YEREL HABERLER - 09 Ağustos 2017 Çarşamba 12:20

Cilt sorunları artık dert değil

A
A
A
Cilt sorunları artık dert değil

Dermatoloji Uzmanı Dr.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, cilt problemlerin de yeni bir teknoloji HydraFacial ile 2015 yılının en iyi cilt yenileme ve tedavi teknolojisi seçilen cihaz sayesinde, cilt problemleri, lekeleri, siyah noktalardan kurtularak HD kalitesinde bir cilde sahip olunabileceğini söyledi.


Dermatec Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, “Dünya da cilt yenileme işlemlerine leke ve akne tedavisinde mükemmel sonuçlar alan yan etkisi olmayan iyi tedavi yöntemi hydrafacial. Hidrasyon sağlıklı ve ışıldayan cilt için olmazsa olmazdır. Cilt tahrişinin, yaşlanma belirtilerini arttırdığı kanıtlanmıştır. Hydrafacial cilde hem nem veren ve tahriş etmeyen bir tedavidir. Hydradermabrazyon yöntemi ilk defa cilt temizleme, soyma, yenileme, nemlendirme, antioksidan koruma, akne tedavisi işlemlerinin kombine edildiği sistemdir. Daha aydınlık, güzel ve genç bir cilde konforlu bir şekildeşekilde ulaşmayı sağlayan sıvı-dermabrazyon teknolojisi. Her cilt tipine uygun Hydrafacial cilt kırışıklıkları, cilt lekeleri, siyah noktalar, büyük gözenekler, yağlı cilt problemleri, akne tedavisinde mükemmel sonuçlar almakta” dedi.


Hydrafacialın tedavisinin tüm cilt tipleri için tasarlandığını ifade eden Dr. Ertek, “En hassas ciltler bile Hydrafacial tedavisini kolaylıkla tolere eder. Cilt bakım uzmanınız benzersiz cilt durumunuz için tedavi serumlarını özel olarak karıştırılabilir. Cilt değerlendirme ve hassaslık testi için doktorunuza ya da cilt bakım uzmanınıza danışın. Hydrafacial tedavisi, 15 dakika kadar uzun süren hızlı ve etkili bir tedavidir. İşlem sırasında herhangi bir rahatsızlık hissedilmez. Bu işlem çoğu kez, "bir boya fırçasının yüzde hafifçe gezinmesi" gibi bir his olarak tarif edilir. Tedaviden hemen sonra beklemeden makyajınız yapabilir ve günlük aktivitelerinize dönebilirsiniz. Hydrafacial 2015 senesinde Dünya’nın en iyi cilt yenileme cihazı ödülünü kazanmıştır” diye konuştu.


En hassas ciltlere bile uygulanabildiğini kaydeden Dr. Ertek, “Cildinin cansız ve sağlıksız göründüğünü düşünüp oluşmaya başlayan ufak kırışıklıklardan şikayet edenler için uygun bir uygulama. Cildinizi geleceğe hazırlamak adına 30 yaş ve sonrası için ideal. Uzmanlar uygulamayı yaklaşık 4-6 seans yaptırmanızı önerilir. Bir uygulamanın süresi 30 dakika ve işlem sırasında herhangi bir rahatsızlık hissedilmez. Tedaviden hemen sonra beklemeden makyajınız yapabilir ve günlük aktivitelerinize dönebilirsiniz. Uygulama, profesyonel bir bakım olduğu için anında etkisini gösteriyor. Neme doyurulan ve kuvvetli anti-oksidanlar tarafından toksinlerden arındırılan cilt anında ışıldıyor. Vakum teknolojisi sayesinde ciltteki ölü deri ve siyah noktalar güçlü şekilde temizleniyor. Hydrafacial’in atık haznesinde depolanan ölü doku ve kiri, işlem sonrası görme şansınız da oluyor” ifadelerini kaydetti.


Uygulamalar tamamlandıktan sonra cildin sağlığa kavuştuğunu kaydeden Dr. Ertek, “Uzun süre bu etki devam ediyor. Yılda iki kez bu serinin tekrarlanması cilt sağlığı konusunda etkin sonuçlar almanızı sağlıyor. İstediğiniz her zaman yaptırabileceğiniz bir uygulama. Ancak uzmanlar özellikle mevsim geçişlerinde yapılmasını tavsiye ediyor. Böylece cilt yeni mevsime hazırlanmış oluyor. Yaz öncesi yaptırarak, hem güneşin zararlı etkilerinden cildin korunmasını sağlıyor hem de leke ve kırışık riskini azaltıyor. Tedavide kullanılan solüsyonların birleşimi ve etki açısından değişen üç farklı solüsyondan oluşmaktadır. İlk aşamasında Activ-4 olarak adlandırılan işlemde gözeneklerin tıkanmasına yol açan sebum ve ölü epidermis hücrelerinin yumuşatılması, ciltteki nem düzeyinin artması için yumuşak keseleme işlemi ile ölü epidermis hücrelerinden cildin arındırılması sağlanıyor. Solüsyonda özel olarak bulunan deniz yosunu, hem kuru hem de yağlı ciltlerde nemliliği arttırmasında oldukça önemlidir. A,B1,B2,B3,B12,C,D,E,F ve K vitaminlerin antiaging etkisi açısından oldukça önemli bir içeriklerdir. Karbamide (üre), nemlendirmede sıklıkla kullandığımız son derece başarılı tıbbi bir içeriktir. Kollajenin desteklenmesi ve pigmentasyon tedavisinde Glukozamin HC1 olumlu etkileriyle sahipliğini bilinir. Laktik asid ve laktik asid tuzu olan Na-Laktat nemlendirme özelliği bu açıdan en hassas ciltlerde bile peelingde tercih edebildiğimiz önemli bir etken madde” açıklamalarında bulundu.


Dr. Ertek, “İlk adımda nemlenmesi sağlanın cildin yumuşak keselemeyle ölü hücrelerinden arındırılan cilt artık ikinci adıma geçmeye hazır oluş oluyor. İçeriğinde salisilik asid ve ekstreside bal yer alan solüsyon, nem ve yağ dengesi cilt irritasyonuna yol açılmadan alınmasını sağlar. Salisilik asidin antiinflamatuvar etkisi de özellikle yağlanmadan ve kızarıklıktan şikayetçi kişiler ve seboreik dermatit tanılı hastalarda ilaçla kontrol sağlandıktan sonra koruyucu işlem olarak tercih edilebilir. Üçüncü aşama kullanılan Antiox-6 cildin derinlemesine korunmasını ve nemlendirilmesini sağlamakta. İçeriğinde yer alan A vitamini keratinizasyonun düzenlenmesini, vitamin E ile ciltte nemlendirilmesi, antioksidan etkisi ve güneşten koruyucu özelliği, hyaluronik asid yüzeysel ve yoğun nemlendirme, yeni oluşmaya başlayan kırışıklıklarda zaman içerisinde hafifleme ve derinleşmenin engellenmesi, yüksek antioksidan etkisi sağlayan beyaz çay ekstresi, kılcal damar görünümünün azaltılması için at kestanesi ekstresi ve irritasyonun baskılaması açısından oldukça önemlidir. Son adımda yapılan işlemde sonuna gelindiğinde cildin sakinleştirilip yatıştırıldığı bir aşamadır. Bu aşamada kullanılacak solüsyonlarda içeriğinde bulunan kuşburnu ekstresi, içeriğindeki yoğun C vitamin ile kollajen yapımının desteklendirilmesi ve kan damarlarının da kuvvetlenmesini sağlanır” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.
İstanbul İstanbul’da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı İstanbul’da yüzlerce taksici Sarıyer’de gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanikyürek için bir araya geldi. İstanbul’un çeşitli noktalarında bir araya gelen taksicilerin katılımıyla, yol kenarında ölüme terk edilen Yaşar Yanıkyürek’in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine getirildi. İstanbul’da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer’de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. İstanbul’un farklı noktalarında toplanan taksiciler bir araya gelerek Yaşar Yanıkyürek’in cenazesinin Zincirlikuyu Mezarlığı’na getirilmesine eşlik etti. Farklı noktalarda toplanan taksiciler Beyoğlu’nda bir araya gelerek konvoy halinde Zincirlikuyu Mezarlığı’na hareket etti. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı. Zincirlikuyu Mezarlığı önünde toplanan taksiciler burada basın açıklaması yaptı. Konuyla ilgili konuşan İstanbul Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Deniz Dündar, “Bugün 14.30 sularında Anadolu Yakası’ndan aldığı yolcu ile Avrupa Yakası Sarıyer Tarabya, bizim Madenler dediğimiz bölgede yabancı yolcusu tarafından katledilen Yaşar Yanıkyürek abi için bütün meslektaşları olarak, arkadaşları olarak buradayız. Cenazemizi yalnız bırakmadık. Bu bizim ilk cenazemiz değil, görünene göre son cenazemiz de olmayacak. İki üç ay önce İzmir’de Oğuz Erge kardeşimiz, yaklaşık 9-10 ay önce Yıldıztabya, Gaziosmanpaşa’da Samet Kubiloğlu kardeşimiz, ondan 1 sene öncesine kadar Aydın Altun abimiz, bu ne ilk ne de son. Biz bir an önce yetkililerden taksicilerin can ve mal güvenliği için ivedi bir şekilde çalışma yapmalarını arzu ediyoruz. Bugün Yaşar abi için buradayız, cenazemizi gasilhaneye teslim ettik. Yarın Feriköy Mezarlığında öğle namazına müteakip defnedip son görevimizi yerine getireceğiz ama bunun son olup olmadığını bilmiyoruz. Ne yazık ki evden helalleşerek çıkıyoruz. Bir an önce yetkililerden, kabinli araç ya da başka bir çözüm bekliyoruz. Buna yetkililer, İstanbul’da taksiyi yönlendiren UKOME kurulu karar verecek. Bizler dernekler olarak, daha önce büyükşehir belediyesine bunun müracaatını yaptık. Bu ilk değil son değil. Biz helalleşerek çalışmak istemiyoruz. Bizler huzur, güven içinde çalışmak istiyoruz. Bizler STK’lar olarak sizler için her şeyi yapıyoruz. Bu işin hızlanması için sizlerin de bir an önce müracaatta bulunmanız gerekmektedir. Lütfen bizim sesimizi artık duyun. Lütfen bizi ciddiye alın" ifadelerini kullandı. "Azrailimizi yanımızda taşıyoruz" Ölümlerin artık son bulması için yetkililerin önlem almasını isteyen ve evden helalleşerek çıkıyoruz diye belirten Deniz Dündar, "Bugün bu, yarın bir başkası, kimi taşıdığımızı bilmiyoruz. Azrailini yanında taşıyan bir meslek grubu haline geldik. Bütün yetkililere, özellikle taksici dostu cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; Sayın Cumhurbaşkanım lütfen bu çığlığımızı, bu haykırışımızı duyun” şeklinde konuştu.
İstanbul İstanbul’da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar İstanbul’da bir grup taksici bir araya gelerek, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. İstanbul Sarıyer’de 34 TFY 89 plakalı taksinin şoförü Yaşar Yanıkyürek, otomobilinde önce gasp edildikten sonra bıçaklanarak yol kenarına atılmıştı. Bu duruma tepki gösteren bir grup taksici bir araya gelerek, son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetler, kötü şartları protesto etti. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Göztepe Köprüsü önünde basın açıklaması yapan taksiciler, ardından Beşiktaş Meydanı’na doğru yolu çıktı, oradan tekrar Göztepe Köprüsü’ne gelen taksiciler protestoyu sonlandırdı. Durumla ilgili konuşan taksici Osman Balıkçı, "Burada bugün toplandık, iyi bir şey için toplanmak isterdik ama maalesef ki kötü bir olay için toplandık. Sevdiğimiz bir taksici ağabeyimiz Yaşar ağabeyimiz bugün hakkın rahmetine kavuştu. Bir vatandaş Ataşehir’den binip Sarıyer tarafına gidiyor ve ağabeyimizi katlediyor. Bu üzücü haberi aldıktan sonra bütün taksi camiası olarak toplandık. Şimdi de güzergahımız olarak buradan çıkacağız, artık sesimizin duyulmasını istiyoruz. Biz senelerdir gece çalışıyoruz, burada arkamda duran bütün abilerim, arkadaşlarımız hepsi evlerine ekmek parası götürmek için gece sabaha kadar çalışıyorlar ve hiçbir güvencemiz yok, bugün de gördük ki bu kadar basit bir şekilde, üstelik gündüz vakti bir abimizi kaybettik. Yaşar abimiz hakkın rahmetine kavuştu ancak bu ne ilk ne de son olacak gibi duruyor, burada toplanmamızın amacı sadece insanlara zarar vermek ya da bir şeyleri engellemek değil, sadece sesimizi duyurmak için buradayız. Buradaki bütün arkadaşlar da bu saatten sonra sadece can güvenliklerini ve Yaşar abimiz gibi bir son olmaması için ellerinden geldiğince birbirlerini kolladıkça da bir şeylerin olmasını istiyorlar ama maalesef olmuyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz, bugün bir abimizi daha kaybettik, Yaşar Yanıkyürek ağabeyimiz bıçaklanarak katledildi. Bunların yaşanmaması için yetkilileri de artık göreve bekliyoruz. Şu anda Göztepe köprüsü altından çıkacağız, Beşiktaş güzergahında kimseyi rahatsızlık vermeden sessiz bir protesto yapacağız, bu sessiz çığlığımızı lütfen duyun. Toplamda yaklaşık 600-700 araçlık bir grup olacak" ifadelerini kullandı.