YEREL HABERLER - 12 Haziran 2017 Pazartesi 09:16

Vali Arslantaş, özel harekât ve çevik kuvvet polisleriyle iftarda buluştu

A
A
A
Vali Arslantaş, özel harekât ve çevik kuvvet polisleriyle iftarda buluştu

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü’nce Özel Harekât ve Çevik Kuvvet polislerine yönelik iftar yemeği düzenlendi.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü’nce Özel Harekât ve Çevik Kuvvet polislerine yönelik iftar yemeği düzenlendi.


Düzenlenen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tümay Özgür, emniyet birim müdürleri ve emniyet mensupları katıldı.


Özel Harekât Erzincan Şube Müdürü Turgut Beder programda yaptığı konuşmada bugüne kadar İl Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekât olarak üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirdiklerini belirterek, bundan sonrada yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti.


Erzincan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy ise yaptığı konuşmada, Özel Harekât ve Çevik Kuvvet için hazırlanan iftar yemeğinde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise yaptığı konuşmada; “Barışın, huzurun ve kardeşliğin pekiştiği, öne çıktığı Ramazan ayının bu güzel akşamında siz kahraman polislerimizle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım. İnsanoğlunun var olduğu günden itibaren en önemli ihtiyaçlarından birisi barınma, diğeri ise güvenli bir şekilde hayatını devam ettirilme ihtiyacıdır. Vatandaşlarımızın esenliğinin, güvenliğinin sağlanması ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünün temini konusunda kesintisiz 24 saat görev yapan polis teşkilatına hizmet eden siz değerli arkadaşlarımızla bir arada bulunmanın ve bu aziz millete hizmet etmenin gururunu paylaşıyorum. Unutulmamalıdır ki halka hizmet Hakk’a hizmettir ve Türk milletine hizmet en büyük onurdur.


Sahip olduğu modern donanımı, yetişmiş insan gücü, tescil edilmiş Uluslararası başarıları ve devlet ile vatandaş arasındaki diyaloğun en önemli basamaklarından birini oluşturan Polis Teşkilatı, demokratik sosyal hukuk devleti anlayışının halka yansıyan yüzü olmak durumundadır. Bu bağlamda insan hak ve özgürlüklerini yaralamadan suç ve suçlularla mücadele etmek, dikkat edilmesi gereken önemli bir husus olarak karşımıza çıkmaktadır. Gerek çağın gerektirdiği teknolojik, bilimsel donanıma sahip olmak gerekse insan odaklı hizmet kültürünü kurumsal anlayış haline getirmek açısından günümüzün hızla değişen dünya şartlarını takip etmek artık bir zorunluluk halini almıştır.


Devletin varlık sebebi ve ana görevlerinden biri, halkının güven ve huzur içerisinde yaşamasını temin etmektir. Bu asli görevini yerine getirirken siz değerli Emniyet mensupları en büyük sorumluluğu yerine getirmeye gayret gösteriyorsunuz.


Bu sorumluluğun ağırlığına ve karşılaştığınız tüm zorluklara rağmen görevin yerine getirilmesi konusunda gösterdiğiniz fedakârca kararlılık ve üstün çalışma azminin hiç taviz vermeden gittiğiniz vatan topraklarında da sürdürüleceğine olan inancım tamdır.


Sizler şerefli mazinizden ve milletimizden aldığınız güçle hem ülkemiz için hem de teşkilatınızın bir asrı aşkın tecrübelerinden istifade eden komşu ve dost ülkeler için vazgeçilmez kurumlardan biri haline gelmiş bulunmaktasınız. Bu güne kadar Erzincan ilimizin huzur ve güveni açısından gösterdiğiniz üstün çalışma azminiz ve verdiğiniz hizmetler için sizlere halkımız adına şükranlarımı sunuyorum.


Bu anlayışla, Emniyet Mensuplarının Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin güzel geleceği için üstlendikleri kutsal görevi başarılı bir şekilde yerine getirmeye devam edecek olan, ilimizde görev yapmış Emniyet Teşkilatımızın her kademesindeki fedakâr emniyet mensuplarına ve aile fertlerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Bu vesile ile vatan ve görev uğrunda hayatlarını veren aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anarken, gazi ve kahraman polislerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında çevre düzenlemesi sebebiyle çıkan kargaşada bir kişinin AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi neticesinde yere düşerek yuvarlanmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Efe, "İzmit Belediyesi ekiplerinin olay yerinde engel çıkardığı şeklinde haberi aldığımda öfkeme yenik düştüm, kontrolümü kaybettim. Ailemi, dostlarımı, dava arkadaşlarımı ve bizlere güvenen herkesi hayal kırıklığına uğratan görüntülerin yaşanmasına neden oldum. Çok üzgünüm" dedi. Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları arasında kavga çıktı. Olay sebebiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de bölgeye gitti. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi ile yere düşerek yuvarlandı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, yere düşen İbrahim Efe’ye "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. "Öfkeme yenik düştüm" Sosyal medya hesaplarından yazılı açıklama yapan İbrahim Efe, "Doğup büyüdüğüm mahallem Tavşantepe başta olmak üzere, şehrimize hizmet etmek için çocuk denecek yaşlarda siyasetin içine girdim. Benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen komşularım, dostlarım, arkadaşlarım sayesinde önce mahallemde muhtar olarak bu yüce duyguyu yaşamayı Rabbim bana nasip etti. Çok şükür ki şimdi de İzmit Belediye Meclis Üyesi olarak milletimize hizmet etmek nasip oldu. Bu yeni görevimin verdiği sorumlulukla ve aynı zamanda mahallemin hemen yanı başındaki bir talep ve ihtiyaç olarak Kocaeli Şehir Hastanesi’ne yaya geçişi yapılması için farklı kurumlarla temas halindeydim. Bu sabah İzmit Belediyesi ekiplerinin olay yerinde engel çıkardığı şeklinde haberi aldığımda öfkeme yenik düştüm, kontrolümü kaybettim. Ailemi, dostlarımı, dava arkadaşlarımı ve bizlere güvenen herkesi hayal kırıklığına uğratan görüntülerin yaşanmasına neden oldum. Çok üzgünüm. Yaşadığım üzüntüyü ifade edecek kelime bulamıyorum. Özellikle bana çok güvenen ve desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen ailem ve dostlarım başta olmak üzere, değerli dava arkadaşlarımdan, il ve ilçe başkanlarımdan, belediye başkanlarımdan, çok kıymetli hemşehrilerimden hiçbir mazerete sığınmadan özür diliyorum" ifadelerini kullandı.