POLİTİKA - 11 Mart 2017 Cumartesi 22:48

Kurtulmuş: "Son derece faşist bir uygulamayla karşı karşıya kaldık"

A
A
A
Kurtulmuş: "Son derece faşist bir uygulamayla karşı karşıya kaldık"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş izninin iptaliyle ilgili, "Son derece faşist bir uygulamayla karşı karşıya kaldık" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş izninin iptaliyle ilgili, "Son derece faşist bir uygulamayla karşı karşıya kaldık" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erzincan Valiliğini ziyaret etti. Kurtulmuş, Valilik şeref defterini imzalamasının ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve il protokolü ile valilik makamında bir süre görüştü. Kurtulmuş yapılan görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Seçim kampanyası sırasında Avrupa dan gelen yanlı uygulamalar hepimizi rahatsız ediyor. Ciddi şekilde bu uygulamalardan endişe duyuyoruz. En son olarak da Almanya’daki birtakım toplantıların iptal edilmesinden sonra bakanlarımızın konuşturulmamasından sonra Avusturya’dan gelen siyasi, son derece sert mesajlardan sonra, Hollanda’dan önce mesajlar arkasından da bugün itibarıyla Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya uçuş izninin iptal edilmesini, dolayısıyla son derece yanlış, son derece sakat, neresinden bakarsanız bakın ne demokrasiyle ne insan haklarıyla ne fikir özgürlükleriyle ne de Avrupa’nın başta aşağıya saydığınız değerlerinin hiçbirisiyle bağdaşmayan, son derece faşist bir uygulamayla karşı karşıya kaldık. Bu, kabul edilebilir bir durum değildir. Hollandalı siyasetçileri aklı başında davranmaya, makul davranmaya davet ediyoruz. Bu, doğrudan doğruya bir seçim kampanyasında ’Hayır’ cephesinde yer almanın ötesinde Türkiye’ye karşı açık bir husumet belirtisidir. Bunu kabul edemeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanı, dünyanın her yerine gider, bütün dost müttefik ülkelerimizi ziyaret edebilir, kampanya katılır, görüşlerini ifade eder. Bütün siyasetçiler bu şekilde hareket edebilir. Ama bunun kabul edilebilmesi mümkün değildir. Akla, mantığa, dostluğa, demokrasiye, insanlığa, insan haklarına aykırı, son derece yanlış bir uygulamadır. Türkiye olarak bunun altında kalmayız. Türkiye, gerekli her türlü cevabı bu uygulamayı yapanlara verir. Ne kadar yasaklarsanız yasaklayın. Avrupa da bizim 5 milyonu aşkın Türk vatandaşımız nasıl davranacağını çok iyi bilir" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir