YEREL HABERLER - 23 Mart 2017 Perşembe 14:38

Şenkaya’da örnek proje

A
A
A
Şenkaya’da örnek proje

Şenkaya Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak” Projesi hayata geçirildi.

Şenkaya Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak” Projesi hayata geçirildi.


Şenkaya Çok Programlı Anadolu Lisesi israfın önlenmesi, tasarruf konusunda farkındalık getirmek, bu konuda öğrencilere sorumluluk bilinci geliştirmek ve kamu kurum ve kuruluşlarında kağıt israfını önlemek amacıyla geri dönüşüm projesi başlatıldı. Uygulanan projede dünyada her yıl kağıt üretiminde kullanılmak üzere tüketilen orman alanı 40 milyon hektar olduğu, kağıt üretimini karşılayan bu ormanların oranı yüzde 1,3 ve bir ton kağıt 17 ağaç bu da 70 metre kare olduğuna değinilmektedir. Geri dönüşümle kazandırılan 700 ton hurda kağıdın tekrar işlenmesi ile 10 bin ağacın korunacağına dikkat çekildi.


Her atılanın çöp olmadığına dikkat çekilerek okul koridorlarına ve kamu kurum ve kuruluşlarına atık kağıt kutuları konuldu. Projede 40 – 45 ton atık kağıt toplanması hedeflenmekte olup toplanan kağıtta elde edilecek gelir, ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçları karşılanacaktır. Bir haftalık kısa bir sürede yaklaşık olarak 15 ton atık kağıt toplanıp depolandı.


Proje, Şenkaya Kaymakamlığı, Şenkaya Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa uygulanmakta olup tüm kamu kurum ve kuruluşları paydaşları olarak uygulanmakta.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.