YEREL HABERLER - 12 Nisan 2017 Çarşamba 10:15

Perkütan yöntemi ile saç dökümüne son

A
A
A
Perkütan yöntemi ile saç dökümüne son

Saç Ekim Koordinatörü Zeynep Günel, peruktan yöntemi ile saç dökümüne daha kolay müdahale edileceğini söyledi.

Saç Ekim Koordinatörü Zeynep Günel, peruktan yöntemi ile saç dökümüne daha kolay müdahale edileceğini söyledi.


Real Hair Saç Ekimi Merkezinden Saç Ekimi Koordinatörü Zeynep Günel, “Perkütan saç ekimi aslında saç ekimi değil, saç ekimi işleminde kullanılan ve saç köklerinin yerleştirileceği yerlerin açılacağı bölgelerin klasik slit yöntemi yerine yuvarlak olarak açılan kanal açma işlemidir. Perkütan ( kanal yöntemi ) saç ekimi klasik slit yöntemiyle tek farkı yuvarlak olarak açılmasıdır” dedi.


Tercihin ne olursa olsun hizmet kalitesinin daima saç ekiminde en iyi sonucu almaya yönelik olacağını ifade eden Günel, “Saç ekiminde kullanılacak tekniklere saç ekimi uzmanlarımız saçınıza ve uygulanacak alana en uygun olanını seçeceğinden emin olabilirsiniz. Her iki yöntemde de uygulanan amaç aynıdır. Saç köklerinin konulacağı yeri açmaktır ve her iki yöntemde de saç ekimi işlemi başarılı sonuçlanacaktır tabi kanal uygulamasını yapan kişilerin tecrübesi, becerisi ve bilgisiyle doğru orantılı olarak” diye konuştu.


Slit kanal yöntemi en klasik sonuçları garantili saç ekimi yapan tüm kliniklerce benimsenmiş yöntem olduğunu kaydeden Günel, “Ayrıca slit yönteminde çok daha sıkı kanal açılabilmekte ve bu sayede çok sıkı saç ekimi yapılabilmektedir. Real Hair Center olarak her iki yöntemde de saç ekimi yapılabilmekte ayrıca tercihimizi sıkı saç ekimi için slit yönteminden kullanmaktayız. Daha çok perkütan saç ekimi işlemini saç sıklaştırma, sakal sıklaştırma, kaş ekimlerinde tercih etmekteyiz” ifadelerini kullandı.


“Perkütan yöntemi saç ekimi yönteminde daha iyi”


Zeynep Günel, “Saç Sıklaştırma - Sakal Sıklaştırma - Kaş ekimi - Bıyık Sıklaştırma ekimlerinde çok fazla köke ihtiyaç olmayacağından dolayı Perkütan Kanal yöntemiyle yapılan saç ekimi slit yönteminden daha iyidir. Tercihiniz ne olursa olsun hizmet kalitemiz daima saç ekiminde en iyi sonucu almanıza yönelik olacaktır. Saç ekiminde kullanılacak tekniklere saç ekimi uzmanlarımız saçınıza en uygun olanını seçeceğinden emin olabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamında bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası.” diye konuştu. (AZ-