GENEL - 15 Şubat 2018 Perşembe 10:59

İlahiyat akademi değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı

A
A
A
İlahiyat akademi değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı

Erzincan İl Müftülüğü ve Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin birlikte yürüttüğü, ilahiyat akademi programı dönem sonu değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

Erzincan İl Müftülüğü ve Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin birlikte yürüttüğü, ilahiyat akademi programı dönem sonu değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı.


Toplantıya İl Müftüsü Yavuz Karabayır, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alıcı, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Şen, İlahiyat Akademisi Sorumlusu Hüseyin Ünal, Sorumlu Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Zeynep Nermin Aksakal, programın uygulanmasında görev alan ilahiyat fakültesi öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri katıldı.


İl Müftüsü Karabayır, “Erzincan’da bir ilim halkasına ihtiyaç var, bu halkayı oluşturmakta bizim görevimiz, bu yıl ilahiyat fakültesi ile birlikte başlattığımız bu programda hedefimiz, bu ilim halkasının oluşmasına katkı sağlamak, ilahiyat fakültesi öğrencilerimizin akademik başarılarına katkıda bulunmak, yaşadığı topluma faydalı, donanımlı, temel ahlaki değerlere sahip, ailesi ve çevresi ile sağlıklı iletişim kurabilen, geleceğe dair ufuk sahibi gençler olarak yetişmelerini sağlamak, ilahiyat fakültesi birikiminin Başkanlığımız çalışmalarına daha fazla yansıtılmasına katkıda bulunmaktır” dedi.


İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Alıcı, bu programın uygulanması için fakülte olarak her türlü desteği vereceklerini ifade ederek büyük bir özveriyle programın uygulanmasını sağlayan İl Müftüsü Karabayır’a, öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerine teşekkür etti.


İlahiyat Akademisi Sorumlusu Hüseyin Ünal da, “Programın başarılı bir şekilde yürütülmesi için sorumlu öğretim üyesi hocamızla birlikte hareket ederek, programın ilk dönemini başarılı bir şekilde tamamladık, İnşallah ikinci dönemde programın başarılı bir şekilde yürütülmesi için gayret göstereceğiz ve bu dönem öğrencilerin motivasyonunu yüksek tutmak için gezi programları, sosyal ve kültürel faaliyetler de düzenleyeceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.