YEREL HABERLER - 16 Nisan 2017 Pazar 08:55

Doğu’da oy kullanma işlemi başladı

A
A
A
Doğu’da oy kullanma işlemi başladı

Doğu Anadolu’daki 7 ilde seçmen, anayasa değişikliği halk oylaması için saat 07.

Doğu Anadolu’daki 7 ilde seçmen, anayasa değişikliği halk oylaması için saat 07.00’den itibaren sandık başına gitti.


Oylama için Erzurum, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Tunceli ve Erzincan’da oy kullanmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde sandık başına gitmeye başladı.


Oy kullanacakları yerlerde vatandaşlar polisler tarafından üst aramaları yapılarak salonlara alındı. Burada nüfus cüzdanlarını ve seçmen kağıtlarını ibraz eden vatandaşlar, pusulalarını alıp oylarını kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tobias Andresen: "İlk profesyonel galibiyetimi aldığım için gerçekten mutluyum" 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun 137,9 kilometrelik Marmaris-Bodrum etabını kazanan Tobias Andresen, "DSM-Firmenich-PostNL takımı adına ilk profesyonel galibiyetimi aldığım için gerçekten mutluyum" dedi. 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun 137,9 kilometrelik Marmaris-Bodrum etabını DSM Firmeneich takımından Tobias Andresen 3 saat 29 dakika 42 saniye ile kazandı. Yarışların ardından Tobias Andresen açıklamalarda bulundu. Andresen, "DSM-Firmenich-PostNL takımı adına ilk profesyonel galibiyetimi aldığım için gerçekten mutluyum. Ayrıca Giro d’Italia hazırlıklarımızı tamamlamak ve öne geçme antrenmanı yapmak için de buraya geldik. Hollanda’da bir sprint antrenman kampımız vardı. Fabio ve ben birlikte çok çalıştık. Gerçekten Giro’ya uçmak için video analizimiz var ama açıkçası burada kendimizi kanıtlamak istedik. Fabio ilk galibiyetinden sonra çok mutluydu. İnanılmaz hızını gösterdi. Burada bazı galibiyetler almak istedik ve bu, Giro’ya giden sürecin bir parçası. Sprintlerde önceliğimiz her zaman Fabio’dur ve ben onun son önde gelen adamıyım. Henüz 21 yaşındayım, bu benim için büyük bir iş ama böyle günlerde bana genellikle önde kalmam söylenir. Yani eğer Fabio başaramazsa şansımı deneyebilirim. Ama eğer aşılırsa öncelik kendisinde kalacak. Rüzgar bugün ya da sadece son inişte bizi pek etkilemedi ama ben risk almamak için direkt gittim" dedi. "Belçika ya da Hollanda’da yarışmaktan daha güzel" 20 kilometrede iki bisiklet değişikliği yaptığını da söyleyen Andresen, "Bitime 10 km kala pelotona yeni döndüm, bu yüzden kaçışı yakalamaya ne kadar yaklaştığımızın farkında değildim. Onları bu kadar geç yakalamamız biraz sürpriz oldu ama şans eseri Astana orada bir sürü yardımcıyla birlikte oradaydı. Bazen diğer takımların aradaki farkı kapatması konusunda da kumar oynamanız gerekir. Bu benim Türkiye’ye ilk gelişim. Gerçekten hoş ve sıcak. Güzel bir ülke keşfediyorum, şu anda Belçika ya da Hollanda’da yarışmaktan daha güzel. Her gün sahilde kalıyoruz. Bugün yollar biraz zorluydu ama aynı zamanda yarışı daha güzel hale getirdi. TUR aslında yapılması çok güzel bir yarış. Tüm bir günlük yarışlardan sonra, tekrar en iyi şeklinize dönmek için bu tür bir haftalık bir yarışa ihtiyacınız var. Bu etap yarışı zihniyetine geri dönmek güzel. Her gün zor olduğundan iyi bir şekil verir. Dört gün içinde dördüncü yarış lideri olmam da bunun zorlu bir yarış olduğunu gösteriyor. Çok açık. Her gün aynı sürücünün turkuaz formayı giymemesi ve aynı takımın çekiş yapmaması gerçekten güzel, bu yarış için iyi bir şey" ifadelerini kullandı.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursaspor Divan Kurulu ile görüştü Bursaspor Divan Kurulu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, “Sayın Bozbey’e Bursaspor’un bugünkü durumunu anlattık ve kendisinin isteği üzerine çiçek getirmek yerine kulübe bağış yaptık” dedi. Mustafa Bozbey ise, “Bursaspor’umuzun her zaman yanında olacağız. Eski günlerimize tekrar kavuşmak için hep birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı. Bursaspor Divan Kurulu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder yaptığı açıklamada, “Sayın Mustafa Bozbey’e görevinde başarılar diledik. Bursaspor’un bugünkü durumunu detaylı olarak kendisiyle paylaştık. Kendisinin de ricası üzerine çiçek yerine Bursaspor’umuza bağış yaptık ve bunun da öncüsü olmak istedik. Konuyla ilgili olarak da Divan Kurulu adına teşekkür belgesini kendisine verdik. Kısa süre içinde yeniden tarihini açıklayacağımız Divan Kurulu Toplantısı’na kendisini davet ettik. Sayın Bozbey de bu toplantının öneminin farkında olduğunu ve mutlaka katılacağını belirtti” ifadelerini kullandı. “Bursaspor’umuzun her zaman yanında olacağız” Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise her zaman olduğu gibi Bursaspor’un yanında olduklarını yineleyerek şunları söyledi: “Bursaspor’umuzun Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder ve yönetimi ile Bursaspor’umuz hakkında yeni dönem için fikir alışverişinde bulunduk. Bursaspor’umuzun her zaman yanında olacağız. Eski günlerimize tekrar kavuşmak için hep birlikte çalışacağız.”
Aydın Çerçioğlu, Başkan Arıcı ile bir araya geldi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Koçarlı Belediye Başkanı seçilen Özgür Arıcı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Beraberinde CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi ile birlikte Koçarlı Belediyesine gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu burada Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın, İlçe Kadın Kolları Başkanı Secem Kaplan, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri karşıladı. Başkan Çerçioğlu’nu başkanlık makamında ağırlayan Başkan Arıcı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ve beraberindekilere nazik ziyaretlerinden ötürü şükranlarını sunarak, “Değerli büyüğümüz ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu belediyemizde ağırlamaktan onur duyduk. Koçarlı’ya sözümüz var. Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri ile birlikte Koçarlı’mızın gelişmesi ve ilerlemesi konusunda çok çalışacağız” dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise yaptığı açıklamada Başkan Arıcı’yı tebrik ederek, “Koçarlı halkı kararını verdi. Ben sayın başkanımızı tebrik ediyorum, kutluyorum. İl Başkanımız, İlçe Başkanımız, meclis üyelerimiz ve yönetimimiz ile hayırlı olsun demeye geldik. Görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.