EĞİTİM - 14 Ağustos 2018 Salı 18:20

100/2000 YÖK Doktora Burslarında Eskişehir Teknik Üniversitesi başarısı

A
A
A
100/2000 YÖK Doktora Burslarında Eskişehir Teknik Üniversitesi başarısı

"Geleceğin Türkiye’si İçin Güçlü Nesiller Yetiştirme Projesi" olan "100/2000 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Doktora Burs Programı" 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Alt Alan Kontenjanları açıklandı.

"Geleceğin Türkiye’si İçin Güçlü Nesiller Yetiştirme Projesi" olan "100/2000 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Doktora Burs Programı" 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Alt Alan Kontenjanları açıklandı. Yapılanma sürecini hızla tamamlamaya çalışan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), 8 alt başlıkta 60 doktora öğrencisine burs desteği vermeye hak kazandı.


YÖK’ün öncelikli alanlarda doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacın karşılanması amacıyla devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri destekleme kararı kapsamında, ülkemizin küresel rekabeti açısından 10 yılda ihtiyaç duyulacak 100 öncelikli alanda 2 bin doktora öğrencisine burs verilmesi hedeflendi. İlk çağrının yapıldığı 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı bahar döneminden bu yana 4 çağrı yapıldı ve ilk 3 çağrı dönemi sonunda toplam 2 bin 200 öğrenciye ayda 2 bin TL burs verildi. 100/2000 YÖK Doktora Burs Programı kapsamında 2018 - 2019 Akademik Yılı Güz Dönemi için 75 üniversiteye 392 alt alanda 2 bin kontenjan verilmesi YÖK tarafından uygun bulundu.



60 doktora öğrencisine 8 farklı öncelikli alanda YÖK Bursu verilecek


Eskişehir Teknik Üniversitesinin 8 alt başlıkta, 60 doktora öğrencisine burs desteği vermeye hak kazanarak büyük bir başarıya imza attığını vurgulayan Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörlüğünü tedviren yürüten Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Teknik Üniversitesinin 2018 - 2019 Akademik Yılı Güz Dönemi için burs kontenjanlarını alt alanlara göre şöyle açıkladı: Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri 8, Mimarlık 7, İnşaat Mühendisliği (Yapı; Yapı Malzemeleri; Yapım Yönetimi) 7, İklim Değişikliği 10, Endüstri Mühendisliği (Yöneylem Araştırması; Tedarik Zinciri Yönetimi) 7, Polimer Bilimi ve Teknolojisi 7, Akıllı ve Yenilikçi Malzemeler 7 ve Sensör Teknolojileri 7.


Prof. Dr. Naci Gündoğan, 100/2000 YÖK Doktora Bursu başvuru koşullarının ve sürecinin Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından takip edileceğini ve 14 Eylül’e kadar tamamlanması gereken başvuru ve değerlendirme işlemleri için tarih ve koşulların, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) resmî internet sayfasındaki “duyurular” kısmından ilan edileceğini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da girişimci kadınları güçlendiren eğitimler başladı Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Topluma Hizmet Uygulaması Dersi kapsamında önemli bir proje hayata geçirildi. Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile gerçekleştirilen ’Güçlü Kadın, Güçlü Toplum’ projesi çerçevesinde ’Sosyal Medya Kullanımı’ eğitimleri başladı. Eğitimler, Arş. Gör. Dr. Hamza Fatih Sapanca ve Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Erbaş tarafından yürütülmekte olup, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nden akademisyenler tarafından desteklenmektedir. Moderatörlüğünü ise öğrenciler Hasan Yılmaz ve Zilan Yegin’in üstlendiği eğitimler, her cuma Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Seminer Salonu’nda gerçekleşecek. Erzincan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rüveyda Tanoğlu, “Topluma Hizmet Uygulaması Dersi Kapsamında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile gerçekleştirilen eğitimlere Erzincan’daki bütün kadınları davet ediyorum” dedi. Her cuma saat 9:00 ile 11:00 düzenlenecek eğitimlerde, girişimci kadınlara iletişimin çeşitli basamakları, yapay zeka ve sosyal medyanın etkin kullanımı konusunda bilgilendirme yapılarak, dijital platformlarda etkili iletişim ve pazarlama stratejileri eğitimi verilmeye devam edecek.
Çorum Nesli tükenmekte olan toy kuşlarına yönelik envanter ve izleme çalışması Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından “Toy Kuşu Eylem” planı çerçevesinde Çorum’da izleme ve envanter çalışması yapıldı. Çorum’da, 2019 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Çorum İl Şube Müdürlüğü sınırları içerisinde gerçekleştirilen arazi inceleme çalışmalarında dünyanın uçabilen en ağır (5,6-18 kilogram) kuşlarından biri olan toy kuşu gözlemlenmişti. Toy kuşu, Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) listesine göre soyu tükenme tehlikesi büyük olan (VU) olan kuşlar listesinde yer alıyor. Tüm dünyada sayılarının sadece 44 bin ile 57 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. 2004 yılında Türkiye’de toy popülasyonunun 764-bin 250 birey arasında olduğu tahmin ediliyorken 2016 yılında gerçekleştirilen envanter çalışmalarında 504 birey tespit edilmişti. Bu zamana kadar habitat kaybı, tarım arazilerinin açılması ve avlanma gibi çeşitli nedenlerle sayıları azalan toy kuşları bütün dünyada yok olma sınırına yaklaştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü tarafından envanter ve izleme çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzce Toy Kuşu (Otis tarda)’na yönelik olarak hazırlanan ve uygulamaya konulan ’Toy Tür Eylem Planı’ çerçevesinde tanımlanan faaliyetlerin uygulanması her yıl yapılıyor. Eylem planı çerçevesinde, Çorum ilinde envanter ve izleme çalışması Bölge Müdürlüğümüz Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü elemanlarının katılımı ile tarihinde gerçekleştirildi. Ülkemizde 100-500 arasında birey kaldığı tahmin edilmekte olup eylem planı kapsamında envanter ve izleme çalışmaları eş tutma, üreme, kuluçka, yavru büyütme dönemi olarak yıllar itibari ile devam edecektir” ifadelerine yer verildi.