- 01 Ekim 2017 Pazar 20:02

Çiftçi ve üreticilerden Başkan Sekmen’e fuar teşekkürü

A
A
A
Çiftçi ve üreticilerden Başkan Sekmen’e fuar teşekkürü

Erzurum ve bölgedeki tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçi ve üreticiler, kentte yapılan tarım fuarı ve söz konusu yatırımdan ötürü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti.

Erzurum ve bölgedeki tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçi ve üreticiler, kentte yapılan tarım fuarı ve söz konusu yatırımdan ötürü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti.


Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’ndeki 8. Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda incelemede bulunan Başkan Sekmen, etkinlik alanını gezerken sürekli çiftçi ve üreticilerden teşekkür aldı. Başkan Sekmen, fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından biri olan Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi, 3 konsepte geliştirildi. Erzurum, bölgesel ve uluslararası ölçekteki organizasyonlar için inşa edilen bu dev yatırımla ilimiz ve bölgemizin ticari hacmine katkıda bulunacağız. Bilindiği gibi fuar merkezi 25 bin metrekare kapalı alan, otopark ve diğer sosyal birimlerle birlikte toplam da 40 bin metrekare açık alanı kapsamaktadır. ‘Orta Doğu’nun en büyük fuar merkezi’ unvanına sahip olan fuar merkezimiz, 1000 araç kapasitelidir. 4 holden oluşan binada 2 bin 100 metrekare koridor alanı ve 3100 metrekare de yeşil alan bulunmaktadır. Şehrimizin sosyal, iktisadi, kültürel, turizm ve ticari hayatına katkıda bulunacak olan merkez, 300 firmalık stant kurulum özelliğine sahiptir. 2 yemek salonu, 536 metrekare lobi alanı, 6 bay ve bayan mescit, 9 toplantı salonu bulunan merkezimiz, bölgesel ve uluslararası organizasyonlara hitap edebilecek bir özelliğe de sahiptir.”


Başkan Mehmet Sekmen, Doğu Anadolu Bölgesi’nde tarım ve hayvancılık sektöründe yer alan çiftçi, besici ve üreticileri 8. Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na davet etti. Tarım Fuarı’nın 4 Ekim tarihine kadar uzatıldığını anımsatan Başkan Sekmen, “Fuarı şimdiye kadar Doğu Anadolu Bölgesi’nden 350 bin kişi ziyaret etti. Yoğun talep üzerine fuarın süresini 4 Ekim tarihine kadar uzattık. Bu fuar tarım ve hayvancılık sektöründe bulunan vatandaşlarımız için büyük bir fırsattır. Söz konusu etkinlik için Havuzbaşı ve Tebrizkapı’dan her saat başı ücretsiz ring seferleri başlatıldı. Erzincan, Bayburt, Rize, Kars, Ağrı, Van, Bingöl, Muş, Iğdır, Ardahan, Gümüşhane, Trabzon kısacası tüm Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerindeki tüm üretici ve işadamlarımızı 8. Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na davet ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.