiyetini kaybeden sürücü, kaldırım ve basamakları geçerek bir kafeye girdi. İşyerinin duvarını yıkan araç kapı ve kepenklere de zarar verirken, kapı önünde uyuyan sokak kedisi ise ezilmekten son anda kurtuldu. Yaşanan kazada araç kullanılamaz hale gelirken, sürücünün yanında bulunan vatandaş fenalık geçirdi. Yaşanan o anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Yaşanan olay hakkında konuşan işyeri sahibi Cafer Duman, “Bir minibüs yola çıktı, cadde üzerinde süratli şekilde ilerleyen araç direksiyon hakimiyetini kaybederek işyerime girdi. Kapı önünde bulunan duvar yıkıldı ve kepenk zarar gördü. Korktuk, endişelendik. Düşük bir ihtimaldi aracın basamakları aşıp dükkana girmesi. Arkadaşların daha yavaş olması gerekirdi, Allah’tan can ve mal kaybı yaşanmadı. Araç ise kullanılamaz hale geldi. Araç içindeki arkadaşlardan biri de fenalık geçirdi, ambulans geldi arkadaşı götürdü ama bir yaralanma yaşanmadı” dedi Kafede besledikleri sokak kedisinin kaza sırasında kapıda yattığını ve ezilmekten son anda kurtulduğunu belirten Duman, “Bizim dükkanın kedisiydi o kedi. Kaza sırasında saniyelik refleksiyle kurtulmuş. Kazadan sonra da korkarak saklanmış. Sabah aradık bulduk ve yiyecek verdik. Çok sevindik ona bir şey olmadığına” diye konuştu.
Sakarya Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti Sakarya’nın Karasu ilçesinde bir otomobilin yolda yatan köpeğin üzerinden geçip yoluna devam ettiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Ezilen köpeğin sahibi ve mahalle sakinleri, yaşanan acı olaya tepki gösterdi. Olay, Karasu Yalı Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde meydana geldi. Mahalle sakinlerinden Güler Yaşar’ın sahibi olduğu köpek, yol kenarında yattığı sırada bir arabanın üzerinden geçmesi sebebiyle yaralandı. Ayakları kırılan köpek, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Otomobil sürücüsünün, köpeğin üzerinden geçerek hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, üzerinden otomobil geçen köpeğin acı içerisinde yerde kıvrandığı anlar yer aldı. "Hızlı gelse, fren yapamasa kaza deriz ama öyle bir şey olmadı" Yaşanan olaya mahalle sakinleri ve köpeğin sahibi Güler Yaşar tepki gösterdi. Yaşar, “Köpek yol kenarında yatıyordu, araba 14.58’de köpeğin üzerinden geçmiş. Tümseğin üzerinden geçtikten sonra hiç fren yapmadan geçti, hiç durmadı. Köpeğin sesini duyunca aşağıya indik, tedaviye gönderdik. Hızla gelip çarpmıyor. Yavaş yavaş geliyor, üzerinden geçiyor. Mahalle içinde çocuklar var, yaşlılar var. Bir hayvanın üzerinden geçiyor ve durmuyor. Tepkimiz bu yüzden. Telefonuna mı bakıyordu, önündeki hayvanı görmüyor. Nereye bakıyordu? Hızlı gelse, fren yapamasa kaza deriz. Öyle bir şey de olmadı” diye konuştu.