- 02 Haziran 2018 Cumartesi 13:14

Erzincan da çocuklar ekranla değil, akranla büyüyor

A
A
A
Erzincan da çocuklar ekranla değil, akranla büyüyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilen "Ekranla Değil, Akranla Büyüsün Çocuklar" projesi Erzincan’da da başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilen "Ekranla Değil, Akranla Büyüsün Çocuklar" projesi Erzincan’da da başladı.


Proje kapsamında çocukların, internet ve ekran bağımlılığından kurtarılarak, akranları ile vakit geçirebilecekleri bir ortam sağlanması amaçlanıyor.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları, Çocuk Komitesi tarafından, Erzincan ve ilçelerinde uygulanacak proje ile milli gelenekler çocuklarla çeşitli kültürel oyunlar gerçekleştirilerek, çocukların, gençlerin ve ailelerin bilgilendirilmesine yönelik eğitimler veriliyor. Öte yandan projeye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla da billboard, dijital ekran, el broşürü, üst geçit pankartları ile okul ve parklarda çeşitli görsellere yer veriliyor.


Projeye yönelik açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Erzincan İl Müdürü Muıhammer Doğan; "Çocuklarımızın teknolojiyi doğru, etkili ve bilinçli şekilde kullanmayı öğrenmeleri, serbest zamanlarını akranları ile birlikte verimli değerlendirmeleri, iletişim yeteneklerinin ve yaşam becerilerinin geliştirilmesine katkı yapılması ile Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi’nin 31. Maddesinde ifadesini bulan çocuklara oynama ve yaşına uygun eğlencelere katılma hakkının sağlanmasına yönelik fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi hedeflenmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın, çocuğun yüksek yararı ilkesinden hareketle çocuklarımızın dijital ve sosyal medya ortamlarındaki kontrolsüz ve kötü amaçlı yaklaşımlardan korunması, alternatif fiziksel, sosyal ve kültürel yaşam alanlarının yaygınlaştırılması, çocukların bedensel aktivitelere yönlendirilmesi, ruhsal ve sosyal gelişimlerine destek verilmesi amacıyla “Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar” kampanyasını başlatmıştır.


Çocuk haklarının, temel haklar olan yaşama, korunma, gelişim, katılım gibi dört temel hakların yanında sağlıklı büyüme, oyun oynama ve zararlı alışkanlıklardan korunma haklarının da bu projenin önemli halkasını oluşturmaktadır.


İl Müdürlüğümüzce proje kapsamında yer alan kamu kurumları, üniversiteler ve diğer paydaşlarla işbirliği halinde çocukların, gençlerin ve ailelerin bilgilendirilmesine yönelik eğitimler verilmektedir. Kamuya açık park, bahçe çocuk oyun alanlarında çocuklarımızla birlikte milli geleneklerimiz çerçevesinde çeşitli kültürel oyunlar gerçekleştirilmektedir. İl müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarda bulunan çocuklarımızla, diğer Bakanlıklara bağlı kuruluşlarda (okul, anaokulu, gençlik merkezleri) çeşitli sosyo-kültürel, sportif oyunlar düzenlenmektedir. İlimizde Projenin duyurulması için billboardlar, dijital ekranlar, el broşürü, üst geçitlere pankartlar , okullarımız ve parklarımıza, farkındalık görsellerine yer verildi.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir