POLİTİKA - 31 Mayıs 2018 Perşembe 12:43

MHP Erzincan milletvekili adaylarından Türkiye Gazetesi ve Özel Esentepe Erkek Öğrenci Yurdu’na ziyaret

A
A
A
MHP Erzincan milletvekili adaylarından Türkiye Gazetesi ve Özel Esentepe Erkek Öğrenci Yurdu’na ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl, ilçe başkanlıkları ve 27’nci dönem milletvekili adayları ile birlikte 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan “Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 27’nci dönem milletvekili genel seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Gazetesi ve Özel Esentepe Erkek Öğrenci Yurdu’nu ziyaret ettiler.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl, ilçe başkanlıkları ve 27’nci dönem milletvekili adayları ile birlikte 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan “Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 27’nci dönem milletvekili genel seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Gazetesi ve Özel Esentepe Erkek Öğrenci Yurdu’nu ziyaret ettiler.


Gerçekleştirilen ziyarette Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Sakin Sönmez, 27’nci dönem milletvekili adaylarından işletmeci Bekir Aksun ve işadamı Mutlu Özdemir ve beraberindeki il ve ilçe teşkilat mensupları, Türkiye Gazetesi Temsilcisi Suat Ateş ve gazete çalışanları ile Özel Esentepe Erkek Öğrenci Yurdu yöneticileri ve yurtta barınan öğrenciler ile görüşerek, 27’nci yasama dönemindeki başlıca taahhütlerinden bahsettiler.


27’nci yasama döneminde, çeşitli toplum kesimlerinin yasal düzenlemeler ile karşılanabilecek olan talep ve beklentilerine de değinen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 27’nci dönem milletvekili adayları Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu sorunları aşması, küresel meydan okumalara karşı durabilmesi, Milli Birlik Ruhu’nun güçlenmesi ve milletin kök değerlerine yönelmesiyle olabileceğine dikkat çektiler.


Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) terörle mücadeleyi hiçbir şartta ihmal edilmemesi gereken milli bir politika olarak ele almaya devam edeceğini dile getiren 27’nci dönem milletvekili adaylarından Bekir Aksun ve Mutlu Özdemir, bu kapsamda terör belasından ülkemizin kurtarılması ve bölücü terörün tüm unsurlarıyla kökünden kazınması konusunda verilen desteğin tavizsiz sürdürüleceğini kaydettiler.


Türk milleti’nin 15 Temmuz 2016’da Türk tarihinin en büyük ihanetlerinden birisi ile karşı karşıya kaldığını hatırlatan adaylar, Türkiye’yi kaosa sokmak, bir iç savaş çıkararak, ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenlerin işgal girişiminin, aziz Türk milletinin devletine, demokrasisine ve milli iradeye sahip çıkmasıyla engellendiğine değindi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti Türkiye Gazetesi’ni yakından takip ettiklerini belirterek Erzincan’ın kalkınmasını hızlandırmak adına ve Erzincan’ın geleceği bakımından basın organlarının büyük bir öneme sahip olduğu belirterek Türkiye Gazetesi’nin haber servisinde tarafsız ve kaliteli haberciliğin temel ilkeleriyle çalıştığını ifade ettiler.


Öte yandan Özel Esentepe Erkek Öğrenci Yurdu’nun, kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran, analiz ve sentez yapabilen nesillerin yetiştiği bütün öğrencileri hayata hazırlayarak, çevrede, bölgede ve ülkede “Model Yurt” olma potansiyeli taşıdığını kaydetti.


Türkiye Gazetesi Temsilcisi Suat Ateş ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyetini ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türkiye Gazetesi’nin Türkiye’yi ilk kez abonelik sistemiyle tanıştıran gazete olduğunu hatırlatarak, 10 Aralık 1989 tarihinde ulaştığı 1 milyon 424 bin 350 adet günlük satış rakamıyla hâlen kırılamamış olan tiraj rekorunu elinde bulundurduklarını kaydetti.


Gerçekleştirilen görüşmede Türkiye Gazetesi Temsilcisi Suat Ateş ve gazete çalışanları, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 27’nci dönem milletvekili genel seçim çalışmalarında Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) başarılar diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "yeni anayasa" açıklaması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda konuştu. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, en kısa zamanda Meclis’te grubu olan partilerle başlayacaklarını belirterek, “Temasları arttıracağız, partiler birbirlerine gidecekler. Meclis Başkanı olarak grubu olan partileri ve grubu olmayan partilerin görüşlerini, Türkiye’de STK’ların, üniversitelerin, hukuk camiasının görüşlerini alarak, fikri olan herkesin bu sürece katkı sağlamasını temin edeceğiz. Burada birlik ve bütünleşmeyi sağlayacak Anayasa çalışmalarının, bir ayrışma vesilesi olmamasını tercih ederiz” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Anayasa’nın yöntemine ilişkin soruya, “Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesine ilişkin soru üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı en kısa süre içinde, muhtemelen önümüzdeki hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul edecektir. Gayet güzel samimi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhuna uygun biçimde gerçekleşti” diye konuştu. Kurtulmuş, 1921 Anayasasının bir benzetme olduğunu belirterek, 64 maddeyi esas alma gibi konuşması olmadığını ifade etti.
Ankara Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin, "Atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü nedeniyle Meclis Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Müfredatla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin bir soruyu cevaplayan Tekin, Talim ve Terbiye Kurulunun ön incelemeleri yaptığını; süreç biter bitmez askıya çıkarılacağını belirtti. “2 kat fazla müfredat yüklüyoruz çocuklara” Müfredatla ilgili çalışmaların gelecek hafta tamamlanacağını dile getiren Tekin, şunları kaydetti: "OECD’nin yaptığı derecelendirme mekanizmaları var. Kamuoyunun bizimle yarıştırdığı ülkelerdeki müfredat yoğunluğu ile bizimkini karşılaştırdık. Oradaki yoğunluğa yaklaştırmaya çalıştık. O ülkelerden yaklaşık 2 kat fazla müfredat yüklüyoruz çocuklara. Birincisi, çocuklara daha fazla müfredat yüklüyoruz, ikincisi ise orada olduğu gibi beceri temelli değil, bilgi, kazanım temelli veriyoruz. Bahsettiğimiz ülkelerde çocukların aldıkları eğitimi gündelik yaşam becerilerine dönüştürüp dönüştüremediği ölçülürken biz normal bilgi olarak veriyoruz. Halbuki bahsedilen sınavlarda bunlar ölçülüyor. Hem müfredat olarak daha fazla hem de farklı bir mantıkla verdiğiniz zaman rekabet edemiyorsunuz." Müfredatı seyrelteceklerini vurgulayan Tekin, "Halbuki biraz bunu seyreltsek, çocuklarımızın kapasitelerine uygun, öğretmenlerimizin süresinde yetiştirebileceği hale getirebilsek hem çocuklarımız daha rahat öğrenecek hem de sistem rahatlayacak hem öğretmen arkadaşlarımız koştura koştura müfredatı yetiştirmek için çaba harcamak zorunda kalmayacak. Dolayısıyla ortalama yüzde 35 bandında bir seyreltme var" diye konuştu. Bakan Tekin, öğretmen atama rakamlarına ilişkin bir başka soruya ise "Öğretmen atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" cevabını verdi.