SPOR - 23 Ağustos 2017 Çarşamba 15:50

EDKİK’in 8 Sporcusu Dağ Kayağı Milli Takımında

A
A
A
EDKİK’in  8 Sporcusu Dağ Kayağı Milli Takımında

Türkiye’de ve Erzincan’da dağcılığın ve dağ kayağı sporunun gelişmesi ,yaygınlaştırılması adına pek çok ilke imza atan Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK), dağcılık ve dağ kayağı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye’de ve Erzincan’da dağcılığın ve dağ kayağı sporunun gelişmesi ,yaygınlaştırılması adına pek çok ilke imza atan Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK), dağcılık ve dağ kayağı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) dağ kayağı kurulu üyesi, EDKİK Başkanı ve TDF Dağ kayağı teknik direktörü Yılmaz Ünal 2018 yılında ve dağ kayağının gelecek yıllarda ki hedefleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


Ünal “Türkiye Dağcılık Federasyonu olarak 2017 faaliyetleri kapsamında TDF dağ kayağı branşında 02-07 ocak 2017 Erzincan’da Dağ Kayağı Milli takım kampı ve Türkiye Şampiyonası,Erzincan Ergan dağında yapılan Dünya Kupası Dağ Kayağı yarışması öncesi yerel organizasyon eğitimi , ülkemizden ilk defa 22 ocak 2017 tarihinde Andorra’da yapılan Dağ Kayağı Dünya Kupası yarışmalarına EDKİK iki sporcusu ile katılmış ülkemizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir.10-12 Şubat 2017 tarihleri arasında yine ülkemizde ilk defa gerçekleştirilen Erzincan Ergan dağında yapılan Dağ Kayağı Dünya Kupası yarışması mükemmel bir organizasyonla Dünya Dağ Kayağı Federasyonu( ISMF)nun takdirini kazanmıştır.2017 yılı içerisinde Dağcılık Federasyonumuzun düzenlediği dağ kayağı temel eğitimi, ileri seviye eğitimine sporcu gönderilmiş ve sekiz sporcumuz dağ kayağı milli takımına seçilmişlerdir.Oryantring federasyonu ile Yusufeli ’nde ortaklaşa dağ kayağı ile hedef bulma oryantring şenliğine kulüp olarak on sporcularımızla katıldık. Kış olimpiyat oyunlarına dağ kayağı branşının da katılması bu spor dalını oldukça popüler hale getirmiştir. Bu bağlamda federasyon olarak ve kulüp olarakhedefimizU18-Lozan olimpiyatlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetiştirmektir.Bu amaç doğrultusunda 14-20 ağustos 2017 tarihleri arasında Niğde Aladağlar TDF Mümtaz ÇANKAYA Dağ evinde dağ kayağı Milli takım kampına EDKİK olarak sekiz sporcumuzla katıldık ve bundan böyle kamp çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecektir.


Hedefimiz federasyonumuzun bu sene yapacağı ISMF gençlik kamplarına sporcu gönderilmesi, Andorra’da yapılacak olan Dünya Kupası yarışması ,İtalya’da yapılacak olan Dünya şampiyonası, Türkiye şampiyonası,Kayseri ‘de ISMF onaylı Uluslararası Dağ Kayağı yarışmasına sporcularımızla katılmak olacaktır. Bu çalışmalara ek olarak sporcularımızın bu yarışmalara daha iyi hazırlanmaları kapsamında dağcılık federasyonumuzun yurt içinde Allahuekber dağı ,Süphan dağı, yurt dışında ise Ebruz ve Demavent dağlarına dağ kayağı ile zirve tırmanışlarına sporcularımızla katılmaktır.


Gerek teknik malzeme gerek sporcularımızın çalışma ortamlarının sağlanması ile ilgili her türlü destekleri sağladığından dolayı Erzincan Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürü ve personeline teşekkür ederim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir