EĞİTİM - 24 Şubat 2017 Cuma 10:14

’Baharatlı Balkabaklı Turta’ bronz madalya kazandırdı

A
A
A
’Baharatlı Balkabaklı Turta’ bronz madalya kazandırdı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Aşçılık Bölümü öğrencisi Büşra Nur Barıştürk, katıldığı 15. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında bronz madalya almaya hak kazandı.
Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleriyle buluşturmak, önde gelen aşçıları bir araya getirip karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen ve 20 ülkeden bin 500 yarışmacının katıldığı gastronomi yarışmasına, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri de damgasını vurdu. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Aşçılık Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Büşra Nur Barıştürk, ‘Pasta’ kategorisinde hazırladığı ‘Baharatlı Balkabaklı Turta’ isimli tabağıyla bronz madalya kazanırken Eskişehir’e büyük bir başarıyla döndü.

"Açıköğretim öğrencisi olmama rağmen kendimi gösterme fırsatım oldu"
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bünyesinde kurulan ‘Anadolu Üniversitesi Aşçılık Takımı’nda da yer alan Barıştürk, aldığı eğitimin pratikte de faydalı olduğunu gösterirken hazırladığı tabak da büyük beğeni topladı. Yarışmadan ‘Bronz Madalya’ ile ayrıldığı için son derece mutlu olduğunu dile getiren Aşçılık Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Barıştürk, “Daha önceden herhangi bir yarışmaya katılmamıştım ve bu benim ilk yarışma deneyimim oldu. Buna rağmen ödül almam beni son derece mutlu etti. Arkadaşlarım ve ailem kazandığım ödül sonrasında en az benim kadar sevindiler. Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olmama rağmen, diğer örgündeki arkadaşlarım gibi yarışmaya katılarak kendimi gösterme fırsatı yakaladım. Bunu da iyi kullandığımı düşünüyorum. Kazandığım ödül de gelecek adına bana umut verdi. İlerleyen zamanda bu sektörde devam edeceğim için kendimi bir şekilde kanıtladığımı düşünüyorum. Bu tür yarışmalar bizim için referans da sayılıyor, bu tür yarışmalara elimden geldiğince katılmak istiyorum. Bu başarıyı kazanmamda özellikle hocalarımın büyük katkısı oldu. Bunun için emek harcayan ve bu imkanları bizlere tanıyan herkese teşekkür ediyorum. Açıköğretim öğrencilerine de son derece güzel imkanlar tanınıyor. Katılacağım diğer yarışmalarda daha iyi dereceler elde etmek istiyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.