YEREL HABERLER - 22 Haziran 2017 Perşembe 13:30

Rektör Çomaklı’dan Erzurum basınına iftar yemeği

A
A
A
Rektör Çomaklı’dan Erzurum basınına iftar yemeği

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluştu.


Konukevi 1’de tertiplenen iftar yemeğinde Erzurum’da görev yapan yerel ve ulusal medya kuruluşları temsilcileriyle buluşan Rektör Çomaklı, tüm basın mensuplarının Kadir Gecesini kutladı.


Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında, dua edilerek oruçlar açıldı.


Rektör Çomaklı, iftar sonrası basın mensuplarıyla yaptığı sohbetin ardından, Atatürk Üniversitesinin yaklaşık 10 ay içerisinde gerçekleştirdiği çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Atatürk Üniversitesi Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) ile ilgili basında yer alan iddialara da değinen Çomaklı, Atatürk üniversitesinin yüklenici firmanın usulsüzlüğü nedeniyle 5 milyon lira zarara uğradığını ancak bu durumun bazı yerel basın kuruluşları tarafından yanlış lanse edildiğini belirterek, gözlemevi inşası için yeni bir firmayla anlaşma sağlandığını ifade etti.


Rektör Çomaklı göreve geldikleri günden bu yana, 40 üzerinde sanayi kuruluşunu ziyaret ettiklerini ve sonuçları değerlendirildiğini belirterek, Aselsan, Havelsan, FNSS, Türk Telekom, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği anlaşmaları yapıldığını söyledi.


Atatürk Üniversitesi bünyesinde; ilaç, madde ve alkol bağımlılığı merkezi kurulduğunu da sözlerine ekleyen Çomaklı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yem sanayi ve ilaç sanayi konularında tematik sektörler zirvesi yaptık ve bu zirveleri farklı alanlarda da yapacağız.


Bölgesel tarım ürünlerinin yetiştirilmesi ve koruma altına alınması hususunda Pasinler 2 ve Pasinler 6 çerezlik Ayçiçeği çeşitlerini tescil ettik ve tohumluk üretimini başlattık ve geliştirilen yeni patates çeşitlerini de tescile sunduk.


Öğrencilerimizin, millî-manevi değerlerine bağlı, kadim kültürümüzden haberdar; gelenekten kopmadan, modern dünya ile yüzleşebilecek bilgi ve birikime sahip olmaları için sosyo-kültürel faaliyetlerin yanında, din-ahlâk-kültür eksenli seçmeli ders listelerini oluşturduk.”


Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren yayın şefliğinin yayınevi olarak hizmet verecek şekilde hukuki ve fiziki alt yapılarının oluşturulduğuna da dikkat çeken Çomaklı, “2026 Kış Olimpiyatları için oluşturulan komitede 3 şehir üniversitelerini temsilen toplantılara katılıyoruz. Yabancı uyruklu öğrencilerimize (misafir öğrenciler) yönelik uluslararası öğrenci şenliğini düzenledik ve bunu geleneksel hale getireceğiz. Günde ortalama 1500 öğrencimize iftar veriyoruz. Zaman zaman bu sayı 3000’i buluyor. Ayrıca öğrenci, akademisyen ve esnafa yönelik tutum ve ilgi anketleri de düzenlendik” dedi.


Rektör Çomaklı, iftar yemeğinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayarak davete icabet ettikleri için teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."