POLİTİKA - 24 Mart 2017 Cuma 23:55

Bakan Avcı: "CHP tarihinde 1946 seçimleri diye bir skandal seçim var"

A
A
A
Bakan Avcı: "CHP tarihinde 1946 seçimleri diye bir skandal seçim var"

Eskişehir’de bulunan 8 derneğin üyeleri ile buluşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof.

Eskişehir’de bulunan 8 derneğin üyeleri ile buluşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, "CHP tarihinde 1946 seçimleri diye bir skandal seçim var" dedi.


Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Emek Mahallesi’nde bulunan bir davet salonunda dernek üyeleri ile buluştu. AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü ve AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan’ın da eşlik ettiği Bakan Avcı, ilk olarak Emek Mahallesi’nde yapımı devam eden şehir hastanesi ile ilgili konuştu. Hastane ile ilgili olarak birçok yanlış bilginin ortaya atıldığını anlatan Bakan Avcı, "Ne dedik? Şehir Hastanesini, Emek’te yapacağız dedik. Siz inandınız, desteğinizi verdiniz, birileri inanmadı. Yeri bile belli değil dediler, inşaata başlandı ruhsatı yok dediler. Hatırlıyor musunuz? Oraya mı yapılacakmış, göstermelik tören yapıyorlar dediler. 10 gün önce geldiğimde inşaata tekrar gittim çok şükür inşallah bu yıl kasım sonu itibariyle hizmete giriyor. Türkiye’nin en büyük hastanelerinden birini de bin 71 diye konuştuk, sonra ne yaptık, bin 81 yaptık. Bin 81 yataklı ülkenin en güzel, en donanımlı, gerçekten sadece Eskişehir’e değil, tüm bölgeye hizmet verecek nitelikte bir şehir hastanesi elhamdülillah Emek’te yükseliyor. Kasım ayı sonunda da Allah sağlıklı ömürler etsin inşallah hep beraber açılışını yaparız" dedi.



"Terörle mücadele sonuç veriyor"


Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Başbakan Binali Yıldırım ile illeri gezdiklerinden bahseden Bakan Avcı, bölge halkının terör hakkındaki düşüncelerini de Eskişehirliler ile paylaştı. Terörle mücadelenin sonuç verdiğini aktaran Bakan Avcı, "Biz iki gündür Iğdır, Tunceli, Elazığ, Batman buralardaydık Başbakan ile birlikte. Hem Başbakanımızın hem de buralardaki kardeşlerimizin sizlere selamları var. Orada da böyle toplantılar yaptığımız zaman bugün cuma günü Eskişehir’de olacağımı söyledim, onlar da selamlarını söylediler. Bu arada şunu da rahatlıkla söylemek isterim, özellikle Iğdır’da, Elazığ’da, Tunceli’de de buralarda özellikle de Batman’da müthiş bir coşku ve canlılık vardı. Geçmişte oralarda mitingler yaparken vatandaşın nasıl korktuğunu, terör örgütü baskısıyla nasıl sesini yükseltemediğini çok iyi biliyorum. Şimdi öyle değil elhamdülillah. Terörle mücadele sonuç veriyor. Vatandaş tekrar devletine güven duymaya başladı. Devletine güveniyor ve ’aman buna devam edin’ diyor. ’Aman sakın bunu gevşetmeyin, biz ilk defa nefes alıyoruz, örgüt baskısından kurtuluyoruz, bu mücadeleye sakın sekte vurmayın, sakın gevşetmeyin, bizi tekrar örgütün kucağına bırakmayın.’ Vatandaşın en büyük talebi bu. Çok şükür oralar çok canlı, çok coşkulu kalabalıklarla toplantılarımız oldu" diye konuştu.



"Her yerde altı oklu bayraklar"


Babasının askerde çekildiği bir fotoğraf ile ilgili olarak anısını da paylaşan Bakan Avcı, "Benim babam rahmetlinin bir fotoğrafı var. Allah rahmet eylesin. Babam benim Bitlis’te yapmış askerliğini. Bitlis valisinin korumasıymış jandarma. Bir 23 Nisan herhalde bir bayram günü Bitlis Valiliği’nin önünde fotoğraflar çekilmiş. Böyle vali, yanında garnizon komutanı, oranın ileri gelenleri ile. Her yerde altı oklu bayraklar. CHP bayrakları. Vali de arkadaşımızın söylediği gibi hem vali, hem de aynı zamanda il başkanı. Orada köşede de gariban bir asker ’hazır ol’da duruyor. O da benim babam rahmetli" ifadelerine yer verdi.



"Nasıl oluyor bu seçim?"


Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1946 yılında yaptığı seçimi ’skandal’ olarak nitelendiren Bakan Avcı, konuşmasını şu şekilde tamamladı:


"Halbuki Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde 1946 seçimleri diye bir skandal seçim var. Nasıl oluyor bu seçim? Genç arkadaşlarım bunu kavramakta zorlanabilirler. Komedi gibi çünkü. Şöyle oluyor, vatandaş geliyor, oy pusulasını alıyor, orada herkesin gözünün önünde, önceden zaten bir tane liste var. Başka parti yok. Ama diyelim o vilayette Eskişehir için 6 milletvekili seçilecekse 8 kişinin adı yazılabilir. İkisi seçilebilir. Ama altısı seçilemez. Onu atacak bir kere de. Ona bile güvenmiyor, onu da böyle herkesin gözü önünde, sandık heyetinin önünde mühür vurulacak. Sandık başkanına gösterilecek ondan sonra sandığa atılacak. Bitti mi? Hayır. Ondan sonra sandık başkanı ve sandık heyeti sandığı alacak arka odaya geçecek, vatandaşın gözünün önünde değil, ne olur ne olmaz arka odaya geçiyorlar, orada oylar sayılıyor, gizli sayım, yani açık oy gizli sayım. 46 seçimleri böyle yapıldı. Yasada da bu yazarak böyle yapılır diye. Hani oradaki üç beş tane işgüzar sandık başkanının yanlış uygulaması falan değil, öyle yapacaksın diye talimatlandırdıkları için böyle yaptılar."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.