GENEL - 02 Ekim 2017 Pazartesi 16:21

Erzurum’da ‘Umre’ coşkusu

A
A
A
Erzurum’da ‘Umre’ coşkusu

Özel bir firma tarafından her yıl düzenlenen ‘Umre Kampanyası’ bu yılda yoğun ilgi gördü.

Özel bir firma tarafından her yıl düzenlenen ‘Umre Kampanyası’ bu yılda yoğun ilgi gördü.


Bu yıl 3. Geleneksel Umre Kampanyasında, şirket bünyesinden alışveriş yapan binlerce vatandaş arasından 17 nasipli kutsal beldelere gitmeye hak kazandı.


Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde yapılan programa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Serince Mağazaları Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Barakalı, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Serince Mağazaları Genel Müdürü Lütfü Barakalı ve yüzlerce Peygamber aşığı Erzurumlu katıldı.


Programa katılım sağlayan diğer misafir protokolün konuşmalarının ardından, Program Sunucusu ve Şiir Yorumcusu Abdullah Çelik’in okuduğu şiir ve naat’ın ardından Ünlü İlahi Sanatçısı Sedat Uçan ve Peker Kardeşler sahne aldı. Salonda bulunan vatandaşlara duygu dolu anlar yaşatan Sedat Uçan ve Ekibi, Umre çekilişinin ardından tekrar sahne aldı.


Eserleriyle gönülleri fetheden Uçan, bazı eserlerin arasında Sunucu Abdullah Çelik ile yaptığı düetler, salonda bulunan dinleyicilerden tam not aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti Edirne’de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne’nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne’nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti. Sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz halde bulunan Dinar’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. İki ay içersinde 2 kardeşini toprağa veren ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın kalbi daha fazla bu acılara dayanamadı. Ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) Şubat ayında geçirdiği kalp krizinden, Bahattin Dinar (65) ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti. Ciğerci Bahri Dinar, ikindi namazının ardından Eski Camide düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş, göz yaşlarına hakim olamadı. Cenazeye Adülhey de katıldı Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Abdülhey karakteriyle akıllarda yer edinen ünlü oyuncu Kenan Çoban da, "Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Yakın dostumdu. Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne’mizin Türkiye’mizin başı sağ olsun" dedi.