YEREL HABERLER - 29 Şubat 2016 Pazartesi 15:46

Muhasebeciler Sorunlarına Çözüm İstiyor

A
A
A
Muhasebeciler Sorunlarına Çözüm İstiyor

Bu yıl 26. yılı kutlanacak olan Muhasebe Haftası münasebetiyle Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu muhasebecilerin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan haftada muhasebecilerin sorunlarının çözümü için ilgililerin duyarlılığına işaret eden SMMMO Başkanı Akgüloğlu, meslektaşların yaşadıkları sorunların ortadan kaldırılacağı, kurum ve kuruluşlarımızın camianın sorunlarına daha da duyarlı olacağı bir yıl olması dileğiyle, meslektaşlarımızın Muhasebe Haftası’nı kutlarım” dedi.
MUHASEBE AİLESİ 1 MİLYONU GEÇTİ
Erzurum SMMM Odası çatısı altında 300 SMMM üyemiz mevcut olup 42 Bağımsız Denetçi ,SMMM Stajeri 42 Odaya SMMM Stajına başlama müracaatı yapan 128 meslek mensubu adayı bulunduğuna dikkat çeken Akgüloğlu, Türkiye Genelinde , 101 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 1 milyona yaklaşan muhasebe camiası olduğunu söyledi.
Başta Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşa vergi ve sosyal güvenlik bildirimleri ve diğer mali bildirimler ile ilgili veri akışı, beyanların tanzimi ve gönderimi meslek mensuplarımız tarafından yapıldığını dile getiren SMMMO Başkanı Orhan Akgüloğlu, Ayrıca TÜİK, BDDK, SPK, EPDK ve Hazine Müsteşarlığı gibi, ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da meslek mensuplarımızdan hizmet almakta olduğunu hatırlattı. Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlilerinin olduğu kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmek olduğunu söyleyen Akgüloğlu, " Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ekonominin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır.
Odalarımız kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta, gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında, gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır. İşletmelerin muhasebe ve denetim sistemini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleği, önemli sorunlar içerisinde bulunmaktadır" şeklinde konuştu.
SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜ İÇİN DİYALOG ŞART!
Görev ve fonksiyonları yerine getirirken yaşanılan sorunlar, hizmet sunumunda çeşitli aksaklıkları beraberinde getirdiğini söyleyen Akgüloğlu, diyalogla ve işbirliği içerisinde mesleki sorunların çözülmesini talep etiklerini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü. "TÜRMOB yıllardır, mesleki çıkarlarından ziyade, ülke ve toplum çıkarlarını gözeterek taleplerini belirlemektedir. Taleplerimiz ve beklentilerimiz kamu maliyesinin ve ekonomimizin daha da güçlenmesi, işletmelerimizin gelişmesi, ülkemizin ve insanlarımızın refah seviyesinin yükselmesi içindir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sorunlarımızın çözümünde ilk tercihimiz diyalog ve uzlaşma olacaktır. "
Bunlar Da İlginizi Çekebilir