GENEL - 15 Aralık 2017 Cuma 14:36

Karakaya 16 aylık süreci değerlendirdi

A
A
A
Karakaya 16 aylık süreci değerlendirdi

Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yücel Karakaya, 7 ocak tarihinde yapılacak olan genel kurul öncesi görev yaptığı 16 aylık süreci ele aldı.

Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yücel Karakaya, 7 ocak tarihinde yapılacak olan genel kurul öncesi görev yaptığı 16 aylık süreci ele aldı. Başkan Karakaya, “Üyelerimizin sorunlarını en asgariye indirmek için yoğun çaba sarf ettik ve hedeflerimizin büyük bir kısmını yakaladık” dedi.


Erzurum Şoförler eve Otomobilciler Odası Başkanlığına 29 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul ile seçilen Yücel Karakaya, “Türkiye genelinde ses getirecek bir hizmete imza atarak Ticari Taksi Plaka değişikliğine gidip adeta ilimizdeki Ticari Taksi İşletmeciliğinde devrim niteliğinde bir karar almış olduk. Büyükşehir Belediyesinin kayıtlarında 2075 adet olan Ticari Taksi Plaka sayısını 690 adete düşürerek atık vaziyette kullanılmayan yaklaşık 1400 adet plakanın iptal edilmesini sağladık. Bu iptal olan Plakalarla birlikte başı, sonu belli olmayan Ticari Taksi sayısını ortaya çıkararak tüm taksici esnafımızın bu işi yapan kaç tane meslektaşı olduğunu bilmesini sağladık. Büyükşehir Belediyesinde, Ticari Taksi Plaka satışını almış olduğumuz kararlarla durdurup şehrimizdeki nüfus oranına göre Plaka sayısı olmasını sağladık. Yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde Ticari Taksi İşletmeciliğini Şahlandırarak bir telefon parası etmeyen 500,00 TL- 1000,00 TL olan plaka ücretini Büyükşehir Belediyesinde almış olduğumuz kararla taban fiyatını önce 25 bin tl olan plaka satış bedelini dana sonra 50 bin tl’ye çıkardık. Plak satışını sadece Mevcutta Plaka sahibi olan esnafımızın yapmasını sağladık. Taksici Esnafımızı hak ettiği yerlere çok geç de olsa getirir olduk. Daha önce Ticari Taksi durakları için ödenen Durak işgaliye ücretlerini yüzde 30 oranında indirerek Taksici Esnafımızın bütçesine büyük katkı sağlamış olduk. Aynı şekilde Taksici Esnafımızın ödediği Araç Uygunluk ücretlerini, Büyükşehir Belediyesi Ticari Taksi Devir Ücretlerini de düşürerek Taksici Esnafımıza maddi anlamda büyük destekte bulunduk. Ticari Taksi İşletmecisi Esnafımız dışında Okul ve Personel Taşıyıcılığı yapan Servisçi Esnafımızın da 80.000,00 TL olan plaka değerlerini Büyükşehir Belediyesinde yapmış olduğumuz yoğun görüşmeler neticesinde 120.000,00 TL’ye çıkararak Servisçi esnafımızın da sahip olduğu Plakaları hak ettiği değere ulaştırmış olduk. Bunun dışında Servisçi Esnafımızın da Büyükşehir Belediyesine ödediği Uygunluk ve devir ücretlerini yarı yarıya düşürerek maddi anlamda ciddi katkılar sağladık. Halk Otobüsü işletmecisi esnafımızı da Ukome komisyonda da temsil ederek aylık kazançlarını arttıracak kararlara imza attık. Kamyoncu ve nakliyeci esnaflarımızla sık sık istişareler yaparak sorunlarının çözümü için siyasilerimiz ile bütünlük içerisinde çalışmalar gerçekleştirdik. Korsanla mücadelede çok etkin adımlar atıldı. Yine üyelerimiz için ücretsiz çekici hizmetini ortaya koyduk. Yolda kaza yapan veya araçları bozularak mahsur kalan üyelerimize ücretsiz çekici hizmeti sunmayı ihmal etmedik. Üyelerimizin her daim yanında olmaya çalıştık. Gerek düğünlerde gerekse cenazelerde üyelerimizi yalnız bırakmadık. Görevimizin bilincinde, üyelerimizin yüzünü güldürecek daha birçok projemizin olduğunu da hatırlatmak isterim. Laf veya dedikodu değil hizmetlerimiz ile üyelerimizin karşısına çıkmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.