GENEL - 22 Mart 2018 Perşembe 10:37

Down sendromlu “Kadir Başkan”ın hayali gerçek oldu

A
A
A
Down sendromlu “Kadir Başkan”ın hayali gerçek oldu

Siyasetçilerle gezmeyi seven down sendromlu “Kadir Başkan” lakaplı Kadir Yavuz’un hayali gerçek oldu.

Siyasetçilerle gezmeyi seven down sendromlu “Kadir Başkan” lakaplı Kadir Yavuz’un hayali gerçek oldu.


Erzurum’un Narman ilçesinde siyasetçilere duyduğu ilgiyle tanınan ve ilçede “başkan” lakabıyla bilinen down sendromlu Kadir Yavuz, senin için ne yapabiliriz sorusuna, ‘bende siyasetçiler gibi makam aracıyla ilçede gezmek istiyorum’ diye cevap verdi. Bunu üzerine Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Kadir Yavuz’un isteğini yerine getirmek için harekete geçti.


Narman Belediyesi önünde bekleyen makam aracına binen Yavuz, tıpkı siyasetçiler gibi makam aracının üzerinden vatandaşları selamladı. Ortaya ilginç görüntüler çıkarken vatandaşlar ‘bravo başkan, helal başkan’ diyerek destek verdi. Yavuz, yaklaşık bir saat boyunca vatandaşları selamladı.


Halkı selamladıktan sonra belediye binasına geçen yavuz Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyeni makamda kabul etti. Makamda gerçekleşen ikili görüşme hem belediye başkanını hem de down sendromlu genci mutlu etti.


Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, “Ben bu arkadaşlarımızı Allah’ın insanlara bir hediyesi olarak düşünüyorum. Özellikle ilçemizde Kadir Yavuz diye bir kardeşimiz var. Bütün ilçenin neşe kaynağıdır. Tüm Down Sendromlu kardeşlerimin gününü kutluyorum. Kadir’in bizden bir talebi vardı resmiyete, protokole, ve ilçemize gelen siyasilere çok önem veren bir arkadaşımızdı. Kendisine bugün bir araç tahsis ederek ana caddenin üstünden ilçenin çıkışına kadar insanları selamlaması için bir fırsat verdik. Kendisi de bizde çok mutlu olduk. Bu Kardeşlerimin gününü kutluyorum.” dedi.


Yaklaşık 1 saat makamda kalan Başkan Kadir, görevi Başkan İşleyene teslim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.