GENEL - 05 Eylül 2017 Salı 14:28

Erzincan Baro Başkanı Aktürk’ten yeni Adli Yıl açılış mesajı

A
A
A
Erzincan Baro Başkanı Aktürk’ten yeni Adli Yıl açılış mesajı

Erzincan Barosu Başkanı Adem Aktürk adli yıl başlangıcı dolayısıyla açıklamada bulundu.

Erzincan Barosu Başkanı Adem Aktürk adli yıl başlangıcı dolayısıyla açıklamada bulundu. Aktürk açıklamasında "Yeni Adli Yılın; Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olmasını diliyor; hukuki güvenliğe, hızlı, adil, bağımsız ve tarafsız bir yargıya vesile olmasını temenni ediyorum.


Güvenilir ve hızlı bir şekilde tecelli eden adalet; toplumsal barış, huzur ve kardeşliğin en güçlü teminatıdır.


Hukuk devleti için; yargının her türlü gruplaşmadan, siyasi ve ideolojik kamplaşmadan uzak kalması ve tarafsızlığını koruması şarttır.


Halkımızın adliyelere güven oranının en üst seviyeye çıkması en büyük arzumuz ve amacımızdır.


Biz; Avukatlar ve Barolar olarak, bağımsız ve adil yargının, hukukun üstünlüğünün, insan haklarına saygının, hakkın ve adaletin tarafındayız.


Savunma mesleği; yargı bağımsızlığı ve adil yargılamanın güvencesidir.


Yeni adli yılda Erzincan Barosu olarak en önemli görevimiz; Ülkemize, demokrasimize, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, adil yargılanma hakkına, hukuk devletine, insan haklarına ve savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkmaktır.


Hiçbir cemaatin, örgütün etki edemediği, bağımsız ve tarafsız bir yargı oluşana kadar mücadeleye devam edeceğimize; yargının ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözülmesi için çalışacağımıza söz veriyoruz.


Bu düşüncelerle, adaletin tesisi için fedakârca görev yapan; başta yargının asli kurucu unsuru olan değerli meslektaşlarım, saygıdeğer hakim ve savcılarımız olmak üzere, tüm yargı çalışanlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.


Görevi başında ya da görevinden ötürü Şehit olan tüm meslektaşlarımızı, yargı mensuplarımızı rahmetle yâd ediyorum." dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir