GENEL - 14 Haziran 2018 Perşembe 17:56

Başkan Bulutlar, ramazan ayını değerlendirdi

A
A
A
Başkan Bulutlar, ramazan ayını değerlendirdi

Erzurum’da bambaşka bir manevi atmosferde yaşanan Ramazan ayı, Palandöken ilçesini de bereketiyle kuşattı.

Erzurum’da bambaşka bir manevi atmosferde yaşanan Ramazan ayı, Palandöken ilçesini de bereketiyle kuşattı.


Ramazan ayına özel olarak bir değerlendirme yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ”Toplumsal birliktelik ve dayanışma duygusunun en güzel örnekleri Palandöken’de sergilendi. İlçemizde ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımlar, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımızın ise evlerine kadar ulaştırılan sıcak iftar yemekleri, Ramazan ayımızın tadı tuzu oldu” dedi.


İFTAR BULUŞMALARI YAPTIK


Rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan Ramazan ayının, dini açıdan taşıdığı anlamın yanı sıra sosyal olarak da tam bir dayanışma demek olduğunu ifade eden Bulutlar, “İlçemizdeki şehit ailelerimizi hiçbir zaman unutmadık ve Ramazan ayında da verdiğimiz iftar yemeğiyle bir araya geldik. Yine meclis üyelerimizle, mahalle muhtarlarımızla, belediye personelimizle, Ak Parti ilçe teşkilatlarımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte iftar sofralarında buluştuk, hem gönüllerimizi birleştirdik hem de istişarelerde bulunduk” diye konuştu.


İLÇEMİZDE HERKESE ULAŞMAYA ÇALIŞTIK


Ramazan ayına yönelik olarak geniş kapsamlı bir değerlendirme yapan Başkan Bulutlar, “İlçemizdeki ihtiyaç sahibi aileleri tespit ettik; ihtiyaçlarını da, kesinlikle onları incitmeden, kırıp ve dökmeden temin etmeye çalıştık. Kimi ailelerimize gıda paketleri ulaştırdık, kimilerine ise ücretsiz ekmek olanağı sağladık. Sadece Ramazan ayı için değil 12 ay boyunca; yani her ay 35 bin adet ücretsiz ekmek kartı dağıttık. İlaveten bin 500 aileye alışveriş çekleriyle ailelerimizin yanında olmaya çalıştık”


İFTAR SOFRALARIMIZDA KARDEŞLİĞİMİZİ PERÇİNLEDİK


Ramazan ayını iftar sofralarıyla kardeşliği perçinlediklerini ve şenlendirdiklerini anlatan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Geleneksel hale getirdiğimiz ve yaklaşık 9 yıldır düzenli bir şekilde aksatmadan Yenişehir’deki Müftü Solakzade Camii bahçesine kurduğumuz iftar sofrasında her gün ortalama bin 500 ile 2 bin kişiye yönelik iftar yemeği ikramında bulunduk. İftar sofralarımız herkesi ağırladı; her yaştan ve her kesimden insanımız, iftar soframıza akın etti. Onlarla zaman zaman bir araya geldik, istişarelerde bulunduk, sohbet ettik; birlik ve beraberlik adına birbirinden güzel örnekler verdik. Kısacası kardeşliğimizi bu sofralar da perçinledik”


EVLERE YEMEK SERVİSİ YAPILDI


Palandöken Belediyesi’nin iftar ikramının sadece Yenişehir Solakzade Camii bahçesine kurulan sofrayla sınırlı kalmadığını ifade eden Başkan Orhan Bulutlar, “Belediyenin iftar çadırına gelemeyecek kadar yaşlı ve hasta olan vatandaşların da, yemeklerini evlerine kadar ulaştırdıklarını söyledi. Bu uygulamanın bir ilk olduğuna işaret eden Bulutlar, bu bağlamda 350 ailenin evine özel servisle yemek ulaştırdıklarını bildirdi.


TÜM CAMİLERİMİZİ RAMAZAN’A HAZIR HALE GETİRDİK.


Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Ramazan ayı süresince verilen hizmetlere ek olarak; camiler ve mescitlerde yapılan Ramazan temizliklerini de hatırlattı. İlçe sınırları dahilindeki 49 caminin tamamında yılda iki kez tepeden tırnağa temizlik işlemi yaptıklarını anımsatan Başkan Bulutlar, "İlçemizde bulunan 49 camimizin halılarının tamamı makinelerle yıkandı. Camlar, kapılar, duvarlar, avizeler ve ayakkabı dolapları temizlenerek hijyenik bir hale getirildi. Bu işlemi yılda iki kez yapıyoruz. Ramazan ayındaki bu hizmetimiz çok daha anlamlı hale geliyor.” dedi.


DENETİMLERİMİZDEN TAVİZ VERMEDİK


Ramazan süresince denetimlerin artarak devam ettirildiğini de hatırlatan Başkan Bulutlar, "Belediyemizin Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan öncesi ve Ramazan ayı boyunca sorumluluk alanlarındaki tüm üretim ve satış alanlarında denetimlerini taviz vermeksizin, aksatmadan ve eksiksiz bir şekilde yapmıştır. Ramazan ayının huzur ve sükunet içerisinde geçirilmesinde katkısı bulunan çok kıymetli hemşerilerime, belediyemizin çalışkan personeline ve diğer kamu görevlilerine teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’mızın hemşerilerime, İslam âlemine birlik, beraberlik, barış, huzur, sağlık ve mutluluklar getirmesini dilerim" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “‘Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerimi anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk’ta düzenlenen mitinge katıldı. Dağ’a binlerce hemşehrisinin yanı sıra, AK Parti İzmir milletvekilleri Şebnem Bursalı ve Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Dahi Zeynel Bakıcı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Hakan Bayraklı ve MHP Selçuk İlçe Başkanı Nuri Yılmaz da eşlik etti. “İzmir kararını vermiştir” Hamza Dağ, 2 ayı aşkın süredir İzmir’in her yerinde hemşeriyle kucaklaştığını belirterek, “Ben, İzmir’imizde artık şunu net bir şekilde görüyorum. 31 Mart için İzmir kararını vermiştir. Bugün de görüyorum ki Selçuk kararını vermiş. Hemşehrim İzmir’in, Selçuk’un her sokağına hizmet istiyor, proje istiyor. İnşallah biz bu hizmetleri de projeleri de şehrimize kazandıracağız” ifadeleri kullandı. “Tek gündemimiz İzmir” Bugüne kadar hiç kimseyi ötekileştirmediğini vurgulayan Dağ, “Bundan sonra da ötekileştirmeyeceğiz. Hiç kimse bizim nezdimizde ayrımcılığa maruz kalmamıştır, kalmayacaktır. Kimse bildiği işin dışında başka bir iş yapmak zorunda kalmayacaktır. Belediye başkanına ne için oy verilir? ‘Eser üretsin, hizmet getirsin, yatırım yapsın, sorunları çözsün.’ Evet; bizim tek gündemimiz İzmir, mesaimizin tamamı bin 294 mahallemiz her sokağında, hanesinde geçecek. İzmir’de istişareyi, ortak aklı merkeze alacağız. İzmir’de tüm projelerimi beraber hazırladık, beraber hayata geçireceğiz. Sorunlara anlık değil sürdürülebilir çözümler üreteceğiz” diye konuştu. “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Seçim çalışması süresince 4 önemli lansman yaptığını vurgulayan, Selçuk için yapacaklarına da değindi. Hamza Dağ, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerim anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim. İzmir’in, Selçuk’un tarihi dokusunu, kültürel mirasını, asırlara sari olan medeniyet birikimini koruyacağız. Selçuk tarımıyla, turizmiyle bereketli ilçelerimizdendir. Bizler de oluşturacağımız eser ve hizmet ekosistemiyle destek olarak parlayan bir yıldız olmasını sağlayacağız.” Miting, Selçuk Belediye meclis üyesi adaylarının tanıtımıyla sona erdi.
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.