ASAYİŞ - 17 Ekim 2017 Salı 19:42

FETÖ davasında delilleri karartmakla suçlanan profesör, 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi

A
A
A
FETÖ davasında delilleri karartmakla suçlanan profesör, 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi

Erzurum 2.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında, delilleri karartmakla suçlanan profesör, 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi. Profesörün tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alan mahkeme heyeti tahliyesine karar verdi.


FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmadan önce delilleri yok etmeye çalışırken görüntüleri ortaya çıkan, örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile görüşmek üzere ABD’ye gittiği belirlenen ve örgütün sözde "Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi imamı" olduğu iddia edilen eski öğretim üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Tanç, 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.


Mahkemede son sözü sorulan Tanç, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraatını istedi.


Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Tanç’ı "terör örgütü üyesi olmak" suçundan önce 5 yıl hapse çarptırdı. Sanığın suçunun terör suçu olması sebebiyle artırıma giderek söz konusu cezayı 7 yıl 6 aya yükselten heyet ardından iyi hali nedeniyle Tanç’a verilen hapis cezasını 6 yıl 3 aya indirdi.


Profesörün tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alan mahkeme heyeti tahliyesine karar verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara CHP Genel Başkanı Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i Gölbaşı’ndaki konutunda ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyareti yaklaşık 1,5 saat sürdü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Özel ve Sezer kapıda basın mensuplarına poz verdi. Gazetecilerin "Görüşmenizde anayasa değişikliği gündeme geldi mi" sorusuna Sezer, "Hayır. Nazik ziyareti için teşekkür ediyorum Sayın Başkan’a. Görevinde başarılar diliyorum. Zor bir görev yüklendi. Mutlaka başarılı olacaktır, umudum o" cevabını verdi. Özgür Özel de ziyarete ilişkin, "Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza daha önce de nezaket ziyaretlerinde bulunmuştuk. Ben Genel Başkan seçildikten sonra kendisi bir tebrik telefonu açmıştı. Ben de bu tebrik telefonuna teşekkür için bir ziyarette bulunmayı istedim. Kendisinin engin devlet tecrübelerinden yararlanıyoruz, kendisinin tavsiyelerini alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde çok önemli bir dönemde çok başarılı ve halen daha Türkiye’deki herkesin o süreci imrenerek hatırladığı bir cumhurbaşkanlığı dönemi geçirmişti. Bizim haddimize değil tabii ki bu takdir ifadelerini söylemek. Kendisinin tavsiyelerini aldık. Bundan sonraki süreçlerde de kendileri uygun gördükçe Sayın Cumhurbaşkanımızı düzenli aralıklarla ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.