- 17 Eylül 2018 Pazartesi 12:06

Palandöken Belediyesi parklarını 24 saat kamerayla izliyor

A
A
A
Palandöken Belediyesi parklarını 24 saat kamerayla izliyor

Palandöken Belediyesi, açılışlarını birbiri ardına yaptığı parklarda güvenliği de en üst düzeye çıkarttı.

Palandöken Belediyesi, açılışlarını birbiri ardına yaptığı parklarda güvenliği de en üst düzeye çıkarttı.


Başkan Orhan Bulutlar’ın talimatıyla ilçede ilk etapta yoğun olarak kullanılan parklarda kapalı devre kamera sistemine geçildi. Recep Tayyip Erdoğan Parkı, Şehit Adem Gezer Parkı, Şehitler Parkı ve Millet Bahçesi, 7/24 kayıt halindeki kamera sistemiyle tanışırken, yapılan planlama doğrultusunda aynı uygulamaya diğer parklar da geçiş yapılacak.


Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ilçede vatandaşın istifadesine sunulan sosyal yaşam alanlarında güvenliğe de büyük önem verdiklerini söyledi. İlçe sakinlerinin ve özellikle de çocukların yoğun olarak kullandıkları Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Adem Gezer, Şehitler Parkı ve Millet Bahçesi’nde kapalı devre kamera sistemine geçildiğini açıklayan Bulutlar, güvenlik kameraları sayesinde söz konusu parkların tüm açılardan gözlenebildiğini kaydetti.


Türkiye’de geçtiğimiz aylarda yaşanan çocuk kaçırma ve cinsel istismar gibi üzüntü verici olayların, çocuk parkları ve mesire alanlarının güvenliğini tartışma konusu haline getirdiğini hatırlatan Bulutlar, “Bu süreçte bizler de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek, parklarımızı çok daha güvenli hale getirdik. Kapalı devre kamera sistemi ile pilot olarak belirlediğimiz Recep Tayyip Erdoğan Parkı, Şehit Adem Gezer Parkı, Şehitler Parkı ve Millet Bahçesi’ni çok daha güvenlikli hale getirdik. Hali hazırda 30’a yakın güvenlik kamerası ile bu parklarımızı sürekli gözetim altında tutuyoruz. Parklarımızı tüm açılardan gören bu kameralar, sürekli kayıt halindeler. Deyim yerinde ise, parklarımızda uçan kuştan bile haberdar oluyoruz” ifadelerini kullandı.


Kapalı devre kamera sistemini yaygınlaştıracaklarını ve tüm parklarda etkin hale getireceklerini anlatan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ailelere çağrıda bulunmayı da ihmal etmedi. Kamu kurum ve kuruluşlarınca alınan güvenlik tedbirleri kadar, ailelerin çocuklarına verecekleri bilinç eğitiminin de önemli olduğunu dile getiren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Anne babalar, parklarda ve mesire alanlarında nelere dikkat edilmesi gerektiği hususunda çocuklarını mutlaka bilinçlendirsinler. Çocuklarına yalnız başlarına kaldıklarında, tanımadıkları kişilerle karşılaştıklarında ya da kaybolduklarında hangi yollara başvurmaları gerektiğini öğretsinler. Bu bilinç aşılaması, en az bizim aldığımız güvenlik tedbirleri kadar önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.