YEREL HABERLER - 07 Aralık 2016 Çarşamba 12:20

Romatizma hastaları dikkat

A
A
A
Romatizma hastaları dikkat

Kış mevsiminde diz, kalça gibi eklem ağrılarından şikayet edenlerin sayısının arttığını belirten Estetik Hekimi Dr. Alp Okutucu, soğuk ve nemin bu tip eklem rahatsızlıklarına sebep olmadığını ama var olan romatizmal hastalıkları artırdığını söyledi.
Medikal Estetik Hekimi Dr. Alp Okutucu, "Soğuk havalarda eklem ağrıları hisseden kişilerin mutlaka kontrolden geçmesi gerekir.Eklemleri ve kemikleri birbirine bağlayan bağların en önemli görevi, eklemleri bir arada tutmak ve vücudumuzu taşımaktır.Yıllar içerisinde vurmalar, çarpmalar, ters hareketler, kilo alımı ve egzersiz yapmamak bağlarda hasara neden olur ve eklem bağlarının yıpranması ve kireçlenmesi ile sonuçlanır.Ayrıca D vitamini seviyesi de önümüzdeki günlerin güneşsiz geçeceğini düşünürsek çok fazla önem kazanmaktadır" dedi.
Eklem ağrılarıyla mücadelede erken dönemde yapılan tedavilerin yaşam kalitesini arttırdığını kaydeden Okutucu, "Eklem romatizması olan kişilerin, hava basıncı değişikliklerine duyarlı hale gelmesi kasların ve bağların soğuk ve yağışlı havalarda kasılması ve kısalması ile ağrılarda artış olur. Merdiven inip çıkmakta ve oturup-kalkmakta, kısacası günlük aktivitelerini yapmakta zorlanan hastalarda rahatlıkla uygulanan ve ülkemizde de çok az sayıda doktor tarafından bilinen CGF CD34+ ve Perineural Enjeksiyon Tedavileri (PIT) ile ağrının nedenini ortadan kaldırmak mümkün olmaktadır. Eklemi taşıyan bağların kuvvetlenmesi hareket etmeyi kolaylaştırır, ardından kireçlenmenin azalarak eklemin tekrar sağlıklı günlere dönmesini sağlar. Vücudumuzun doğal tamir mekanizmasını kullanarak harikalar yaratan CGF CD34+ ve Perineural Enjeksiyon Tedavileri ile vücuda sizden alınan kanın çok özel bir kısmı ile ve doğal bir solüsyon sayesinde ağrıya neden olan hasarlı bölge ameliyata gerek duyulmadan tedavi edilmektedir" diye konuştu.
Romatizmayla mücadele edebilmek için mutlaka tıbbi yardım almak gerektiğini vurgulayan Dr. Okutucu, "Romatizma hastalığında tedavinin başarılı olabilmesi için erken teşhis önemlidir. Erken teşhis için uzun bir tetkik süreci ve hastanın takip edilmesi gerekmektedir. Çünkü belirtiler, şikâyetin azaldığı dönemde veya arttığı dönemde değişiklik gösterebilir. Tedavi yöntemi kişiden kişiye değişmekte ve her hastaya farklı tedavi uygulanmaktadır. Kullanılan ilaçların yan etkileri rahatsız edici olabileceğinden bu sebeple romatizmal hastalıkların tedavisinde ilaçların yanı sıra, ilaç dışı yöntemler de önem kazanır. Beslenme, egzersiz ve yürüyüş programları, duruş eğitimi ve ergonomik önlemler bazı romatizmal hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde oldukça işe yarayabilmektedir" ifadelerini kullandı.
Dr. Okutucu, "PIT uygulayıcısı biri olarak ehil ellerde ve erken dönemde yapıldığında çok yüz güldürücü sonuçları kliniğimizde yaptığımız uygulamalarda bizzat tanık oldum. Özellikle CGF CD34+ uygulamalarıyla kombine ettiğimiz de ise hastalar eski yaşam standartlarına geri dönebilmektedir" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Vali Ünlü: “İlimizin turizm potansiyelini daha ileriye taşımalıyız” 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası sebebiyle, İI Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cihan Dirik, Manisa Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Ramazan Satır, Manisa Gastronomi Derneği Başkanı Gizem Tarım, Manisa Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Naim Dilki, Suat Gökbel ve İnanç Atılgan’dan oluşan heyet Vali Enver Ünlü’yü ziyaret etti. Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Sudak ve beraberindeki heyet, Turizm Haftası münasebetiyle Manisa’da düzenlenecek etkinlikler hakkında Vali Ünlü’ye bilgi verdi. Manisa’da ticaretin, sanayinin ve tarımın yanında turizm alanında daha da gelişmesi için güzel yatırım ve çalışmaların yapıldığını belirten Vali Ünlü, “İlimizin turizm potansiyelini daha ileriye taşımalıyız. Bu konuda İI Kültür ve Turizm Müdürlüğü, dernekler, acenteler olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Valilik olarak bizimde öncelik haline getirdiğimiz konulardan bir tanesi turizm. Standartların arttırılması daha fazla turistin ilimize gelmesinin sağlanması temel görevlerimiz arasında gözüküyor. Bu konuda herkesin ortak aklıyla kentin, bütün dinamiklerinin katkılarıyla bunu ileri taşınmamız gerektiğini düşünüyorum. Turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlayan tüm kesimlere teşekkür ederek, turizm sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşlar ile sektör çalışanlarının Turizm Haftasını kutluyorum” dedi.