- 13 Haziran 2018 Çarşamba 16:04

Başkan Sekmen personeliyle bayramlaştı

A
A
A
Başkan Sekmen personeliyle bayramlaştı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen törende personeliyle bayramlaştı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen törende personeliyle bayramlaştı.


Başkan Sekmen, törende yaptığı konuşmada, “Toplumsal birlikteliği sağlayan, değerlerin hatırlandığı, iyiliklerin filizlendiği, dayanışma ve yardımlaşmanın arttığı bir Ramazan Bayramı’nı daha hep birlikte idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.


Konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayramı; dayanışma ruhumuzu, kardeşliğimizi pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz. Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlayacağımız Ramazan Bayramı’nın ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur getirmesi temenni ediyorum. Yüce dinimizin de bir gereği olarak sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duyguları içerisinde, daha mutlu, daha huzurlu, daha güzel yarınlara hep birlikte ulaşacağız. Ramazan Bayramı, dünyevileşmeye karşı ilahi bir uyarıdır. İdrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nın birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”


Başkan Sekmen, 4 yılda hayata geçen yatırımların ekip çalışmasıyla gerçekleştiğini anımsattı. Sekmen, personeline hitap ederek, şöyle devam etti:


“Dört yıldır özveri ve gayretle az zamanda çok büyük işler başardık ve başarmaya da devam ediyoruz. Kurumumuzda görev yapan çalışanlarımız, bu şehri yeniden imar eden ekibin yapı taşlarıdır. Büyük bir aidiyet duygusu, mesai mefhumu gözetmeksizin ortaya konulan performans ve bu kentin geleceğini ilgilendiren konularda gösterilen refleksle yapılmayan ya da imkânsız denilen birçok projeyi el birliği ile hayata geçirdik. Çalışmak ibadettir. Bizler ekmeğini yediğimiz ve bütün imkânlarından yararlandığımız şehrimize olan vefa borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Bizlere bu imkân ve nimetleri veren Yüce Allah’a hamd olsun.”


Büyükşehir iki yılda üst üste Türkiye şampiyonu oldu


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Aşkale’den Tekman’a, Oltu’dan Çat’a, Şenkaya’dan Karaçoban’a varıncaya kadar 4 yılda 510 projeyi hayata geçirerek, 2.5 milyar yatırımla şehrimize değişim ve dönüşümün mührünü vurduk” diye konuştu.


Geçmiş yıllarda yaşanan yerel yönetim hizmetlerine vurgu yapan Sekmen, sözlerini şöyle noktaladı:


“Geçmişte belediye çalışanları maaş alamazdı. Hamd olsun şuan her alanda çok güzel bir konumdayız. Erzurum Büyükşehir Belediyemiz yatırım bütçesi kullanımında yüzde 64.5 ile iki kez üst üste Türkiye şampiyonu oldu. Erzurum’u bir fidan gibi, bir bebek gibi sağlam adımlar ata ata büyütüyor ve geliştiriyoruz. El ele verirsek, birbirimizi Allah için sevip ve işimize de dört elle sarılırsak o zaman bu şehrin sırtı asla yere gelmez.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Oscar ve Altın Palmiye ödüllü Anatomy of a Fall, TV+ta izleyiciyle buluşuyor Dijital içerik platformu TV+, Oscar ve Altın Palmiye ödüllü suç draması ‘Anatomy of a Fall’ filmini, 26 Nisan’da sinemaseverlerle buluşturuyor. En iyi film ve dizileri yıl boyu ekrana getiren TV+, 26 Nisan Cuma günü tüm dünyada büyük ses getiren ‘Anatomy of a Fall’ (Bir düşüşün anatomisi) filmini kullanıcıların beğenisine sunuyor. TV+’ta yayınlanacak film, Cannes’da kazandığı Altın Palmiye ödülünün ardından 5 dalda aday gösterildiği 96’ncı Oscar Ödülleri’nde ‘En İyi Özgün Senaryo’ ödülünün de sahibi oldu. Filmin senaryosu, daha önce Victoria ve Sibyl filmlerinde de birlikte çalışan yönetmen Justine Triet ile eşi Arthur Harari tarafından yazıldı. İntihar mı kaza mı cinayet mi? Film, Sandra Hüller’in başrolde olduğu sürükleyici bir suç draması. ‘Birinin özel hayatı başkasının cehennemidir’ fikrinden yola çıkan film, Fransız Alpleri’nde bir kulübede kocası Samuel ve görme engelli oğluyla izole bir yaşam süren Alman yazar Sandra’yı izliyor. Samuel yüksekten düşerek ölür fakat soruşturma sonucunda ölüm nedeninin intihar mı kaza mı olduğu kesinleşmeyince Sandra cinayet suçlamasıyla tutuklanır. Samuel’in ölümünün sorgulandığı mahkeme süreci, çiftin çalkantılı ilişkilerinin de derinine inen rahatsız edici ve tatsız bir psikolojik yolculuğa dönüşür.
Antalya Büyükşehirden kırsalda vatandaşlara bisiklet turu Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kent Konseyi’nin işbirliğiyle, Konyaaltı ilçesi Çakırlar’da “Köyüm Bisiklete Biniyor” etkinliği düzenlendi. Bisiklet turuna birçok bisiklet grubu ve yerel halktan her yaştan vatandaş katılım sağladı. Antalyalıların spora teşvik edilmesi, şehir trafiğinin azalması ve otomobillerin doğaya verdiği zararın azaltılması amacıyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Köyüm Bisiklete Biniyor” etkinliği düzenlendi. Spora verdiği önemi, şehirde düzenlediği etkinliklerle gösteren Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerdeki vatandaşları da spora teşvik ediyor. Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kent Konseyi işbirliğiyle “Köyüm Bisiklete Biniyor” etkinliği düzenlendi. Konyaaltı ilçesi Çakırlar Kapalı Pazar Yeri’nden bisikletleriyle start alan Çakırlar sakinleri, 11 kilometrelik bir rotanın sonunda Gökçam İlkokulu önünde sürüşlerini noktaladı. Bisiklet hediye edildi Bisiklet turuna birçok bisiklet grubu ve yerel halktan her yaştan vatandaş katılım sağladı. Bölgedeki 10 mahalle muhtarı da organizasyona destek verdi. Bisiklet turu tamamlandıktan sonra, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve muhtarlar tarafından, vatandaşa ikramda bulunuldu. Sonrasında ise organizasyona destek veren muhtarların kendi mahallesinden seçtiği 10 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Görme engelli vatandaşlar da katıldı Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç, “Etkinliğimizi her sene olduğu gibi yine 23 Nisan haftasında yaptık. Bisiklet severlerle birlikte olmak güzel bir duygu oldu. Görme engelli vatandaşlarımız da burada bisiklet kullandı. Doğanın içinde böyle bir etkinlik düzenlediğimiz için mutluyuz” dedi.