GENEL - 15 Kasım 2017 Çarşamba 13:33

Erzincanlı muhtar o gece eşine ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ dedi

A
A
A
Erzincanlı muhtar o gece eşine ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ dedi

15 Temmuz gecesi Türk Telekom binasında hainlerin kurşunlarına hedef olan İstanbul Acıbadem Mahalle Muhtarı Şehit Mete Sertbaş’ın ismi, Erzincan Kazım Karabekir Mahallesi’nde yapılan parka verildi.

15 Temmuz gecesi Türk Telekom binasında hainlerin kurşunlarına hedef olan İstanbul Acıbadem Mahalle Muhtarı Şehit Mete Sertbaş’ın ismi, Erzincan Kazım Karabekir Mahallesi’nde yapılan parka verildi. Parkın açılışına katılan Şehit Mete Sertbaş’ın eşi Rahşan Sertbaş, "Değerli eşim o gece evden ayrılırken ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ diyerek abdestini alıp sokağa çıktı. Ben eşimle sonsuza kadar gurur duymaya devam edeceğim" dedi.


Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır’ın Kur’an tilaveti ile başlayan parkın açılış programı, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Parkın açılış programına katılan İstanbul Acıbadem Mahalle Muhtarı Şehit Mete Sertbaş’ın eşi Rahşan Sertbaş, parkın açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek, eşinin o gece ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ dediğini söyledi.


Şehit eşi Rahşan Sertbaş, "Bildiğiniz gibi eşim darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’da Acıbadem Türk Telekom binasına gitmişti. Bina işgaline karşı çıkmak için orada bulunan eşim de dahil olmak üzere 6 kişi bu gözü dönmüş katiller tarafından şehit edildi. Eşim o gece orada olmak zorundaydı. Çünkü şehit kanı ile sulanan bu vatanı hainlere bırakmak olmazdı. Değerli eşim o gece evden ayrılırken ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ diyerek abdestini alıp sokağa çıktı. Çünkü Türkiye’miz için bu ikinci kurtuluş savaşıydı. Vatanını seven herkes gereğini yapmalıydı. Ve de şükürler olsun ki gereğini milletçe yaptık. Ben eşim yaşarken de gurur duyuyordum, şehit olduktan sonra da gurur duydum, sonsuza kadar da gurur duymaya devam edeceğim. Bu cennet vatanımızı, bu aziz ve yüce milletimize bir daha Allah böyle bir acı yaşatmasın. Vatanı uğruna canını veren kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Bugün eşimin memleketi Erzincan’da bu parkın açılışında sizlerle olmaktan dolayı çok gururlu ve onurluyum. Bu parkta çocuklar büyüyüp gelişsinler. Şehit eşim Muhtar Mete Sertbaş’ın adına açılan parkın Erzincanlı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.



"Mete’nin o gün hiçbir şey düşünmeden sokağa çıkışı, bizi gururlandırdığı kadar düşünmeye de sevk etmiştir"


Parkın açılış programına, Başbakan Binali Yıldırım’ın danışmanlarından Ömer Sertbaş da katıldı. Şehit Mete Sertbaş’ın amcaoğlu olan Ömer Sertbaş, Mete Sertbaş’ın "Bugün 15 Temmuz şehidimiz benim de amcaoğlum olan rahmetli Mete’nin hatırasına yapılan bu güzel eserin açılışında sizlerle olmaktan çok büyük onur ve sevinç duyuyorum. Mete’nin o gün hiçbir şey düşünmeden sokağa çıkışı, bizi gururlandırdığı kadar düşünmeye de sevk etmiştir. Biz 15 Temmuzlarda canını vermekten çekinmeyen bir ecdadın evladı olmakla beraber bir daha 15 Temmuzlar yaşamamak için daha güçlü Türkiye, daha büyük müreffeh Türkiye yaratmak zorundayız. Gençler bir daha 15 Temmuzlar yaşamamak için, kurtuluş savaşları yaşamamak için çok güçlü olmak zorunda olduğumuzu, çok çalışmak zorunda olduğumuzu biliyorsunuz değil mi? Öğretmenler sizlere bunu söylüyor. Ben sizlerden geleceğe daha güzel hazırlıklı olmak için, daha çok çalışacağınıza dair söz vermenizi istiyorum" diyerek minik öğrencilerden çalışma sözü aldı.


Konuşmalarına ardından Parkın açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi ve çocuk parkı hizmete açıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir