GENEL - 14 Kasım 2017 Salı 13:52

Gençlik Merkezleri ‘her yerde’

A
A
A
Gençlik Merkezleri  ‘her yerde’

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi, ‘Merkezim Her Yerde’ projesi kapsamında Pasinler’in Saksı Mahallesi’nde minik gönülleri fethetti.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi, ‘Merkezim Her Yerde’ projesi kapsamında Pasinler’in Saksı Mahallesi’nde minik gönülleri fethetti.


Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri dur durak bilmiyor. Projeleri ve insan odaklı çalışmaları ile takdir toplayan Gençlik Merkezlerinin faaliyetleri takdir topluyor.


GHSİM, Palandöken Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençler ‘Merkezim Her Yerde’ projesi kapsamında Erzurum’un Pasinler İlçesine bağlı Saksı Mahallesinde anlamlı bir etkinliğe imza attı.


Okulda minik öğrencileri ziyaret eden gençlik liderleri ve gönüllü gençler, öğrencilere kırtasiye malzemesi ve çeşitli hediyeler vererek, minik gönülleri fethetti.


Palandöken Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri, “Minik yüreklere dokunduk, onlarla oyunlar oynayarak, kendilerine hediyeler verdik. Minik çocukların mutluluklarının gözlerinden okunduğunu fark etmenin keyfini yaşadık. Bize bu imkanları sunan İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil ile gençlik merkezleri müdürlerimiz Zülküf Yılmaz ile Memet Gözütok’a teşekkür ediyoruz” dedi.


Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de minik yüreklere gönül açarak bağrına basan gençlik liderlerini ve Palandöken Gençlik Merkezi’nin gönüllü gençlerini tebrik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Kendi ekipmanlarını kendileri tamir ederek maliyeti azaltıyorlar Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının ilaçlama çalışmalarında kullanılan ekipmanların bakım ve onarımı belediyede görevli ustalar tarafından yapılarak maliyetler azaltılıyor. Makine İkmal Sahası’ndaki İlaçlama Bakım ve Onarım Atölyesi’nde çalışan makine ustası Cafer Güzel, ilaçlamada kullanılan ULV, mist blower, termal fog, atomizer ve holder gibi ekipmanların bakım ve onarımını yapıyor. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, kullanım ömrünü tamamlayan ekipmanlar da değerlendiriliyor. Atölyenin dolabına kaldırılan ekipmanların en küçük parçaları bile farklı makinelerde yeniden kullanılarak, adeta geri dönüşüm sağlanıyor. Böylece maliyetler en aza indirilerek, yeni ekipman ya da parça için harcanacak bütçe belediyenin kasasında kalıyor. Güzel: "Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli makine ustası Cafer Güzel, 12 ay boyunca atölyede tamirat yaptıklarını belirtti. Atölyede ilaçlama çalışmasında kullanılan bütün ekipmanları tamir ettiklerini ifade eden Güzel, "Yıl boyunca ilaçlama çalışmamız olduğu için makinelerimiz sık sık arıza yapıyor. Dışarıda bakım, onarım ve yenileme maliyetli olduğundan bunları kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Böylelikle maliyeti en aza indiriyoruz" dedi. Kullanım ömrünü tamamlamış ekipmanların parçalarını da diğer makinelerde değerlendirdiklerini dile getiren Güzel, "Miadını doldurmuş makinelerimizi atmıyor, komple parçalıyoruz. Motorunu, pompasını, ilaç tankını, kısacası bir cihazın A’dan Z’ye her bölümünü değerlendiriyoruz. Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" ifadelerine yer verdi.