GENEL - 13 Ekim 2017 Cuma 14:39

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi ödülle döndü

A
A
A
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi ödülle döndü

İletişim Fakültesi öğrencilerine destek olmak, onların yenilikçi yönlerini geliştirmek amacıyla düzenlenen “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması” ödülleri sahiplerini buldu.

İletişim Fakültesi öğrencilerine destek olmak, onların yenilikçi yönlerini geliştirmek amacıyla düzenlenen “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması” ödülleri sahiplerini buldu.


Yarışmaya "Radyo Yayıncılığı" kategorisinde, "Eğitim Kültür Programı" dalında katılan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 2. sınıf öğrencisi Nurdan Müniroğlu dereceyle döndü. Yarışmada 3’üncü olan Müniroğlu’na ilk tebrik Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’dan geldi.


TRT Arı Stüdyosu’nda TRT Genel Müdür Vekili Erkan Durdu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ödül törenine RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, TRT’nin üst düzey yöneticileri ve çok sayıda konuk katıldı.


Geçtiğimiz Salı günü TRT ekranlarından canlı olarak yayınlanan ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TRT Genel Müdürü Vekili Erkan Durdu; “Geçmişten günümüze Türkiye’nin yayıncılık okulu haline gelen TRT’nin bu misyonunu genişleterek dünyanın önemli yayıncılık merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Erkan Durdu, yarışmanın zamanın ruhunu okuyabilen, milli bir duruşla evrensel değerleri temsil eden yayıncıların yetişmesi için gençlere sunulmuş bir imkân olduğunu söyledi.


211 Eser Yarıştı


TRT tarafından 3’üncüsü düzenlenen yarışmada "Radyo Yayıncılığı", "Televizyon Yayıncılığı", "Sesli Görüntülü Haber Yayıncılığı" ve "Yeni Medya Yayıncılığı" olmak üzere 4 ana ve 15 alt dalda ödüller dağıtıldı. Ülkemizin yanı sıra Balkanlar, Orta Asya ülkeleri ile KKTC’deki üniversitelerde iletişim alanında eğitim gören lisans öğrencilerinin de katıldığı yarışmaya bu yıl 35 üniversiteden 351 öğrenci toplam 211 eserle başvurdu. Yarışmada ödül heykelciğinin yanı sıra yarışmanın birincilerine 3 bin 500, ikincilerine 2 bin 500, üçüncülerine bin 500 TL para ödülü verildi. TRT radyo sanatçılarının sahne aldığı geceye aynı zamanda yarışmanın jüri üyesi olan sanatçı Soner Arıca da şarkılarıyla renk kattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."