YEREL HABERLER - 09 Aralık 2016 Cuma 16:56

Erzurum’da “Aile İçi Şiddetle Mücadele” Projesi Teknik Kurul Toplantısı

A
A
A
Erzurum’da “Aile İçi Şiddetle Mücadele” Projesi Teknik Kurul Toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün yararlanıcısı olduğu ‘Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi’ kapsamında teknik kurul toplantısı yapıldı.
Palandöken kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cemil İlbaş, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şeyma Bingöl, Kadın Konuk Evi Müdürü Şükran Göktaş, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İlbaş, Aile İçi Şiddet Mücadele Projesinin Erzurum için önemli olduğunu belirterek, projenin aralarında Erzurum’unda bulunduğu 26 ilde hayata geçtiğini hatırlattı.
Kadın hizmetleri konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten İlbaş, kadına yönelik haksızlık, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele kapsamında çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.
Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şeyma Bingöl, ise Erzurum’da yapılan çalıştaylar sonucu oluşturulan eylem planın 20 Aralıkta Erzurum’da yapılacak toplantıyla onaylanacağını ifade etti.
Projenin 2017 yılında hayata geçeceğini belirten Bingöl, “ Proje kadına şiddet konusunda önemi eksikleri giderecek. Belediyelerin kadın danışma merkezi kurması yönünde çalışmalar yapılacak. Çok katmanlı ve çok boyutlu bir sorun olan kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasının ön koşullarından biri de ulusal düzeyde izlenen şiddetle mücadele politikalarının yerel düzeyde yerelin ihtiyaçları, öncelikleri ve kaynakları temelinde desteklenmesidir. Bu amaçla proje kapsamında 26 ilde, düzenlenen üçer günlük çalıştaylarda kadına yönelik şiddetin önlenmesi için ilgili tüm tarafların aktif katılımı ile il eylem planları oluşturulmuştur. Erzurum için hazırlanan İl eylem planı 20 Aralıkta Erzurum’da yapılan toplantıyla onaylanacaktır” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde görevli Sosyolog Gamze Münteha Aydın ise proje içeriği konusunda teknik kurula sunum yaptı.
Konuşmaların ardından kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri teknik kurul hakkındaki görev dağılımı konusunda bilgi paylaşımında bulundular.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dağ-Der) her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Bayramlaşma Danışığı’nı bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirdi. Dağ-Der tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Bayramlaşma Danışığı DAĞDER Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği programda Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın meşaleler ve davul zurna ile coşkulu bir şekilde karşılandı. “Dağlılar ilk kez birlik iradesi gösterdiler” Programın açılış konuşmasını yapan Dağ-Der Genel Başkanı İsmail Aydoğdu yerel seçimlerde dağ yöresinin birlik olduğunu ifade ederek, “31 mart itibari ile yerel seçimler yapıldı. Şubat’ın 15’inden itibaren geçen süre içinde derneğimizde yerel seçim gündemi oluşturuldu. Dağ-Der doğal olarak tüm partilerin iltifatına tabii oldu. Bize göre güzel bir süreç geçti. Ama asıl güzellik şu ki dağlılar ilk kez bir birlik iradesi gösterdiler ve geçmişte 2 dönem Dağ-Der Genel Başkanlığı yapmış, TBMM’de 3 dönem milletvekilliği yapmış ve Osmangazi Belediyesi’ne aday olmuş bir hemşerimizin etrafında birleşti. Bugün de Osmangazi Belediye Başkanı olarak aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz. Dertlerimiz ile değil, değerlerimiz ile gündeme gelmek isteyen bir derneğiz. Öncelikle biz hem yaşadığı coğrafya hem de 700 yıllık tarihi geçmişi itibari ile öncelikle Bursalıyız. Dolayısıyla Bursalı olmayı önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. “Dağ yöresinin hizmet anlamında alacağı var” Geçmişte dağ yöresine yapılan hizmetlerin eksik kaldığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Yöremizin ve yöre insanımızın hizmet anlamında alacağı var. Yöremiz insanı burada 700 yıldır yaşamasına rağmen gerçekten hak ettiğini alamadığını düşünüyoruz. Sadece ben değil yöre insanı da böyle düşünüyor. Bu yerel seçimde de sizlerin büyük desteği ile Allah nasip etti bu dönem Osmangazi Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet etme fırsatı verdi. Hepimizi Allah utandırmasın, mahcup etmesin. Halkımızın bize yüklediği sorumluluğun ve işimizin kolay olmadığının farkındayız. Bu durumu bilerek yola çıktık ve çok çalışma sözü ile bunun da üstesinden geleceğiz. Yeni bir yönetimiz, biraz zamana ihtiyacımız var. Yönetim kadroları oturduktan sonra ve işleyişe hakim olmamız ile beraber Bursa’ya, dağ yöresine, Osmangazi’ye hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu. Programın sanatçı Mehmet Çetin konseri ile devam etti.