- 20 Ekim 2017 Cuma 10:28

Erzincan’da köy ve mahalle muhtarlarının Muhtarlar Günü kutlandı

A
A
A
Erzincan’da köy ve mahalle muhtarlarının Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Erzincan’da köy ve mahalle muhtarlarının Muhtarlar Günü kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Erzincan’da köy ve mahalle muhtarlarının Muhtarlar Günü kutlandı.


Kutlama programı kapsamında Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Köy ve Mahalle Muhtarlarını makamında kabul etti.


Gerçekleştirilen ziyarette Erzincan da ki Köy ve Mahalle Muhtarlar Komitesi, seçilmiş oldukları Köy ve Mahallelerindeki sorunları tespit ederek ilgili makamlara aktarma ve takibini yapma, vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini belirleyerek yapılacak olan Kamu Hizmetlerinin daha hızlı, etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesi noktasında gayretle çalıştıklarını belirterek, kendilerini kabul eden Vali Arslantaş’a teşekkürlerini ilettiler.


Vali Ali Arslantaş ise gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Köy ve Mahalle Muhtarlarının devletin vatandaşla ilk temas ettiği noktalar olması münasebetiyle sistemin içerisinde çok önemli bir yer edindiklerini kaydetti.


Vali Arslantaş konuşmasında, “Erzincan da 679 köy ve mahalle muhtarımıza olan ziyaretlerimizde yaptığımız görüşmeler ile yaptıkları hizmetleri yerinde görmekten, vatandaşın bu hizmetlerden duyduğu memnuniyeti ifade etmelerinden bizde ziyadesiyle mutlu oluyoruz. Bugün muhtarlarımız için çok özel bir gün. Senede bir defa değil, 365 gün muhtarlarımızla birlikteyiz ama bugünü onlara hasrettik. Ben başta 44 yıl önce muhtarlık mührünü alan muhtarımız olmak üzere bütün muhtar arkadaşlarımızın günlerini tebrik ediyorum. Aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.” diye konuştu.


Ziyaret sonrası Erzincan Valiliği’nin organizasyonuyla Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarlarına yönelik kutlama programı düzenlendi.


Düzenlenen programda Erzincan’ın en yaşlı muhtarı olan Barbaros Mahallesi muhtarı Mehmet Baki konuşmasında 19 Ekim’in muhtarlar günü olmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Binali Yıldırım’a tüm köy ve mahalle muhtarları adına teşekkürlerini iletti.


Ardından konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise Erzincan da görev yapan köy ve mahalle muhtarlarının Muhtarlar Gününü kutlayarak, devlet ve millet arasında bir köprü vazifesi gören çok uzun yıllardan beri devletin en temel taşlarından biri olan muhtarlık müessesesinin büyük görevler icra ettiğini kaydetti.


Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk ise yaptığı konuşmada, halktan kopuk halkın sıkıntılarını bilmeyen, vatandaşların dertleri ile ilgilenmeyen devletin dünya da söz sahibi olmasının mümkün olmayacağını kaydederek, devletin halka sunduğu hizmetin kaliteli olması için yerel yönetimlerin güçlü olması gerektiğini aktardı.


Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 40 yıllık muhtarlık görevini icra eden Akşemsettin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kayaoğlu ve Barbaros Mahallesi Muhtarı Mehmet Baki’ye plaket hediye ettiler.


Kutlama programına Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ilimizde görev yapan köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir