YEREL HABERLER - 20 Mart 2017 Pazartesi 09:53

KYK’dan Çanakkale Zaferi Anma Etkinlikleri

A
A
A
KYK’dan Çanakkale Zaferi Anma Etkinlikleri

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü ve bağlı bütün yurt müdürlüklerinde Çanakkale Zaferi ve Şehitleri unutulmadı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü ve bağlı bütün yurt müdürlüklerinde Çanakkale Zaferi ve Şehitleri unutulmadı.


KYK Erzincan İl Müdürlüğü’ne bağlı hem merkez hem de ilçelerdeki yurt müdürlüklerinde yurtlarda barınan öğrencilerin yoğun katılımlarıyla konferanslar düzenlenerek ecdadın fedakarlıkları anlatıldı. Çanakkale ruhunun geçlere aşılanarak aynı ruhun 102. Yılında canlı tutulması amaçlandı.


Bağlı tüm yurt müdürlüklerinde tek gayesi vatanın geçilmez olduğunu dünyaya göstermek isteyen aziz şehitlerimizin savaş menüsü olan bir tas üzüm hoşafı ve bir tas buğday çorbası öğrencilere ikram edilerek vatanı kurtarmanın ne denli zor olduğu gençlere anlatılmak istendi.


Merkezde bulunan yurt öğrencileri ile şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Yurt öğrencilerinin indirdikleri hatimler şehitlikte dualandı. Duygusal anlar yaşanan ziyarette gençlerin ecdadına vefalı birer birey olmaları amaçlandı.


Yurtlarda düzenlenen konferanslar ve şehitlik ziyaretlerine katılan KYK Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek öğrencilere: “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl dönümü vesilesiyle istiklal kahramanlarını ve bütün şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andığını, kahraman gazilerimize şükranlarını sunduğunu; 102. Yılında kalpleri vatan için çarpmaya devam eden, ecdadını unutmayıp onlar için hatim indirip dualar eden gençleri karşısında görmekten tarif edilemez şekilde kıvanç duyduğunu; 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhunun ölmediğini gösteren bu aziz milletin bir bireyi olmaktan da gurur duyduğunu” söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir