SAĞLIK - 11 Ekim 2018 Perşembe 15:03

Anadolu Üniversitesi’nde Dünya Ruh Sağlığı Farkındalık Günü etkinliği

A
A
A
Anadolu Üniversitesi’nde Dünya Ruh Sağlığı Farkındalık Günü etkinliği

Anadolu Üniversitesi’nde, Rektör Prof.

Anadolu Üniversitesi’nde, Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın yanı sıra öğretim elemanları ve öğrenciler katılımı ile Dünya Ruh Sağlığı Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi.


Sinema Anadolu’da gerçekleştirilen programda, "İnsanın Doğası ve Ruh Sağlığı" konulu panelde açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Psikolojik Danışma ve Rehberlik servislerinin oldukça önemli birimler olduğunu belirtti. Çomaklı, "Öğrenciler, her ne olursa olsun kendilerine güvenmeli. Sizlere bu ülkeyi teslim edeceğiz ve bu ülke sizlerle ayakta duracak. Bu ülkenin öğrencileri, bizim geleceğimizdir. Bu sebeple hayata karşı dimdik durmak hem sizlerin hem de bizlerin görevidir. Dolayısıyla akıl sağlığımız yerinde olduğu sürece daima yükselmeye devam etmeliyiz. Her ne sıkıntınız olursa olsun, içsel problemler yaşadığınız zaman Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’ne gelebilirsiniz. Çünkü burası sizin için var. Anadolu Üniversitesi bir ailedir ve sizler de bu ailenin bir parçasısınız. Bu ailenin parçası olduğunuz andan itibaren bizler sizlerden sorumluyuz. Unutmayın bedeniniz bir fidansa, ruhunuz da onu besleyen sudur." dedi


Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın açılış konuşmasının ardından panel oturumları başladı. Panel konuşmacıları Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı Öğretim Elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Akdoğan ve Mediko Sosyal Merkezi Psikiyatristi Sıdıka Erol Oksay “İnsan Doğasını ve İnsanın Ruh Sağlığı" konulu panelde konuşmacı olarak yer aldı. Katılımcılar, “Normal insan nedir?, Anormallik nedir?’’ gibi konu başlıkları altında öğrencileri aydınlattı.


“En konforlu yer sizin zihninizdir”


Etkinlik, Eskişehir Teknik Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Ayla Canay Türktan’ın katılımcılarla beraber gerçekleştirdiği yoga uygulamaları ile devam etti. Eğitmenlik yaptığı yoga uygulaması hakkında da bilgi veren Türktan, “Herkesin bedeni birbirinden farklıdır. En konforlu yer sizin zihninizdir. Yoga, sinir sistemimizi dinginleştiren bir uygulamadır. Bedeninizi fark edip, hislerinizin farkında olmaya başlıyorsunuz" şeklinde konuştu.


Etkinlik, panel ve yoga uygulamalarının ardından Disney Pixar’dan "Inside Out" film gösterimi ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."