YEREL HABERLER - 25 Nisan 2017 Salı 16:43

“Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf sergisi Erzurum’da açıldı

A
A
A
“Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf sergisi Erzurum’da açıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Tarım ve İnsan” konulu ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar Erzurum’da sergilenmeye başlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Tarım ve İnsan” konulu ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar Erzurum’da sergilenmeye başlandı.


Bu yıl 8. si düzenlenen fotoğraf sergisinin açılış törenine, Vali Seyfettin Azizoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sezai Ercişli, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, İl Millî Eğitim Müdür Ercan Yıldız ve vatandaşlar katıldı.


Toprağın ve tarımın önemine dikkat çekmek amacıyla 2009 yılından itibaren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve 81 ilde sergilenen fotoğraf sergisinin bu yıl ki Erzurum ayağı, 25-28 Nisan tarihlerinde Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezinde vatandaşlar tarafından ziyaret edebilecek.


Serginin açılış töreninde konuşan İl Müdürü Osman Akar, “İlimizin ve Ülkemizin geleceğini oluşturan tarımın, farklı dallarını içeren 60 fotoğraftan oluşan sergiyi açarak, Erzurum halkının beğenisine sunuyoruz” diye konuştu.


Vali Seyfettin Azizoğlu ise fotoğraf sergisinin önemine dikkat çekerek, “ Sergiyle, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılıklar geliştiriliyor. Bu sayede kamuoyunun gündeminde yer almasını sağlanarak tarımın insanla olan kültürel bağının ebedileşmesine katkıda bulunuluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından Vali Azizoğlu tarafından açılan fotoğraf sergisini vatandaşlar büyük beğeni topladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Kendi ekipmanlarını kendileri tamir ederek maliyeti azaltıyorlar Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının ilaçlama çalışmalarında kullanılan ekipmanların bakım ve onarımı belediyede görevli ustalar tarafından yapılarak maliyetler azaltılıyor. Makine İkmal Sahası’ndaki İlaçlama Bakım ve Onarım Atölyesi’nde çalışan makine ustası Cafer Güzel, ilaçlamada kullanılan ULV, mist blower, termal fog, atomizer ve holder gibi ekipmanların bakım ve onarımını yapıyor. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, kullanım ömrünü tamamlayan ekipmanlar da değerlendiriliyor. Atölyenin dolabına kaldırılan ekipmanların en küçük parçaları bile farklı makinelerde yeniden kullanılarak, adeta geri dönüşüm sağlanıyor. Böylece maliyetler en aza indirilerek, yeni ekipman ya da parça için harcanacak bütçe belediyenin kasasında kalıyor. Güzel: "Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli makine ustası Cafer Güzel, 12 ay boyunca atölyede tamirat yaptıklarını belirtti. Atölyede ilaçlama çalışmasında kullanılan bütün ekipmanları tamir ettiklerini ifade eden Güzel, "Yıl boyunca ilaçlama çalışmamız olduğu için makinelerimiz sık sık arıza yapıyor. Dışarıda bakım, onarım ve yenileme maliyetli olduğundan bunları kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Böylelikle maliyeti en aza indiriyoruz" dedi. Kullanım ömrünü tamamlamış ekipmanların parçalarını da diğer makinelerde değerlendirdiklerini dile getiren Güzel, "Miadını doldurmuş makinelerimizi atmıyor, komple parçalıyoruz. Motorunu, pompasını, ilaç tankını, kısacası bir cihazın A’dan Z’ye her bölümünü değerlendiriyoruz. Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" ifadelerine yer verdi.